ewazych 14.01.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 zamieżam wybudowac dom bez podpiwniczenia czy jest jakaś szansa zastapienia piwnicy spiżarnią. Czytałam już o propozycjach klimatyzacji, luksferów itp. inni jeszcze mówili ze ziemianka byłaby najlepszym rozwiązaniem. dLACZEGO PYTAM, PONIEWAŻ chciałabym uzyskać temerature zbliżona do piwnicznej w której można by było przechowywać przetwory i warzywa. Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 14.01.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Ja w schowku pod schodami zrezygnowalem z ocieplenia posadzki. Będzie troche chłodniej, ale nie mam pojęcia czy wystarczająco chłodno by trzymać tam np. ziemniaki na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewazych 14.07.2008 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 w jednym z muratorów z 2004 roku znalazłam idealne rozwiązanie. Pamietać jak w starych domach budowano piwniczki na wino. Wybuduję taką w swoim domu tylko że nie wiem w którym miejscu ją rozplanowąć. W muratorze mówiono ze w środku domu i nie może miec kontaktu z fundamentami. Ale to co było napisane to bardzo ogólnikowa wiedza. Czy ktoś wie jak cos takiego wybudować, w pomieszczeniu tym trzymane będa ziemniaki i przetwory dlatego niezbędna będzie wentylacja jak ją połączyć z domem? A co z ociepleniem i ochroną przed zalaniem, czy może lepiej jakąś lepiankę Prosze o pomoc, jeśli chcecie plan domu jest w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts