Gość ceza 20.08.2003 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 witamCzy max zakupiony wiele lat temu, który odleżał i wreszcie doczekał się budowania stracił swoje właściwości, czy budowanie nie będzie zbyt ryzykowne (trwałość, właściwości cieplne)?Chyba nie był zbyt dobrze zabezpieczony.cezar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 20.08.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 no wlaśnie wszystko tak naprawdę zalezy od tego jak byl przechowywany. Takie rzeczy wg mnie najlepiej jest rostrzygać z fachowcami jak inspektor nadzoru lub kier. budowy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skritland 20.08.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Mój max przeleżał 15 lat. Nie był niczym przykryty. Górna warstwa to był szmelc, ale reszta zachowała się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ceza 20.08.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 i co zbudowałeś juz coś z niego?nie było większych kłopotów?planuje budowę bliźniaka, mój wspólnik ma kilkuletniego maxa, dziś się dowiem jak był przechowywany, troche się obawiam o jego jakość, może dac sobie spokój i spać spokojnie?nie wiem jeszcze ile moge mu zapłacić za taki materiał. czy możesz mi podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sam 20.08.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Nie jestem budowlańcem, ale ja zastonowiłbym się jaki % to stanowi inwestycji i ile możesz stracić na tym, jak się okarze do d... Możesz też dać to do jakiegoś instytu do przebadania. Za zbadanie bloczka betonowego płaci się ok. 600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 20.08.2003 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Użyłam do budowy ścian wewnętrznych 10-letniej kratówki przechowywanej na dworze przykrytą tylko od góry. Była twardsza i mocniejsza od świeżo zakupionego porothermu. Przebraliśmy ją i ok. 10% wyrzuciliśmy , bo była popękana i wykrzywiona przez mrozy. Max wyglądał podobnie , ale został zużyty na budowę garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.08.2003 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Jeżeli pustaki byly dobrze zabezpieczone (przykryte i nie zciekały wodą) to powinny byc OK. Ja częściowo budowalem z putaków 10 letnich i chyba były lepszej jakości jak te co dokupiłem. Pustaki powinien ocenić kier. budowy lub inspektor nadzoru, a najbezpieczniej bedzie jak zbadasz ich wytrzymałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zalmar 20.08.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 jeżeli był przechowywany pod przykryciem, tzn. nie zalany i nie przemarźnięty ... i nie jest rozlasowny czy popękany zbuduj z niego garaż czy inne mniej istotne budynki, ale jeżeli planujesz wykorzystać ten materiał na dom lepiej poradzić się fachowca, który dokładnie oceni materiał... w końcu to ma być Twój dom na lata.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ceza 21.08.2003 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 dzieki wszystkim za informacje, faktycznie jesli cos z nim jest nie tak-nie ma sensu zawracac sobie nim glowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 21.08.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Miałem trochę podwójnej kratówki. Była przechowywana przez teścia ok 10 lat na paletach pod przykryciem w miejscu przewiewnym. Prawie, że nie było strat. Wybudowałem z niej kilka ścian wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts