zott36 14.01.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Chcę spełnic swoje marzenie i kupic suszarkę kondensacyjną (blok) , mam mało miejsca więc suszarka musi stac na pralce .I tu pojawia sie pewien problem.Pralkę mam siemens , czy suszarkę tez muszę kupic siemensa lub boscha , zeby ustawic je jedna na drugą ?Wybrałam sobie suszarkę AEG lub Electrolux i poinformowano mnie w jednym sklepie , ze nie będę mogła jej ustawic na siemensie .Możliwe są ponoc tylko takie kombinacje.Ponoc AEG można postawic na electroluxie i odwrotnie Bosch na siemensie i odwrotnie.Dziwi mnie to troszkę . W innych sklepach nie wypowiadają sie na ten temat , mówia wprost , ze nie wiedzą .Może ktos z forumowiczów wie jak to jest naprawdę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 14.01.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Suszarki nie stawia się bezpośrednio na pralce, potrzebny jest element łączący. Taki kawałek jakby stelaża, niezbyt wysoki. Może być z wysuwaną półką np. na miskę z praniem, może być bez. Stelaż musi pasować i do pralki i do suszarki, dlatego nie można ich dobierać dowolnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 15.01.2008 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Dziękuję za odp. teraz już wszystko jasne ,szkoda , ze w sklepie nie potrafią udzielic takiej informacji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_1976 15.02.2009 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 też mam ważne pytanie dotyczące suszarki kondensacyjnej...czy można ją zabudować/obudować jakąś szafką??muszę ją wstawić do łazienki, a nie chcę,żeby stala tak na wierzchu, pomyślałam o jakiejś zabudowie, ale czytałam,że taka suszarka oddaje dużo ciepła i stąd moje pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.02.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 No, wlasnie tez mi sie wydaje, ze nie, bo za duzo ciepla oddaje.Potrafi nagrzac niewielkie pomieszczenie. Lepiej chyba nie ryzykowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 15.02.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 co znaczy ryzykować ciepło oddaje, ale ,moim zdaniem, dobra jakościowa obudowa z wentylacją nie będzie sprawiała kłopotów, ciepła jest duze, ale temperatury nie są duże..maks 60st wiec raczej nic nam nie spali i nie stopi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.02.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Nie pamietam dokladnie, ale producent chyba zabrania.Nie jestem pewna.Nie pamietam juz isntrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_1976 15.02.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 no właśnie tak sobie pomyślałam,ze te temp. to coś w granicach max 60 stopni, więc takiej szafce z drewna czy mdf'u nie powinno się nic stać...najwyżej będę otwierała szafkę na czas suszenia...może zostawię jakieś otwory wentylacyjne z tyłu i z boku szafki...pralce chyba też zrobię takie otwory, bo też muszę ją zabudować... może ktoś jeszcze ma jakies doświadczenie w tym temacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts