Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak samemu zrobi? ?azienk?

Adam T.

Recommended Posts

• 4 years później...
A jeżeli chodzi o kabinę prysznicową to czy mogę wykonać ją samodzielnie z płyty GK następnie na to folia w płynie i jeszcze na to płytki. Zaznaczyć tu chcę że te płyty by były na profilach. A skoro jestem przy płytach na profilach to chciałbym zrobić ściankę narożną a wszystkie manuale przedstawiają tylko proste ścianki.

Folia w płynie to trochę za mało, płyty gk nie gwarantują zbyt trwałych narożników. Zdaje się, że firma mapei produkuje całą linię materiałów potrzebnych do takich zabaw. Jest taki zestaw lateksowych "łat" do wklejania w narożnikach, zarówno dwu-, jak i trójpłaszczyznowych.

Co do planowania... radze sobie wszystko narysowac na podlodze jezeli lazienka mala i zasymulowac korzystanie....

Poprawialem u jednego goscia lazienke po "fachowcach" i myslalem ze sie zalamie...

Na poczatek, wanna nie weszla pomiedzy sciany, bo wzieli za maly zapas przy stawianiu scianek i jak weszly kafle to trzeba bylo wanne skrocic o 3 centy...

jak juz wanna weszla, to okazalo sie ze ktos wymyslil drzwi otwierane do srodka tem malutkiej lazienki. jak je zalozylem to okazalo sie ze drzwi nie zamykaja sie bo wanna narozna miala taki garb wystajacy poza obrys krawedzi i nie da rady... trzeba bylo wpuscic wanne w sciane na 3 centy i dopiero sie drzwi zamknely...

Rure do kibelka zrobili w rogu lazienki w podlodze, wiec zeby jakos tam zmiescic spiro trzeba bylo odsunac kibel 10 centow od sciany...

na koniec rece mi opadly jak sie okazalo ze do umywalki sa wyprowadzone 2 rurki z zimna woda...

ciapla zagipsowali i zakleili kaflami...

Szczerze wspolczuje inwestorowi.... Ale jakos sie to dalo naprawic wszystko...

Tak wiec wniosek... 3 razy zaplanuj....

Jeszcze jeden przypadek.... zeby wstawic pralke do lazienki trzeba bylo to zrobic przez zalozeniem kabiny, bo inaczej nie bylo jak podejsc ze wzgledu na brodzik i geberit (pralka byla w rogu lazienki... oby sie nigdy nie zepsula.. :)

pozdr...