jakub_b 06.06.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 jesli chodzi o promienniki ciepła do takich saun to produkował je kiedys Philips, który sprzedał fabryke firmie Dr. Fischer. Tera oni produkuja takie promienniki podczerwienirózne mocehttp://www.febri.pl/index.php/id_24925_mode_proddet.htmlhttp://www.febri.pl/index.php/id_24950_mode_proddet.htmlhttp://www.febri.pl/index.php/id_24958_mode_proddet.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 07.06.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 z wlotem sprawa jest jasna-pod piecem, co do wylotu sa dwie szkoly. na przeciwnej scianie i przy suficie. na przeciwnej scianie i ok 1m nad podloga. o ile pierwszy wariant jest jasny, gorace powietrze jest wypychane z pod sufitu na zewnatrz o tyle drugi jest argumentowany tym ze gorace powietrze wychladzajac sie i opadajac " po ludziach" zuzywa sie i jest wypychane powietrze zuzyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 25.07.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Nikt nie wspomniał i jednej, a wydaje mi się istotnej kwestii. Z tego co widzę, to piece tak gdzieś powyżej 4kW potrzebują zasilania 400V! A to nie jest takie oczywiste. Do łazienki albo na strych raczej się "siły" nie prowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cruz 26.07.2012 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Nikt nie wspomniał i jednej, a wydaje mi się istotnej kwestii. Z tego co widzę, to piece tak gdzieś powyżej 4kW potrzebują zasilania 400V! A to nie jest takie oczywiste. Do łazienki albo na strych raczej się "siły" nie prowadzi. Się nie prowadzi to nie znaczy że nie można. BTW dlaczego do innych pomieszczeń poprowadzenie kabelka jest proste a dla tych wymienionych przez Ciebie już trudne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 26.07.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Można, można. Pewnie że tak. Można nawet rozebrać cały dom i od nowa go zbudować Mówię o sytuacji gdy pomieszczenia są wykończone i pozostaje prowadzenie kabla po wierzchu albo kucie ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 07.08.2012 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Dobry elektryk zrobi wszystko tak jak trzeba i jeszcze po sobie posprząta.Trzeba pamiętać, żeby bezpośrednio do pomieszczenia sauny doprowadzać kable w osłonie silikonowej wytrzymujące 180 stopni. [moderowano] Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panzajac 03.09.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Można, można. Pewnie że tak. Można nawet rozebrać cały dom i od nowa go zbudować Mówię o sytuacji gdy pomieszczenia są wykończone i pozostaje prowadzenie kabla po wierzchu albo kucie ścian. Są piece do 4,5kW, które można podłączyć bez zasilania trójfazowego, tak że łatwo będzie mozna podłączyć. Jak ktoś wspomniał, należy zwrócić uwagę na grubość przewodów, ale te parametry są podane w instrukcji od pieców. Są takie piece i to nie aż tak drogie. Kiedyś miało je Helo, dziś chyba tylko Narvi ma takie piece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda01 01.10.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witam, Widzę, że sporo tu osób całkiem nieźle orientujących się w temacie budowy sauny. Powiedzcie proszę gdzie mogę dostać piec do sauny? Mam pomieszczenie ok 8-9 m3. W internecie widziałam kilka sklepów z piecami, ale gdzie warto go kupić? Czy możecie kogoś polecić? A może lepiej u kogoś na miejscu samemu z tradycyjnego sklepu niż internetowego? A co do tych piecy, co nie potrzebują trzech faz to takie ma też chyba Sawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 01.10.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 ja kabelek mam na strych wyprowadzony - czy jest on w obudowie silikonowej nie wiem - ale nie przejmuję się tym aż tak - gdyż kabel będzie po zewnętrznej sauny poprowadzony i kabel od pieca też wyrzuce na zewnątrz i tam je podłączę - późną jesienią zaczynam powolne budowanie szkieletu, izolacji etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda01 09.10.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Kochani bardzo proszę poradźcie gdzie kupić piec. Co raz mniej czasu mam na to. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.11.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 (edytowane) W najbliższy poniedziałek 26-go w godzinach 19.00-20.00 na Galileo Extra będzie o budowie sauny w domu U nas cały czas czeka specjalne pomieszczenie w piwnicy, zasilanie na siłę, miejsce na prysznic - wszystko jest Nic tylko z 6 tysi luźnej kasy i można działać Edytowane 23 Listopada 2012 przez piotrulex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.11.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 piec (harvia vega BC90E 9kw) - 789 zł ... To jakoś tak normalnie w necie czy jakaś super okazja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda01 30.11.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Mi to wygląda na okazje. Chyba, że to cena netto to wtedy już nie taka super okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkjec 13.12.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 ...dawno nie zaglądałem do tematu - odkąd zacząłem uprzyjemniać sobie mroźne popołudnia przyjemnymi seansami w saunie - a widzę, że zwolenników sauny wciąż przybywa i bardzo dobrze, mogę potwierdzić po trzyletnim użytkowaniu, że jedyne co się zmienia to ten dzień przyjemności (wpływ na to ma rozkład innych zajęć) i tak były "sałnowe czwartki" , wtorki a w tym roku będą "sałnowe piątki" Kolego piotrulex musisz przyspieszyć realizację - "tydzień bez sauny to tydzień stracony" - pozdrawiam wszystkich saunowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 06.01.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) ja nie będę bawić się w budowę gdyż (nie mam takich umiejętności) można kupić gotową saunę taniej 1270 € ( po obecnym kursie +/- 5200 zł ) http://praktiker.de/ShowProduct.action Edytowane 6 Stycznia 2013 przez mic81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MSZ80 14.01.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 (edytowane) spam Edytowane 14 Stycznia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panzajac 11.02.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Kochani bardzo proszę poradźcie gdzie kupić piec. Co raz mniej czasu mam na to. Pozdrawiam:) Witam, I co udało się skończyć saunę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubfin 18.02.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Jesli chodzi o kupno pieca to polecam sklep w pruszkowie,nie wiem skad jestes,czy to dla Ciebie daleko. maja sklep i internetowy i stacjonarny i duzo roznych bajerow do sauny.mozna obejzec...podaje namiary sauna-serwis.pl tel.722 353535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glazura 21.02.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Jaki jest średni koszt budowy takiej sauny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkjec 27.02.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Jaki jest średni koszt budowy takiej sauny? .. kolego glazura jak przejrzysz forum od początku znajdziesz koszt budowy w 2010, 2011 i 2012 .. - jeszcze pytanie do Magda01: jak postępy w budowie? .. może jakieś fotki. Dla tych którzy jeszcze projektują małe moje spostrzeżenie - starajcie się jak najwięcej ławek planować wysoko - wszyscy później wolą tam zajmować miejsce u mnie z powodu skosu wyszła tylko jedna wysoka ławeczka i muszę teraz pomyśleć o zmianie konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts