anna.m 12.01.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Czy ktoś z państwa podnosił ściany boczne i o ile?Jeśli tak to proszę o odpowiedż.Andzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 12.01.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Andzia , czy chodzi ci o ściany kolankowe. Jeśli tak to nie ma z tym żadnego problemu, podnosisz tyle ile chcesz - zwracając przy tym uwagę na wygląd bryły, ew można skorygować to chyba wydłuzając dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.m 14.01.2008 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 dziękiczy muszę robić korektę planu jeśli podnoszę ściany boczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 14.01.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Tak, osoba adaptująca Twój projekt powinna naniesc takie zmiany na projekt i zrobić stosowne obliczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.m 15.01.2008 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Dzięki za podpowiedżCzy w ostatnim czasie budowałaś dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 15.01.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 anna.m po pierwsze to nie wiadomo na jakim etapie budowy jesteś, jeśli jesteś na etapie adaptacji to oczywiście musisz postępować tak jak pisze Kasiaa29, jednak musisz pamiętać że każda zmiana kosztuje, jak osoba która robi adaptacje zacznie wyliczać jakie dodatkowe obliczenia należy wykonać zapytaj ile to będzie kosztować jeśli mało to OK ale jeśli kwota będzie wysoka to się nie przejmuj zostaw tak jak jest a ściankę kolankową podniesiesz sobie po uzgodnieniach z kierownikiem budowy Jeszcze jedna uwaga, podnosząc ściankę kolankową musisz zwrócić uwagę na : - ogólny wygląd budynku, jednak coś się tam pozmienia, - konstrukcję dachu, tz. długość krokwi, okna dachowe-co by nie była potrzebna drabinka do ich otwierania oraz np. wysokość jętek co by sufit na poddaszu nie był na wysokości np.3m, ale to wszystko zależy od konstrukcji dachu. Ja podnosiłem ścinkę kolankową o 30 cm, dogadałem się tylko z kierownikiem budowy i po kłopocie, oczywiście cieśle co robili dach zostali poinformowani o tym fakcie i wyszło spoko, zero problemów ja podnosiłem ściankę kolankową o 30 cm, uzgodniłem tylko z kierownikiem budowy i po temacie, Tak więc nie przejmuj się tak bardzo, w naszym kraju nie ma budowy co by było od A do Z zgodnie z projektem, no może kilka budów by się znalazło Powodzonka[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 15.01.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Jeszcze jedno budynek oddałem do użytkowania w 2007 roku nikt z PiNB-u oczywiście się nie zjawił na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.m 15.01.2008 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Budowała ekipa czy murarz ze swojm pomocnikiem ? Nie wiem co będzie lepsze i jak kształtują się ceny ? Na lubelszczyżnie są różne pierwsze prace planuję rozpocząć na początku kwietnia a mam dylemat kogo wziąść murarza czy ekipe co radziszdzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 16.01.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Droga Aniu nie można w kilku słowach opisać oraz doradzić optymalne rozwiązanie, zależy to od wielu rzeczy, musisz poczytać forum, zawsze ktoś jest ZA a inny jest PRZECIW tak więc czytając sami decydujemy o pewnych rozwiązaniach, widzę że jesteś na początku drogi, tak więc miłej lektury. Zadałaś pytanie Budowała ekipa czy murarz ze swojm pomocnikiem ? Nie wiem co będzie lepsze i jak kształtują się ceny ? Na lubelszczyżnie są różne ale odpowiedzi napiszę innym razem muszę spadać mam pilne spotkanie powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.m 17.01.2008 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 WitmMam jeszcze pare ważnych pytań :mam zezwolenie z gminy na rozpoczęcie budowy jakie są jeszcze potrzebne zezwoleniaDzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts