Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bidet czy warto?

Czyscioch

Recommended Posts

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dla kobiet, zwłaszcza w trudnych dniach to super sprawa, a i panowie chętnie korzystają.

Oczywiście! Doskonale myje się w nim nogi! he, he, he.

A na poważnie, faktycznie jest to doskonały sprzęt. Nie na darmo wymyślili go nasi dziadkowie.

u moich rodziców też myje się w nim nogi hahaha :lol:

do mycia "innych" części ciała używamy raczej prysznica i wanny... :wink:

A ja mam pytanko od drugiej strony do użytkowników bidetu: czy ktoś z was (mających bidet) ma piec dwufunkcyjny? Mamy teraz dylemat jaki zakupić piec, przy dwufunkcyjnym zanim ciepła woda doleci troszkę to trwa i mając bidet nie wyobrażam sobie że "chlupię sie" w zimnej wodzie.

Pytam bo tak troszkę skłaniamy sie ku dwufunkcyjnemu a ja nie ukrywam chciałabym mieć bidet......

A ja mam pytanko od drugiej strony do użytkowników bidetu: czy ktoś z was (mających bidet) ma piec dwufunkcyjny? Mamy teraz dylemat jaki zakupić piec, przy dwufunkcyjnym zanim ciepła woda doleci troszkę to trwa i mając bidet nie wyobrażam sobie że "chlupię sie" w zimnej wodzie.

Pytam bo tak troszkę skłaniamy sie ku dwufunkcyjnemu a ja nie ukrywam chciałabym mieć bidet......

Ooo właśnie, ciekawe pytanie...

Nie znam się na piecach dwufunkcyjnych, ale tak na zdrowy chłopski rozum, to do wanny chyba ta woda leci równie długo :roll: Poza tym można ją odkręcić już siadając na kibelku :wink:

Nie znam się na piecach dwufunkcyjnych, ale tak na zdrowy chłopski rozum, to do wanny chyba ta woda leci równie długo :roll: Poza tym można ją odkręcić już siadając na kibelku :wink:

jeśli chodzi o wannę to nie ma problemu bo i tak musimy do niej wlać zimnej wody, a w bidecie w takim układzie byłyby straty wody (wiem z doswiadczenie bo obecnie uzytkuje piec dwufunkcyjny i podczas prysznica musze "spuścić" troche wody)

No to tak, jak pod prysznicem - masz straty wody :o Tego nie unikniesz.

Ja mam ogrzewacz przepływowy, więc ciepła woda też jest z opóźnieniem, a bidet "zintegrowany" z kibelkiem, więc nawet nie ma gdzie się "przesiąść" na czas, kiedy leci zimna woda :-? Więc leci ta zimna po... :oops: Ale i tak jest sto razy wygodniej niż robić jakieś wygibasy nad wanną (bo w kabinie to już w ogóle nie widzę mycia 4 liter). A nad wanną też musiałabym spuścić tę zimną wodę :roll:

rzeczywiście z ta zimna woda to troszke bylby problem

Taki sam jak pod prysznicem, w umywalce i zlewie :lol:

Poza tym ta zimna woda jest z instalacji w domu - ona nie ma temperatury bliskiej zera, jak np. wodociągowa przy -20 po tym jak już zleci cała z instalacji.

• 1 year później...

Mam bidet w mieszkaniu już grubo ponad 10 lat i nie wyobrażam sobie życia bez niego i powrotu do miedniczki i takich tam. Ja akurat kąpię się zwykle 2 razy dziennie, a latem to i trzy, bo po powrocie do domu dodatkowo, ale uważam, że to nie ma nic wspólnego z bidetem. Akurat mycie, które ułatwia bidet potrzebne jest (mi przynajmniej) nie tylko rano i wieczorem dla powiedzmy higieny standardowej, ale tez DORAŹNIE, czyli w każdej chwili. Przede wszystkim po k... jak to już ktoś tu na szczęście zauważył. No comiesięczne kobiece sprawy też są o wiele mniej przykre, od kiedy z miedniczki mogłam zrezygnować na rzecz bidetu. Jakoś nie wyobrażam sobie czekania z tym do "najbliższego" prysznica. Fakt, że w związku z tym staram się potrzeby załatwiać w domu, co oczywiście nie zawsze jest możliwe.

W nowym domu mam dwa bidety, w naszej łazience przy sypialni i w łazience dziecięcej, bo zamierzam syna też przyzwyczaić do takiej higieny. Dla dobra jego i jego przyszłej żony ;)

Głoś ZDECYDOWANIE ZA BIDETEM, a nawet bidetami. A że niektórzy mają i nie używają? Z umywalkami w WC jest tak samo niestety :( Myślę, że z wannami i prysznicami też :( Wystarczy latem powąchać :(