Czyscioch 25.10.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Mam taki maly dylemat - budujemy nowy dom - i nie przewidujemy w lazience bidetu. Znajomi rodzinka dalsza i blizasza gorsza sie na sama mysl. A ja nie bardzo widze tego w praktyce. U znajomych ktorzy maja bidet - male dzieci myja w nim rece . Zreszta ja sam bym go w gosciach nie urzywal . A dla siebie samego - mam wanne, prysznic wiec jak trzeba to mam gdzie sie wykapac/umyc/ obmyc itp Po co go wstawiac - skoro i tak biore prysznic dwa a czasami trzy razy na dzien, przed praca, po pracy i przed spaniem. Co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryol 25.10.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Właśnie też mam podobny dylemat ale podobno jak się go ma to się on przydaje, narazie żyję bez, mamy ok. 4 m łazieneczkę i jakoś jeszcze się trzymam .Pozdrawim. Czekam na konkretne argumenty za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czyscioch 25.10.2006 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 nasza lazienka bedzie dosc spora - ale wolalbym extra bielizniarke niz porcelane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 25.10.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 napiszę tak: jak nie miałem bidetu to wydawał mi się zbędny. jak mam teraz to niewyobrażam sobie życia bez niego no może nie aż tak ale jest bardzo użyteczny. poz tym bidet jest kapitalnym zlewem dla dzieciaków, do mycia im pupy po wypadkach itp. zresztą poszukaj na forum - trwały sporyo bidet. ja w każdym razie jestem w teamie bidetowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 25.10.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Nie mam i nie widze takiej potrzeby. Mam sasiadów którzy maja i twierdzą że niepotrzebnie. No ale może dlatego że ja nie jestem Czyscioch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 25.10.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 świadomie budując dom pomineliśmy bidet...miałam w hotelu na wakacjach...jednak bidet to nie to samo co szybki prysznic...nie korzystałam, wydaje mi się niewygodne...ale za pisuarem to jestem, szczególnie jak w domu chłopa 3szt....żałuję , że nie mamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 25.10.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Nie mam i nie widze takiej potrzeby. Mam sasiadów którzy maja i twierdzą że niepotrzebnie. Bidet to konieczność IMHO... przydaje się często tak dzieciom jak i dorosłym... jak nie bidet to co ? Miska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 25.10.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 kiedyś myślałem ze to zbytek do czasu byliśmy na wakacjach w ciepłych krajach gdzie dostałem biegunki biegałem co rusz do wc a potem na bidecik jak bym miał za każdym razem myć się przy umywalce albo wchodzić do wanny pod prysznić to mógłbym właściwie nie wychodzić spod natrysku wiem że to była sytuacja ekstremalna ale udowodniła mi ona jak miłym użytecznym i komfortowym urządzeniem jest bidet bede miał w domu dwie łazienki i dodatkowe wc dla gości ale nie popadam w przesadę bideci bedzie tylko 1 nie jest to urządzenie konieczne do życia jak wiele innych rzeczy w domu ale dlaczego sobie nie ułatwić i umilić prostych codziennych czynnośći ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 25.10.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam Pierwszy raz namacalnie zetknęłam się z bidetem bedąc w apartamentowcu nad morzem. Do tej pory sądziłam że po co mi to w łazience skoro mam prysznic.?? Człowiek dotąd nie mógł ocenić jego przydatności dopóty z bidetu nie skorzystał !! W nowym domciu będzie na pewno BIDET!!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 26.10.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 dołączam do grona zwolenników bidetów ...nie miałam nie ubolewalam....teraz mam i korzystam .... kiedyś w domach nie było toalet, tylko miska w kuchni i wychodek, czy wtedy ludzie odczuwali jakies niedogodności ?? ...idziemy do przodu - ewoluujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia 26.10.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Dołączam do grona zwolenników bidetu, bo...od kilku miesięcy go mam.Też mi się wydawał zbytecznym urządzeniem ale odkąd zaczęłam używać - doceniłam. Korzystanie w ciągu dnia z prysznica to ubieranie, rozbieranie, a tu rach ciach i po "kąpieli". Polecam, choć obawiam się, że mi zabraknie pieniędzy na etapie wykończeniówki i odłożę bidetową inwestycję na dalszy plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia 26.10.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Z bidetem to tak jak ze zmywarką - dopóki nie miałam nie czułam potrzeby, odkąd mam trudno się obyć. Można żyć bez ale mniej wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.10.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 ja nie mam bidetu, ale w domku napewno, planujemy jedynie w łazience na górze. Nie mając widzę juz same superlatywy a i opinie znajomych co mają tylko to powteirdzają. Przy małych dzieciach jak znalazł, kobietki mamy pewne dni w których o higienę dbamy szczególnie a wiem, ze i meżczyzni chetnie korzystają np mój wujek moczy sobie w nim nóżki, siadając w wiklinowym foteliku. Ja osobiście mam dość miseczek walających sie wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 26.10.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Jak masz dużo kobiet w domu, to niezbędny, jak jedna to też można zrobić ukłon w jej stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 26.10.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Ja właśnie zaczęłam budowę i myślę,że ostatecznie jak przyjdzie na to czas zdecyduję się na bidet-w górnej łazience.Jestem wiekowo w 5 dziesiatce i myślę,że teraz ( tak inni młodsi forumowicze) myślę,że można się bez tego obejść.Ale patrząc w przyszłość(latka lecą) na starsze lata( niej sprawne) bidet bedzie jak znalazł.Mam juz dorosłe dzieci, ale wnukom to raczej łapek w bidecie to nie pozwolę myć Jestem za Pozdrawiam Bo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 26.10.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 też się nad tym zastanawiam - tylko mam pytanko: z tego się korzysta przodem czy tyłem? Obie wersje dosyć karkołomne mi się wydają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 26.10.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 też się nad tym zastanawiam - tylko mam pytanko: z tego się korzysta przodem czy tyłem? Obie wersje dosyć karkołomne mi się wydają Chyba tylko gdy siadacie we dwójkę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 26.10.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 też się nad tym zastanawiam - tylko mam pytanko: z tego się korzysta przodem czy tyłem? Obie wersje dosyć karkołomne mi się wydają Zawsze można miskę ustawić na taborecie i wtedy nie ważne jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 26.10.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 no się śmiej a ja serio pytam. Widzisz przecież, że nieśmiało pytam a się nabijasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.10.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 no się śmiej a ja serio pytam. Widzisz przecież, że nieśmiało pytam a się nabijasz Odpowiem pomkrętnie - fajniej mieć kran przed oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts