marad 13.01.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Ludzie pomocy jak mam zrobić łuki z gk na suficie, a w nich oświetlenie.Od czego mam zacząć , jakie materiały kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 13.01.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 najpierw to sie zastanow jaki wielki ten luk potem jaki chcesz stelaz ,czy drewno czy aluminium .szczeze to lepszy aluminiowy potem ten luk musisz wyprofilowac z tego aluminium profili zeby ktos nie pomyslal ze cala plyte musisz kupic aluminiowa .wracajac do temtu to jak juz zrobisz ten luk w tym stelazu to musisz go jakos do sufitu przymocowac a to tez nie jest proste no ale jak masz w domu meczyciela to nie masz innego wyjscia jak zrobic to co chce bo inaczej przesrane .jak juz bedzie stelaz wisial to wystarczy wyciac pasek plyty i przykrecac go od poczatku do konca ( jesli luk niewielki ) sam sie bedzie dopasowywal .gozej jak luk bedzie wiekszy wtedy albo sie robi naciecia na spodniej warstwie kartonu albo lekko zwilza plyte i tez da sie wygiac . to tyle co by bylo w teori i mojej praktyce reszte powiedza ci juz forumowicze specjalisci moja wiedza na tym sie konczy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marad 14.01.2008 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Dzięki adi za wskazówki. Na pewno się przydadzą, ale może ktoś z forumowiczów robił coś podobnego i ma jakieś fotki, albo rys. Bardzo by to pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 15.01.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 no a jaki masz sofit i plany na luk czy ma on zajmowac cale miejsce czy tylko jego czesc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saturn1b 01.04.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Mam np ten ten kątownik aluminiowy, wiem jaki ma być promień itp. W jaki sposób można go wygiąć lub za pomocą czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 03.04.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Nie robiłem łuków ale ja bym ponacinał jeden brzeg profilu i wtedy wygnie się rękoma, potem to już tylko przykręcić do płyty.Dobrze by było nad łukiem dać jeden poziomy profil dla usztywnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofskibickiwp.pl 04.04.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 witam. opisz dokladnie jak to ma wygladac, w kazdym badz razie profile musza byc odpowiednio nacinane i umocowane do sufitu według wczesniej narysowanych lini na nim, rygips tez trzeba nacinac i to dosc dokladnie bo w innym wypadku zrobi sie luk w pionie i poziomie javascript:emoticon('') javascript:emoticon('') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts