mkot 13.01.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witam, Przymierzam się do budowy stanu surowego. Ponieważ mam okazję zakupić niedrogiego Maxa ściany zewnętrzne i wewnętrzne nośne prawdopodobnie będą z ceramiki (Max), natomiast ścianki działowe (również z powodów cenowych) planuję zbudować z Betonu komórkowego 12. Czy widzicie jakiekolwiek przeciwwskazania odnośnie takiego rozwiązania? (łączenia ceramiki z BK). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 13.01.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 nie żrą się, to pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.01.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 ja mam ściany zewnętrzne z bk , ścianki wewnętrzne z pustaka żużlowego ... wszystko sobie grzecznie stoi i nic się nie dzieje nic się nie martw-pewnie, że można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkot 13.01.2008 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 nie żrą się, to pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 14.01.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Bardzo częste rozwiązanie. Przynajmniej pod kilka gniazdek będzie łatwiej wykonać puszki bo w tej cholernej ceramice szło mi jak po grudzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.01.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Czy widzicie jakiekolwiek przeciwwskazania odnośnie takiego rozwiązania? (łączenia ceramiki z BK). mają różne wysokości, nie da się przemurować po prostu ścianki działowej z nośna, zamiast tego murarz użyje dybli i tyle dokładnie.... u mnie właśnie tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 14.01.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Przynajmniej pod kilka gniazdek będzie łatwiej wykonać puszki bo w tej cholernej ceramice szło mi jak po grudzie. co prawda w BK na pewno jest 100x łatwiej ale w porothermie dobry udar + otwornica koronowa i idzie jak złoto... (na otwornicy co prawda piszą żeby wiercić bez udaru ale bez udaru ciulowato idzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 14.01.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Gryźć sie nie gryzą ale BK na ściany działowe jest chyba najgorszym rozwiązaniem ze względu na słabą izolacje akustyczną. Spróbuj silikatów - też sie nie pogryzą z ceramiką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 14.01.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Gryźć sie nie gryzą ale BK na ściany działowe jest chyba najgorszym rozwiązaniem ze względu na słabą izolacje akustyczną. Spróbuj silikatów - też sie nie pogryzą z ceramiką. Taki duży i takie rzeczy opowiada . Są gorsze technologie, pozatym różnica ledwo zauważalna.(jeśli jest tynk na ścianie, przed tynkowaniem fakt, słychać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.01.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Tak jak było już wspomniane. Wystarczy w kilku miejscach włożyć jakiegoś pręta dla złączenia obu materiałów i po sprawie. U mnie właśnie tak postają właśnie ścianki działowe na parterze. Bez dybli w środku też pewnie by stały, ale dla pewności można wstawić i spać spokojniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 14.01.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 A co jest gorsze od BK? Chyba jakieś kształtki gipsowe ale w domu nikt takiego ersatzu nie montuje. Ścianka z GK na stelażu są porównywalne z BK 12 cm pod względem akustyki ale przynajmniej mają inne zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 14.01.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 BK na ściany działowe jest chyba najgorszym rozwiązaniem ze względu na słabą izolacje akustyczną Koledze zapewne chodzi o łatwość rozprowadzenia instalacji, a silikat w tym przypadku nie jest dobrym rozwiązaniem. Z tym BK na ściany działowe i akustyką to nie ma co deminizować, nie jest tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts