lutefisk 13.01.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Moi dodzy forumowicze, Czy to jest prawda, że tynki wewnętrzne "tradycyjne" można nakładać przy niskach temperaturach, zaś "nowoczesnych"(gipsowe, maszynowe) nie? Pytam, bo każdy fachowiec ma inną opinię na ten temat! Pozdrawiam, Hendrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 13.01.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Mam zamiar za 2 tyg kłaść gipsowe. Tylko że mam ogrzewanie w domu. Na pewno mróz niszczy gipsowe, ale czy tradycyjne - tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 13.01.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 słabe te fachowceŻADNEMU tynkowi niska temperatura nie służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutefisk 13.01.2008 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Dziękuję za odpowiedzi! Chyba lepiej czekamy do wiosnych temperatur, nie mamy jeszcze ogrzewania (bo nie wolno montować grzejników przed tynkowaniem??) Pzdr, Hendrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacek2006 12.02.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witam. Wczoraj zacząłem tynkować. W mieszkaniach jest tmp. +3st z rana, po południu +8st. Dom jest wybudowany z POROTHERMU 44. Ściany są suche, czy prace tynkarskie prowadzone w takich warunkach nie zaszkodzą tynkom.Zaprawa cem-wapno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 12.02.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Teraz już wiem, dlaczego mróz niszczy tynki. Schną mi teraz gipsowe i kropelki wody na nim wychodzą. Przecież gdyby ta woda zamarzła, rozsadziłoby tynki. Takie to proste, a ja musiałam ściany otynkować,żeby zrozumieć Oczywiście w domku grzeję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts