Cypek 15.01.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Ja mam wylana tzw. trumnę i wełna leży na betonowych skosach bezpośrednio.Tylko około 10 m2 wokół schodów wyłazowych jest wyłożona styro, aby dało się tam cos położyć i od biedy po tym przejść. Wentylację tam zapewniają dwa kominki dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 15.01.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 ja dałem 15 cm ... czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 15.01.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Ale 15 cm OSB? Komu odpisujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 15.01.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 ja mam na styszku 20cm wełny - na to foli ai lyta kartonowo gipsowa. podłogą stryszku jest płyta osb 22mm. Pod płytą jest kolejne 30cm wełny stanowiące ocieplenie poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 15.01.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Ale 15 cm OSB? Komu odpisujesz? taa OSB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sako 15.01.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Trzeba by sięgnąć do dokumentacji tych urządzeń, ale ja mam na ogrzewanym stryszku sporo elektroniki (router WiFi, wzmacniacze antenowe, itp.) i działa wszystko świetnie zarówno przy 30-stopniowych upałach, jak i 15-stopniowych mrozach. Akurat urzadzenia elektroniczne maja ta zalete, ze najczesciej same sie wystarczajaco podgrzewaja Gorzej jak nie bedzie dluzej pradu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 17.01.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ponawiam pytanie gdyż sprawa staje się dla mnie gardłowa, a padla wcześniej tylko jedna odpowiedź. Czym macie wykończone skosy na stryszku ponad poddaszem użytkowym? Daję tam między krokwie 20 cm wełny, paroizolację i chciałbym to czymś niedrogim obić. Padło hasło o płyach GK ale to droga impreza jak na stryszek, na który będę zaglądał od święta. Podobnie jest z płytami OSB 8 mm, chciałbym taniej... Czy macie jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 17.01.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 no nie wiem czy wyjdzie taniej niz plytami K-G. Plut akosztuje ok 20zl.Mozesz dać grubsza folie i bez plyty np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 17.01.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 no nie wiem czy wyjdzie taniej niz plytami K-G. Plut akosztuje ok 20zl.Mozesz dać grubsza folie i bez plyty np No właśnie wełna i sama folia nie wystarczy? Raczej tak. Od strony wyglądu mniej ale będzie tam zaglądać okazjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.01.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ponawiam pytanie gdyż sprawa staje się dla mnie gardłowa, a padla wcześniej tylko jedna odpowiedź. Czym macie wykończone skosy na stryszku ponad poddaszem użytkowym? Daję tam między krokwie 20 cm wełny, paroizolację i chciałbym to czymś niedrogim obić. Padło hasło o płyach GK ale to droga impreza jak na stryszek, na który będę zaglądał od święta. Podobnie jest z płytami OSB 8 mm, chciałbym taniej... Czy macie jakieś propozycje? Może cienka płyta pilśniowa? Z takiej płyty robi się tylnie ścianki w meblach. Jeśli dobrze pamiętam, to kosztuje poniżej 10 zł za metr kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 17.01.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 wiec karton gips jest tanszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAK 17.01.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Chyba najtaniej przypiąć spinaczami folię do krokwi (czy płyty pilśniowe czy jakieś najtańsze panele można przybić do krokwi?).Do płyt GK potrzebny jest jeszcze stelaż, też nie tani niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 17.01.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 ja mam bez stelarza krecone bezposrednio do krokwi - trzymaja sie jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 17.01.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ja mam wełnę z paroizolacją a na podłodze deski po szalunkach i na to osb-bedę tam mieć rózne sprzęty np do dgp oraz wszelkie graty po które trzeba czasem tam iśc.Pod osb tez wełna i dopiero sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 17.01.2008 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Może warto poszperać po wcześniejszych postach? Zanim zaczniecie zabudowywać poddasza nieużytkowe (czytaj - nieocieplane) proponuję wcześniejsze wątki - http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=72307&highlight= i tu - http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=15624&highlight=osb+poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.01.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Spróbuj cienką płytę pilśniową. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 06.03.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Wiele osób ma podłogi na stryszku nieużytkowym z desek szalunkowych. Impregnowaliście te deski czymś? Czy można je obczyścić i przybić bez impregnacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 06.03.2008 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ogniochronem i na grzyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sad Ripper 07.03.2008 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 ok, nie ma sensu z tym ociepleniem, ale membrane slychac, jak abrdzo wieje - co z tym zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.03.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 ok, nie ma sensu z tym ociepleniem, ale membrane slychac, jak abrdzo wieje - co z tym zrobic? Z ciekawości ostatnimi dniami przy tych wiatrach byłem na działce. Jedyne trzepotanie i rezonans membrany słyszałem przy oknach dachowych bo są jeszcze nie obrobione. Tam gdzie już jest wełna, nic nie trzepocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts