slawkin 11.01.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Jakie "dachowce" wybrać?Jakieś spostrzeżenia, uwagi, mankamenty, zalety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.01.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Jakie "dachowce" wybrać? Jakieś spostrzeżenia, uwagi, mankamenty, zalety... Są INNE Tytuł jest niefortunny i ....bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 11.01.2008 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Na przykład? Roto? Z tego co wiem jest plastikowe...Jakie inne. Ja niestety nie spotkałem się z innymi poza tymi trzema... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.01.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Ja niestety nie spotkałem się z innymi poza tymi trzema... Bo "łykasz" to co Ci podają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 11.01.2008 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 No właśnie łykam jak pelikan... Dzisiaj objeżdziłem 3 składy budowlane i wszędzie to samo : "ja bardzo polecam Fakro" Ja go pytam czemu? Bo większą marżę na nim ma? A on ryba... Karpia puścił takiego, że szczęka obiła się o podłogę... Dlatego też pytam na forum, bardziej doświadczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 11.01.2008 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Może źle napisałem na początku...Po pytam o te "bardzo polecane" A nie o wszystkie... Ale szczerze mówiąc to nawet nie obiła mi się o uszy inna firma niż Fakro, Velux czy Roto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..MD.. 11.01.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 roofliterotookpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wraf 12.01.2008 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 u mnie roto odpadł ze względu na szerokość za wąskie (roztaw krokwi 85), fakro czy velux, wybrałem veluxy - mają grakitowy fartuch a roto brązowy u mnie dach jest grafit, wiec wybór prosty, jakość okien ta sama a napewno zbliżona cena też, roto chyba droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 12.01.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 jakość chyba taka sama, my wybraliśmy Veluxy, bo cena była troche korzystniejsza, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo na 12.01.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 My mamy w pokojach ROTO, w łazienkach VELUXY, Za roto przemówiły:system obwiedniowy okuć, jak otworzę okno w ramie na dole nie ma zamka, gdzie zawsze coś wpadnie, możliwość otwierania na dwa sposoby ( oś obrotu u samej góry lub w 1/3 okna)a zmiana sposobu otwarcia w klamce a nie w przełączniku na ościerznicy do którego można się dostać po szerokim otwarciu okna - co według nas jest bardzo niewygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.01.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 My wybraliśmy Fakro ze względu na otwieranie z dołu, i fakt, że otwiera się klamką, a nie listwą (w poprzednim mieszkaniu mieliśmy Veluxy i zdarzyło mi się połamać paznokcie o tę listwę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 12.01.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 My wybraliśmy Fakro ze względu na otwieranie z dołu, i fakt, że otwiera się klamką, a nie listwą (w poprzednim mieszkaniu mieliśmy Veluxy i zdarzyło mi się połamać paznokcie o tę listwę ) Ale Veluxy już dawno mają klamkę u dołu w ofercie,ja wybrałam otwierane u góry bo te z klamkami wyglądają ohydnie,jak wyłaz kominiarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 12.01.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Ja mam fakro. Przekonało mnie to, ze to polskie okna. A całkiem niedawno był dość obszerny wątek poświęcony oknom dachowym. I to nie jeden. Nphttp://forum.muratordom.pl/velux-czy-fakro,t103179.htm?highlight=fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 12.01.2008 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 No tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.01.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 My wybraliśmy Fakro ze względu na otwieranie z dołu, i fakt, że otwiera się klamką, a nie listwą (w poprzednim mieszkaniu mieliśmy Veluxy i zdarzyło mi się połamać paznokcie o tę listwę ) Ale Veluxy już dawno mają klamkę u dołu w ofercie,ja wybrałam otwierane u góry bo te z klamkami wyglądają ohydnie,jak wyłaz kominiarski Ale jak ja wybierałam, to proponowali mi otwierane od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.01.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Jak widać z wypowiedzi wszystkie produkowane okna są dobre. Velux i Fakro to światowi liderzy rynku. Fakro to całkowicie polski wyrób. Jestem przekonany, że po analizie wszystkich wypowiedzi znajdziesz okna opowiadające Twoim wymaganiom. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.01.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Mam velux (dostałam w naprawdę dobrej cenie), ale jeśli cena Roto lub Fakro byłaby korzystniejsza to wybrałabym te w niższej cenie.... w zasadzie są z tej samej półki. Nie brałabym natomist na pewno okien z marketów... byłam, oglądałam... odbiegają jakością od tych które wymieniłam wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrrzy 12.01.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Uważam, że najlepiej nie mieć żadnych okien dachowych jeśli to możliwe.Mam Veluxy, wieje od nich zimnem,pewnie z innymi będzie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.01.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Pewnie masz je źle zamontowane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz1707 12.01.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Też mam veluxy - tylko wstawione z samym kołnierzem niby uszczelniającym Niedawno zachodzę na poddasze a pod veluxem śnieg. Po analizie stwierdziłem, że przez szczeliny w dachówce. Poszukałem w necie i wiem gdzie jest błąd. Brak uszczelnienia w postaci np. taśmy z membrany. Na wiosnę poprawię i powinno być ok. A tak w ogóle to w zestawie z oknem powinno być takie uszczelnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts