piotrulex 19.12.2018 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 (edytowane) A jak Ci się wiercilo w tych kamieniach? Nie pękają? Dobrze, nie pamiętam problemów, to beton który udaje kamień "Materiał wykonania beton" Edytowane 20 Grudnia 2018 przez piotrulex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturb__ 23.12.2018 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 hej. działam powoli. piorulex jak radziłeś sobie z tym kamieniem w narożniku? docinałeś pod kątem? u mnie osb będzie widać, w sumie to klej będzie więc może nie będzie się rzucać w oczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.12.2018 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 (edytowane) Może w 1-2 miejscach widać szparę i klej, ale jest ok. Zrobię jakieś foty w czwartek, może szybciej. Mi majster przed kładzeniem tych płytek kazał najpierw cienka warstwą tego kleju zagruntować OSB. Weź to pod uwagę Edytowane 24 Grudnia 2018 przez piotrulex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturb__ 24.12.2018 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 Ja gruntem szczepnym zrobiłem podkład. Zaraz będę klieił płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.12.2018 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 Ja gruntem szczepnym zrobiłem podkład. Zaraz będę klieił płytki. Ok Jak były kładzione płytki, to na przemian do końca, w narożnik dochodziła cała płytka raz z lewej a raz z prawej strony. Jak położył całą z lewej to ta z prawej, co do niej dochodziła, była z grubsza dopasowywana do nierówności już tej położonej Nie wiem czy to zrozumiałe ale zdjęcia nie dam rady wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturb__ 24.12.2018 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 zrozumiałe , ale ja tak nie dam rady. bo wymiary ścianki mam pod szerokość dwóch płytek i 2cm na docięcie niestety nie przejdzie. jakoś to będzie Zdrowych i rodzinnych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.12.2018 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 (edytowane) zrozumiałe , ale ja tak nie dam rady. bo wymiary ścianki mam pod szerokość dwóch płytek i 2cm na docięcie niestety nie przejdzie. jakoś to będzie Zdrowych i rodzinnych Świąt! Ale i tak będziesz musiał co drugi rząd ciąć płytki na pół. Przecież nie zrobisz od góry do dołu łączenia płytek w jednym miejscu .. Ja robiąc wymiar tej płyty nie pomyślałem o szerokości płytek. Liczyłem głębokość ław ale tu i tak się pomyliłem o jakieś 2-3cm i płytki wchodzą w strefę ław gdzie miało być tylko drewno Najlepszego My dziś wieczorem oczywiście sauna z naszymi gośćmi, później pasterka Edytowane 24 Grudnia 2018 przez piotrulex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturb__ 26.12.2018 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 piotrulex , podpowiedz mi jeszcze proszę te poprzeczni w ławkach czy piony (nie siedziska) to z jakiego drewna robiłeś? też abachi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturb__ 26.12.2018 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 piotrulex, myślisz, że tut en kamień był też naprzemiennie kładziony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.12.2018 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 piotrulex , podpowiedz mi jeszcze proszę te poprzeczni w ławkach czy piony (nie siedziska) to z jakiego drewna robiłeś? też abachi? No co Ty Robi się z tego samego co konstrukcję sauny. U nas świerk niby. Drewno było bardzo ładne, jasne, równe, gładkie więc dobrze to wygląda. Jak czasem gdzieś indziej pod ławy zaglądam to potrafi być drewno z solidnymi drzazgami niedoheblowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.12.2018 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 piotrulex, myślisz, że tut en kamień był też naprzemiennie kładziony? ... No fakt. Gdzieniegdzie widac, że naprzemiennie ale raczej łączenie w większości idzie prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturb__ 26.12.2018 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 no to też tak zrobię, tylko dokupię jakiś kantówek bo moje są zielone, a nie chce mi się ich szlifować. no widzisz, według mnie są prosto. i tak też zamierzam zrobić u siebie. mniej cięcia itd. Ja mam takie L jak niżej i wtedy na tej krótszej ścianie musiałbym mieć cały kamień i w kolejnym warstwie dwie połówki. średnio to by wyglądało według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.12.2018 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 no to też tak zrobię, tylko dokupię jakiś kantówek bo moje są zielone, a nie chce mi się ich szlifować. no widzisz, według mnie są prosto. i tak też zamierzam zrobić u siebie. mniej cięcia itd. Ja mam takie L jak niżej i wtedy na tej krótszej ścianie musiałbym mieć cały kamień i w kolejnym warstwie dwie połówki. średnio to by wyglądało według mnie. Tak, zielone może słabo wyglądać Jutro Ci podeśle dokładniejsze zdjęcia jak wykonczylem ten kamień przy drzwiach dosłownie kilka dni temu. Naszym zdaniem proste, łatwe w wykonaniu, ale dobrze wygląda Świetnie Ci idzie Dziś u nas znów saunowanie a strój na Sylwestra to szlafroki. Nasi goście już zostali uprzedzeni Odpada odwieczny dylemat, zwlasza Pań, w co się ubrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturb__ 26.12.2018 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Odpada odwieczny dylemat, zwlasza Pań, w co się ubrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturb__ 26.12.2018 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 i prośba o te zdjęcia tych ław gdybyś miał czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.12.2018 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 i prośba o te zdjęcia tych ław gdybyś miał czas... Coś już wstawiałem Ci wcześniej ... Co konkretnie na nich chcesz widzieć? Z czym masz dylematy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturb__ 26.12.2018 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 jak mocowane masz piony od ławek? przykręcone jakoś do ścian? a dodatkowo poproszę "Jutro Ci podeśle dokładniejsze zdjęcia jak wykonczylem ten kamień przy drzwiach dosłownie kilka dni temu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.12.2018 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 (edytowane) i prośba o te zdjęcia tych ław gdybyś miał czas... Pierwsze foto robione na etapie budowy, tu pewnie najlepiej wszystko widać. Myślę, że to by wystarczyło. To całe rusztowanie. Oparcie dolnej ławy przykręcone do widocznych pionów na stałe. Tu aby drewno nie pękało delikatnie pod wkręty nawiercałem. Ławy są ściągane jak widzisz na kolejnych zdjęciach Kolejne to z dzisiejszego poranka Edytowane 27 Grudnia 2018 przez piotrulex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.12.2018 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 (edytowane) ...a dodatkowo poproszę "Jutro Ci podeśle dokładniejsze zdjęcia jak wykonczylem ten kamień przy drzwiach dosłownie kilka dni temu." OK Z jednej strony, tam gdzie łączy się boazeria z kamieniem świerćwałek wypukły. To już dano zrobione i widoczne na wcześniejszych zdjęciach Tam gdzie kamień dochodzi do drzwi, u Ciebie pewnie też tak będzie. Ważne aby zrobić to idealnie równo. Ja wtedy jedną listwą wykończyłem kamień i drzwi Coś podobnego https://saunatech.pl/plaskownik-50mm-x-9-5mm-mb.html Musiałem dać do stolarza aby mi to trochę, prosto skrócił po szerokości Z drugiej strony drzwi użyłem kątownika wykańczając zarówno boazerie jak i osadzone drzwi https://saunatech.pl/katownik-30mm-x-30mm-1mb.html Tu też musiałem jedną stronę nieco skrócić gdyż drzwi było nieco płyciej osadzone Edytowane 27 Grudnia 2018 przez piotrulex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.12.2018 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Tu kolejne Wlot pod piecem od zewnętrznej strony. Jak sauna nieużywana to chciałem zamknąć aby się nie kurzyło. pomysł sam się nasunął. Starczył 1m ceownika aluminiowego. Teraz w marketach budowlanych tego pełno o różnych kształtach. Przyklejone do paneli na ten sam klej jakim kleiłem panele do OSB. Wyszło OK. Koszt około 13zł Przy podłodze też jak widać listwa aluminiowa Foto drzwi z zewnątrz. Je też wykończyłem kątownikiem aluminiowym. Najpierw przykleiłem kątownik z zewnątrz, później osadziłem na stałe drzwi a na końcu dopasowałem drewniany kątownik wewnątrz. Ten aluminiowy zdecydowanie trudniej by był do przycięcia po szerokości Na ostatnim foto 2 identyczne prezenty od Gwiazdora. Jak widać grzeczni byliśmy Edytowane 27 Grudnia 2018 przez piotrulex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts