Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bidet czy warto?

Czyscioch

Recommended Posts

Mam taki maly dylemat - budujemy nowy dom - i nie przewidujemy w lazience bidetu. Znajomi rodzinka dalsza i blizasza gorsza sie na sama mysl. A ja nie bardzo widze tego w praktyce. U znajomych ktorzy maja bidet - male dzieci myja w nim rece :p . Zreszta ja sam bym go w gosciach nie urzywal :oops: . A dla siebie samego - mam wanne, prysznic wiec jak trzeba to mam gdzie sie wykapac/umyc/ obmyc itp :oops: :wink:

Po co go wstawiac - skoro i tak biore prysznic dwa a czasami trzy razy na dzien, przed praca, po pracy i przed spaniem.

Co o tym sadzicie?

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

napiszę tak: jak nie miałem bidetu to wydawał mi się zbędny. jak mam teraz to niewyobrażam sobie życia bez niego :wink: no może nie aż tak :lol: ale jest bardzo użyteczny.

poz tym bidet jest kapitalnym zlewem dla dzieciaków, do mycia im pupy po wypadkach itp. :lol:

zresztą poszukaj na forum - trwały sporyo bidet. ja w każdym razie jestem w teamie bidetowców :wink:

kiedyś myślałem ze to zbytek

do czasu

byliśmy na wakacjach w ciepłych krajach gdzie dostałem biegunki

biegałem co rusz do wc a potem na bidecik

jak bym miał za każdym razem myć się przy umywalce albo wchodzić do wanny pod prysznić to mógłbym właściwie nie wychodzić spod natrysku

wiem że to była sytuacja ekstremalna ale udowodniła mi ona jak miłym użytecznym i komfortowym urządzeniem jest bidet

bede miał w domu dwie łazienki i dodatkowe wc dla gości

ale nie popadam w przesadę bideci bedzie tylko 1

nie jest to urządzenie konieczne do życia jak wiele innych rzeczy w domu ale dlaczego sobie nie ułatwić i umilić prostych codziennych czynnośći ?

Witam :D

Pierwszy raz namacalnie zetknęłam się z bidetem bedąc w apartamentowcu nad morzem.

Do tej pory sądziłam że po co mi to w łazience skoro mam prysznic.?? :evil: Człowiek dotąd nie mógł ocenić jego przydatności dopóty z bidetu nie skorzystał !! :D

W nowym domciu będzie na pewno BIDET!!!!!

Pozdrawiam :D :D

Dołączam do grona zwolenników bidetu, bo...od kilku miesięcy go mam.

Też mi się wydawał zbytecznym urządzeniem ale odkąd zaczęłam używać - doceniłam. Korzystanie w ciągu dnia z prysznica to ubieranie, rozbieranie, a tu rach ciach i po "kąpieli". Polecam, choć obawiam się, że mi zabraknie pieniędzy na etapie wykończeniówki i odłożę bidetową inwestycję na dalszy plan.

ja nie mam bidetu, ale w domku napewno, planujemy jedynie w łazience na górze. Nie mając widzę juz same superlatywy a i opinie znajomych co mają tylko to powteirdzają. Przy małych dzieciach jak znalazł, kobietki mamy pewne dni w których o higienę dbamy szczególnie :wink: :wink: a wiem, ze i meżczyzni chetnie korzystają np mój wujek moczy sobie w nim nóżki, siadając w wiklinowym foteliku. Ja osobiście mam dość miseczek walających sie wszędzie :p

:D Ja właśnie zaczęłam budowę i myślę,że ostatecznie jak przyjdzie na to czas zdecyduję się na bidet-w górnej łazience.Jestem wiekowo w 5 dziesiatce i myślę,że teraz ( tak inni młodsi forumowicze) myślę,że można się bez tego obejść.Ale patrząc w przyszłość(latka lecą) na starsze lata( niej sprawne) bidet bedzie jak znalazł.Mam juz dorosłe dzieci, ale wnukom

to raczej łapek w bidecie to nie pozwolę myć :wink: :lol:

Jestem za :p :roll:

Pozdrawiam Bo