Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bidet czy warto?

Czyscioch

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jejku, moze wyjde na niedouka, bidet widzialam ale jak wyglada bidetta w calosci i co ja rozni od bidetu, czy to tylko dodatkowy prysznic przy umywalce? Nigdy nie korzystalam z tego ( bidetu )ale wydaje sie przydatne, szczegolnie dla kobiet. :oops:

Aniu, bidetta to taki malutki prysznic, który montuje się w pobliżu wc.

najbardziej popularny jest z opolskiej firmy Oras.

Oszczędza się na

* powierzchni w łazience

* bidecie

a zamiast baterii bidetowej, kupuje się bidettę i korzysta się z niej na tradycyjnym kibelku :D

Mozna niš np. umyć włosy nad umywalkš , nalać wodę do wiaderka itd.

http://www.muratordom.pl/7697_6185.htm

kosztuje mniej, niż niektóre baterie do bidetu:

http://www.sklepandbud.pl/prod.php?kat=13&prod=Oras

Edytowane przez Redakcja
usunięcie nieaktywnych zdjęć

• 1 year później...

W łazience dla dzieci mieliśmy robić bidet. Ostatecznie zrezygnowaliśmy (głownie ze względu na koszty). Pani architekt radzi aby jednak go zrobić.

Pytanie do tych z Was, którzy maja bidet - czy warto montować? Czy patrząc z perspektywy czasu jeżeli urządzalibyście się jeszcze raz to też byście zamonotwali czy raczej byście sobie odpuścili?

Zdecydowane za - bidetem. To niesłychana wygoda. Ja juz nie wyobrażam sobie akrobacji nad wanną i jak nie mam dostępu do tego urządzenia jestem nieszczęśliwa. Dla kobiet, zwłaszcza w trudnych dniach to super sprawa, a i panowie chętnie korzystają. Warto zrobić chociaz podejście, żeby później nie rujnować łazienki.

Mam podejście pod bidet, ale na razie go nie montuję. Za to mam zamiar zrobić "brazylijski wynalazek" - widziałam takie rozwiązanie w ciasnej łazience hotelu w brazylii, gdzie bez hm umycia się nie da rady funkcjonować. Otóż obok kibelka był kran z prysznicem. I człowiek sobie siadał i się mył. Bardzo wygodne i zajmuje mało miejsca :D I tanie

Był bidet w moim rodzinnym domu, to i teraz będzie - świetna sprawa! Dla wszystkich. Maluchy mogą z niego korzystać, jak z umywalki nie włażąc na stołki, nogi tez można umyć, no i dbałość o damską higienę niezwykle ułatwiona. Na razie łazienki na górze, jak i całego poddasza nie wykańczam, więc zrobiłam podejście do bidetu na dole. Nie wiem, czy go nie zlikwiduję, jak zrobię górę, ale już ciesze się na przeprowadzkę z powodu tego bidetu między innymi. :)

Też chiałam mieć, bardzo, ale nasza łazienka ma niecałe 7 m2. W tym kabina, wanna, wc, umywalka. Z bidetem byłoby bardzo ciasno. :roll:

Moja też ma 7 m2 - mam to wszystko co ty (tzn wanny nie ale miejsce czeka...) i nie jest ciasno :o

Nie wyobrażam sobie życia bez bidetu. Dzieci też - a może przede wszystkim one. Syn (5) nie wyobraża sobie "dużej rzeczy" na kibelku bez korzystania z bidetu "po sprawie" (ale ściemniam, ale wszyscy wiedzą o co chodzi :p ) Córka też korzysta codziennie, a ja - wiadomo, kobietom bitet jest niezbędny.

Jakie koszty, kupisz tansze kafelki, bidet to coś co trzeba mieć, nawet kosztem większej wanny czy w ogóle wanny.