pleg 13.01.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 WitamDo pokoju dziecka planuje zakupić wykładzinę PCV (a to się coś wyleje, a to wysypie). Mam problem. Wybrana wykładzina (wzorek) jest za wąska, zatem konieczne będzie sztukowanie z drugiego kawałka. Ma ktoś może doświadczenie w łączeniu takich kawałków? Obawiam się, że po pewnym czasie będą się one podwijać i zaczepiąc będziemy je nogami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 13.01.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Wystarczy je podkleić. Najlepiej klejem do podłoża/wylewki. Może być tylko na łączeniu ale najlepiej przykleić wykładzinę na całej powierzchni. Jest jeszcze metoda spawania wykładzin na zimno ale jak nie masz wprawy w takich działaniach, to nawet jej nie proponuję. i to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pleg 13.01.2008 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Tak domyslam sie ze nalezy je skleic mam jednak watpliwosc czy w dziecinnym ppokoju to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 14.01.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 PCV to najlepszy pomysł do pokoju dla dzieci. Alternatywy po prostu nie ma. Ja podkleiłam klejem, kupionym razem z wykładziną w sklepie Komfort. Wcześniej wykładzina kładziona jako druga była nałożona minimalnie na tę pierwszą, czyli na zakładkę, potem bardzo ostrym nożem (takim technicznym, z łamanym ostrzem) mąż przeciął dwie wykładziny na raz (potrzebna spora siła) ciął przy profilu aluminiowym - bo jest bardzo długi, a ja trzymałam z całej siły. Chodziło nam o to aby nie robić żadnych poprawek, no i żeby cięcie było idealnie proste. Dzięki temu jest praktycznie niezauważalne i chodzi się jak po jednolitej wykładzinie.Są chyba jeszcze jakieś taśmy do podklejania, ale nie jestem pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pleg 14.01.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 DZięki będziemy próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts