Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

doradzcie drzwi do mieszkania

Gość katinka91

Recommended Posts

Gość katinka91
bardzo prosze o doradzenie jakie drzwi antywlamaniowe kupic do mieszkania?myslalam o gerdzie ale troche sobie tu poczytalam jak ja latwo otworzyc i....jestem w kropce,z gory dzieki za odpowiedz,pozdrawiam,k

Długo szukaliśmy drzwi i zanim zdecydowaliśmy się na Dierre to rozważaliśmy kupno Gerdy. Gerda nie chciała nam zrobić drzwi 100x210 bo to wg nich takie drzwi nie są standartem. U Gerdy nie udało nam się dobrać drzwi do koloru okien a w przypadku Dierre pasują idealnie. Są one dużo droższe niż Greda :( ale wg mnie wykonanie ich (Dierre) jest zdecydowanie lepsze :D

Jak narazie Dierre ma najlepszą opinię /i cenę/ :wink: Ja planuję też Dierre. Oglądałam wiele propozycji i te robią najlepsze wrażenie. Dodatkowo znajomek od ocen szkód po włamaniach potwierdził że żadko "fachowcy" biorą się za Dierre /jeśli są "dobrzy" to kombinują kluicze i otwierają je bez iszkodzeń- to ważne bo przynajmniej nie będziesz wydawała kasy na drzwi po włamsku!/ :wink:

Gość katinka91
tylko czy takie dzrwi dierre np. nie sa "za dobre" do mieszkania? wlasciwie to mialam postanowione ze kupie gerde ale tu wyczytalam ze "fachowcy" otworza ja w 2 minuty a znajmoy powiedzial mi, ze lepiej kupic zwykle drzwi stalowe z ryglami i do nich dobrac dobry zamek i na to samo wyjdzie tylko taniej, poza tym w bloku zamontowali drzwi firmy Juwent o koszmarnych kolorku i jak kupie jakiekolwiek inne beda sie wyrozniac-nie wiem czy to nie blad-to moze kusic zlodzieja, moze lepiej kupic identycznego juwenta i lepsze zamki?juz sama nie wiem:)pozdrawiam,k