Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Łódzka - Ciekawe, czy jest ktoś spoza Łodzi?

ryb_ka

Recommended Posts

Do "EZS"-Ewy i pozostałych forumowiczów.

Witam! - Jestem początkujący i "zielony".

Dziękuję Ewie za odpowiedż - proszę o podanie linków do projektów domów lub samych nazw domów i pracowni w których je zaprojektowano.

Marzę o domku z poddaszem użytkowym i dachem czterospadowym o nieskomplikowanej bryle budynku i niedrogim dachu / bez bajerów/ plus garaż.

Szerokość działki 22,5m. Proszę o odpowiedż z uzasadnieniami.

Z góry dziękuję za info.

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na pewno byłoby zabawnie :lol: :lol:

Ale przydałby się ktoś jeszcze oprócz nas dwojga. W końcu w tym województwie sa jeszcze Bełchatów, Piotrków, Radomsko i wiele innych miast. Może ktś stamtąd się buduje?

Ja jestem z Piotrkowa i ja sobie buduję :)

Tzn nie sama, ale z mężem ;)

Pozdrawiam!

• 2 weeks później...

Witam - proszę o pomoc i namiary na sprawdzonych i niedrogich.

Szukam architekta z Łodzi lub okolic z uprawnieniami konstrukcyjnymi do adaptacji ze zmianami projektu katalogowego domu lub zaoferowania mi projektu indywidualnego za rozsądną cenę.

Oferty proszę kierować na priv / PW /.

Z góry dzięki za info.

Witam! - pomocy, sprawa pilna

Na początku zapytuję się dlaczego "Grupa" jest umierająca, czyżby nie było ciekawych tematów do omówienia? Może ja rozkręcę prostymi pytaniami?

1} Jle płaciliście za adaptację projektu gotowego+zmiany+projekty przyłączy+szambo+projekt zagospodarowania działki+projekt zjazdu.

2} Ponawiam prośbę o namiary na sprawdzonego architekta do adaptacji projektu.

Z góry dzięki za info.

Niestety widocznie niewiele osób jest spoza Łodzi - albo akuret te osoby nie są w stanie wypowiadać się o tematach Twoich pytań.

Ja jestem na zbyt wczesnym etapie by pomóc Ci w odpowiedzi. Nie ukrywam, że wkrótce mogę być w podobnej sytuacji, bo też zabieram się do robienia adaptacji - tyle, że musze zrobuić praktycznie nowy projekt dla działki, którą właśnie kupiłem, a na której znajdują się już fundamnety z piwnicami. Tak więc to dopiero czas około miesiąca gdy może będę wiedział ile to kosztuje.

Pozdrawiam Piotrek

• 2 months później...
  • 1 month później...

witamy,

dołączamy do forumowiczów spoza Łodzi, mam nadzieję, że niedługo zaczniemy budowę, na razie załatwiamy pozwolenia itp. no i wybieramy projekt, najbliżej nam do Guliwera:

http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=357

będziemy budować w gminie skierniewice, dokładniej Budy Grabskie

pozdrawiamy wszystkich i może kiedyś do zobaczenia :)

• 2 weeks później...

Do Kegg i Jurasie

My som tyż ze Skierniewc.

W sierpniu planujemy zacząc budowę.

W zeszłym tygodniu złozylismy dokumentację projektową z wnioskiem o wydanie pozwolenia na budowę.

Nasz plan, na ten rok to zakończyć na stanie surowym zamkniętym.

Na razie gonimi wszędzie za materiałami.

Pozdrawiamy

A wy na jakim jesteście już etapie?

:) Witajcie

My na etapie nieco wcześniejszym niż Wy. :(

Musimy mieć projekt indywidualny, który się "robi" i złożenie papierów może uda się do końca czerwca.

Jeszcze mocno nie biegamy za materiałami budowlanymi, bo nie za bardzo jeszcze wiadomo ile czego ma być. Ale z pewnościa potem będziemy próbować wyciągnąć od Was podpowiedzi gdzie w okolicy szukać :lol:

Pozdrawiam Piotrek

Poproście architekta niech wam już wstępny szacunek potrzebnych mat. na ściany zrobi i KUPUJCIE, kupujcie, bo jest z tym problem /nie ma i drogo/.

My też mamy projekt indywidualny (robił się prawie 3 m-ce), ale materiały na ściany zamawialiśmy wcześniej i dopiero teraz udaje mi się je otrzymywać.

Pozdrawiamy. :)