Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Suszarka kondensacyjna -bardzo ważne pytanie

zott36

Recommended Posts

Chcę spełnic swoje marzenie i kupic suszarkę kondensacyjną (blok) ,

mam mało miejsca więc suszarka musi stac na pralce .I tu pojawia sie pewien problem.

Pralkę mam siemens , czy suszarkę tez muszę kupic siemensa lub boscha , zeby ustawic je jedna na drugą ?

Wybrałam sobie suszarkę AEG lub Electrolux i poinformowano mnie w jednym sklepie , ze nie będę mogła jej ustawic na siemensie .

Możliwe są ponoc tylko takie kombinacje.

Ponoc AEG można postawic na electroluxie i odwrotnie

Bosch na siemensie i odwrotnie.

Dziwi mnie to troszkę . W innych sklepach nie wypowiadają sie na ten temat , mówia wprost , ze nie wiedzą .

Może ktos z forumowiczów wie jak to jest naprawdę ?

• 1 year później...
też mam ważne pytanie dotyczące suszarki kondensacyjnej...czy można ją zabudować/obudować jakąś szafką??muszę ją wstawić do łazienki, a nie chcę,żeby stala tak na wierzchu, pomyślałam o jakiejś zabudowie, ale czytałam,że taka suszarka oddaje dużo ciepła i stąd moje pytanie...

no właśnie tak sobie pomyślałam,ze te temp. to coś w granicach max 60 stopni, więc takiej szafce z drewna czy mdf'u nie powinno się nic stać...najwyżej będę otwierała szafkę na czas suszenia...może zostawię jakieś otwory wentylacyjne z tyłu i z boku szafki...

pralce chyba też zrobię takie otwory, bo też muszę ją zabudować...

może ktoś jeszcze ma jakies doświadczenie w tym temacie???