Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za ile stan surowy zamkniety? Czy zmieszcze sie w 300000?

Recommended Posts

Witam,

Zwracam sie z prosba o wycene tego projektu:

http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=428&opcja=opis

Chodzi mi o przyblizona cene stanu surowego-zamknietego.

Dochodzi jeszcze do tego piwnica, takze jesli ktos sie orientuje to prosze o odpowiedz.

Ps. Budowa na terenie woj zachodniopomorskiego, miasto koszalin.

Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich, ktorzy buduja oraz tych co juz maja to za soba:)

pitersonix

witam ja stawiałem w 2007 dom LAZUR z archetonu(znajdz sobie w necie) dodałem piwnice pod połową domu i osobny garaż na dwa wozy z maxa w poprzek przykryty dachówką cementową i odeskowany dach wraz z garażem bez okieni drzwi i całość do tego momentu wyniosła mnie w szczycie cen za materiały 180000pln. + działka 50000pln. + ogrodzenie 10000 pln betonowe do stanu zamkiniętego brakuje okien koszt 20000 i dzrzwi wejściowych 2000-3000pln.zależy ile się chce dac za nie. sumując 180tyś+23tys (okna drzwi)====203 tyś pln surowy zamknięty ale materiały kupuj wczesną wiosną bo póżniej głupieją z cenami i wczesniej załatwiaj ekipy bo póżniej tylko partacze i pijaki są bez roboty a pożądni są już zajęci. powodzenia

Surowy zamknięty jest to kwota realna, może być nawet mniejsza, ale zależy też od pokrycia dachu, ceny okien, drzwi, bramy garażowej, ściany mniej - tu koszty są podobne, kwotowo różnice są nieduże. Ale na dachówce, stolarce - to nawet wielokrotnosci cen. Co do piwnicy, to zalezy od warunków, może być nawet bardzo drogo, trzeba się zorientować.

Bardzo ładny projekt.

Ja za dom:

http://www.projekty.ign.com.pl/?id=166&p=detail

Do stanu surowego otwartego będę w sumie płaciła 154080 tyś (już z orynnowaniem i oknami dachowymi sztuk 8), a od tego do zamkniętego - czyli plus okna i dzwi wejściowe i parapety (za to niech będzie z 25000 tyś)

Czyli około 180tyś.

myslalem raczej o drzwiach, dlatego bylo pytanie czy sie da...
Wszysko sie da, tylko nie wiem po co tą kawe nosić na góre skoro masz taras już gotowy na dole.

Może sam zaprojektuj dom skoro nie odpowiada Ci rozwiązanie autora niniejszego.

Jeżeli wybierasz coś z gotowców to rób to ze świadomością że były realizowane i jeśli sam będziesz coś "kombinował" to wrąbiesz sie w kłopoty natury "błędowykonawczej", jeśli nie masz doświadczenia.

Uważam ,że na wybór projektu gotowego trzeba poświęcić przynajmniej miesiąc po godzinie dziennie.

Zakładając że wiemy czego chcemy :wink: :D

• 3 weeks później...
Witam,

Zwracam sie z prosba o wycene tego projektu:

http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=428&opcja=opis

Chodzi mi o przyblizona cene stanu surowego-zamknietego.

Dochodzi jeszcze do tego piwnica, takze jesli ktos sie orientuje to prosze o odpowiedz.

Ps. Budowa na terenie woj zachodniopomorskiego, miasto koszalin.

Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich, ktorzy buduja oraz tych co juz maja to za soba:)

pitersonix

powinno być ok - powodzenia :wink: