anetaidaniel 13.01.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Mam pytanie! Z czego budowac sciany? z suporeksu albo z keramzytu? Prosze o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 13.01.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 no cześć!a poczytaj pod nickiem, co masz napisane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 13.01.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Warto spojrzeć do wyszukiwarki ograniczając hasło do "Wymiany doświadczeń" i "Sondaży". Sporo było mowy na ten temat, wniosek jeden - każdy buduje z czego chce, z czego mu wygodniej, co jest lepiej dostępne, co mu sie przyśniło a każdy materiał ma plusy i minusy. Ja wybrałam bk, a nie keramzyt, bo (ponoć) jest trudniejszy w obróbce i trudniej gwoździe w niego wbijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 16.01.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Jeśli miałabym wybierać między keramzytem a BK, wybrałabym BK. Jeśli między BK, a ceramiką, wybrałabym (wybrałam) ceramikę. Uzasadniać nie będę, bo warto poczytać o każdym surowcu i samemu podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 31.01.2008 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Jeśli miałabym wybierać między keramzytem a BK, wybrałabym BK. Jeśli między BK, a ceramiką, wybrałabym (wybrałam) ceramikę. Uzasadniać nie będę, bo warto poczytać o każdym surowcu i samemu podjąć decyzję. keramzyt= ceramika, więc wybierasz keramzyt?? ja mam domek z keramzytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 31.01.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Jeśli miałabym wybierać między keramzytem a BK, wybrałabym BK. Jeśli między BK, a ceramiką, wybrałabym (wybrałam) ceramikę. Uzasadniać nie będę, bo warto poczytać o każdym surowcu i samemu podjąć decyzję. keramzyt= ceramika, więc wybierasz keramzyt?? ja mam domek z keramzytu To niestety nieprawda... Keramzytobeton nie jest ceramiką. Ceramika to wyroby bazujące na wypalaniu gliny. Keramzytobeton to tylko granuliki gliny zalane betonem, A to oczywiscie nie to samo. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 31.01.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 To niestety prawda. poczytaj tutaj http://www.keramzyt.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 31.01.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Napisałem keramzytobeton - bo z tego się buduje bloczki konstrukcyjne, a nie keramzyt. To dosyć duża różnica. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 31.01.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 gdybyś widział moje bloczki z keramzytu zmieniłbyś zdanie o keramzytobetnie (jak to piszesz) wg twego opisu ścianę z cegły palonej należało by nazwać cegłobetonem = cegła łączona na zaprawę cementową. u mnie keramzyt jest łączony zaprawą cementową i formowany w bloczki (pełny bloczek z przewaga keramzytu a nie zaprawy cementowej). a jeśli masz opory przed zaprawą cementową - to z czego masz tynki? OK, mogą być gipsowe, ale ja wole cem-wap więc i tak ściana to efekt połączenia ceramiki i cementu.... pozdrawiam ciepło z keramzytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 01.02.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Zostaje jednak przy swoim poglądzie i uważam keramzytobeton za formę pośrednią pomiędzy ceramiką a betonem komórkowym. A to, że nie chcę uznać tego materiału za ceramikę nie świadczy o tym że go nie lubię, Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts