rafaj 13.01.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 witam i szczególnie pozdrawiam remontujących zdewastowane mieszkania w starych kamienicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 13.01.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 ja też witam serdelnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 13.01.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 witaj parówkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.01.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 witaj parówkowo ja myślałam, że TY tylko na "wymianie doświadczeń" gnębisz ludzi... a Ty wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 13.01.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 witaj parówkowo ja myślałam, że TY tylko na "wymianie doświadczeń" gnębisz ludzi... a Ty wszędzie zapomniałaś te gnebisz również w cudzysłów ubrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.01.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 nie zapomniałam ... nie zrobiłam tego celowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 13.01.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 A ja sie powstrzymałem,powoli sie uodparniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.01.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 witam bardzo zdewastowane to mieszkanie? dużo pracy przed Tobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 14.01.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 witam i szczególnie pozdrawiam remontujących zdewastowane mieszkania w starych kamienicach Witaj! Jeszcze mieszkam w starej kamienicy, choc to juz ostatnie podrygi, a od kwietnia przeprowadzam się do nowego domku. W tej kamienicy mieszkałem od urodzenia, czyli sporo latek, więc mam nieco doświadczenia w remontach, szczególnie że nie lubię mieszkać w ruinie. Od razu na wstępie zaznaczam, że wszelkie remonty starych mieszkań są drogie, bo przeważnie nie można liczyć na zachowanie starych tynków, instalacji, podłóg itd. W moim przypadku remontowałem poszczególne pomieszczenia, gdyż odbywało się to w trakcie zamieszkania i za każdym razem kończyło się zrywaniem tynków od sufitu do podłogi, wymianą wszystkich instalacji, przełożeniem podłogi, naprawą przewodów kominowych itp. Po wyremontowaniu najczęściej zostałem zalany przez sąsiada z góry... i od nowa. Wszystkie remonty wykonywałem na własny koszt, nie licząc nawet na jakikolwiek zwrot ze strony właściciela budynku. Właściciel ograniczał się do wydania łaskawego pozwolenia na remont, a w kilku przypadkach ni z gruchy, ni z pietruchy, nie wydał takiego pozwolenia (np. na ocieplenie ściany od strony klatki schodowej), choć miało to podnieść standard jego własności (sic!). Innymi słowy, remont starego mieszkania, to droga przez mękę, ale cóż... powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaj 15.01.2008 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 to żeś mnie pocieszył axenty.tynki już zwalone i podłogi. stolarka się opala. tj. ja opalam, bo ładna i szkoda nam.lada moment instalacje się zaczną.jakoś to będzie, o tyle chyba lapiej że całe mieszkanie od razu robimy.chociaż czuje w kościach że wiele ciężkich chwil nas czeka.narazie entuzjazm nasz nie opuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaj 15.01.2008 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 witam bardzo zdewastowane to mieszkanie? dużo pracy przed Tobą? no dużo.jeszcze się nie łamię.tylko mąz jakiś nerwowy przez ten remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 15.01.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 lada moment instalacje się zaczną.jakoś to będzie Pewnie! Nie upadajcie na duchu Co do instalacji, to (o ile to możliwe) sprawdźcie stan instalacji wodnej i kanalizacyjnej w mieszkaniach nad Wami, żeby uniknąć przykrych niespodzianek po remoncie. W przypadku, gdy wykryjecie, że są w złym stanie, trzeba dogadać się z administracją, co do remontu całej instalacji w kamienicy, a przede wszystkim dobrze ubezpieczyć mieszkanie. Poza tym stare kamienice mają niepowtarzalny urok, a mieszkania w nich są wdzięcznym obiektem do popisów dla architektów wnętrz. Sam tak zaprojektowałem swoje mieszkanie, że gdybym to zrealizował, znajomi pękliby z zazdrości (miało być trzypoziomowe, z salonem na antresoli). Niestety z powodów ode mnie niezależnych nie mogłem zrealizować swojej wizji. Może i dobrze, bo wtedy na pewno nie zabrałbym się za budowę. Jeszcze raz powodzenia, na pewno Wam się uda stworzyć coś niepowtarzalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 29.01.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witaj Powodzenia w walce z remontem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts