Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co my?licie o oknach Urz?dowskiego?

Gość java

Recommended Posts

Nie kupuj tych okien.

Mają suche szklenie - zamiast silikonu są uszczelki - co w polskim klimacie jest totalnym nieporozumieniem :cry: . Aprobata nie dopuszcza tego sposobu szklenia. Jest tani ale okna szybko łuszczą się z farby - szczególnie te transparentne.

Pozatym potrafią sprzedać okna [bo taniej] bez lakierowania - tylko impregnat.

Klient sam lakieruje [często nieodpowiednimi farbami, lakierami] :o i potem nie ma okien - drewno gnije.

A nam się podobały i dlatego mamy Urzędowskiego.

Jest OK.

Pozdrawiam Wowka

A tak na poważnie to jest wiele firm oferujących okna o podobnych parametrach i cenach. Naprawdę jest w czym wybierać i nie ma tutaj tej jednej "jedynie słusznej" firmy... :wink:

Kwestia gustu czy też tylko nawet odniesionego "pierwszego wrażenia

Wilgoć z wnętrza, w której jest większa prężność pary wodnej i z tego powodu pod większym ciśnieniem wilgoć wnika w szczeliny [uszczelka nie jest tak szczelna jak silikon] wnika w ramę pod szybę. Na zewnątrz uszczelnienie silikonem nie pozwala wilgoci odparować. Następuje zawilgocenie drewna. Dodatkowo przy spadku temperatury wilgoć się wyrasza. Co znaczy wilgoć dla drewna wiadomo - nasiąka wodą i pęcznieje. Wilgotne drewno to nie koniec. Wilgoć musi jakoś wyjść - chociażby z powodu nagrzewania przez słońce. Następuje odparzanie lakieru, łuszczenie i odpadanie farby. Od zewnątrz w odsłonięte, spękane drewno wnika woda z opadów. Dlatego suche szklenie to nieporozumienie.

• 2 years później...
KUPIŁEM OKNA URZĘDOWSKIEGO I WBREW LICZNYM OSTRZEŻENIOM JESTEM ZADOWOLONE I TO BARDZO MAM WRAŻENIE ZE KONKURENCJA BARDZO BOI SIE TEJ FIRMY BO WSZYSCY ZGODNIE PRZED NIĄ MNIE OSTRZEGALI CO OKAZAŁO SIE BAJKĄ A CZĘSTO CZYSTYM KŁAMSTWEM

URZĘDOWSKI JAKO NIELICZNY POSIADA APROBATĘ ITB NA DREWNO MERANTI I POSIADA PEŁNY 10MM SOFTLINE A NIE JAKIEŚ 4MM JAK U KONKURENCJI CO NIEZASŁUGUJE NAWET NA NAZWE SOFTLINE.PONADTO OKNA SĄ ESTRETYCZNE I ELEGANCKIE A UBSŁUGA PROFESJONALNA-JEDYNA FIRMA CO NIC ZŁEGO MI O KONKURENCJI NIEOPOWIADAŁA TYLKO MOWIŁA O SWOIM PRODUKCIE-TAK TRZYMAĆ

kazda sroczka swoj ogonek chwali. co do jakosci okien urzedowskiego mam watpliwosci od pewnego czasu tak juz ok. 5-7 lat olewaja klijentow i ich reklamacje wiele bylo na forum rowniez osobiscie mialem okazje poznac produkt urzedowskiego osobiscie zadna rewelacja jest wiele lepszych firm na rynku i do tego bez suchego szklenia na ktore nie maja atestu. podobaja ci sie ich okna ok. o gustach sie nie dyskutuje, jestes zadowolony no i fajnie , ale ten post smierdzi mi krypto reklama i to jest moje zdanie.

KUPIŁEM OKNA URZĘDOWSKIEGO I WBREW LICZNYM OSTRZEŻENIOM JESTEM ZADOWOLONE I TO BARDZO MAM WRAŻENIE ZE KONKURENCJA BARDZO BOI SIE TEJ FIRMY BO WSZYSCY ZGODNIE PRZED NIĄ MNIE OSTRZEGALI CO OKAZAŁO SIE BAJKĄ A CZĘSTO CZYSTYM KŁAMSTWEM

URZĘDOWSKI JAKO NIELICZNY POSIADA APROBATĘ ITB NA DREWNO MERANTI I POSIADA PEŁNY 10MM SOFTLINE A NIE JAKIEŚ 4MM JAK U KONKURENCJI CO NIEZASŁUGUJE NAWET NA NAZWE SOFTLINE.PONADTO OKNA SĄ ESTRETYCZNE I ELEGANCKIE A UBSŁUGA PROFESJONALNA-JEDYNA FIRMA CO NIC ZŁEGO MI O KONKURENCJI NIEOPOWIADAŁA TYLKO MOWIŁA O SWOIM PRODUKCIE-TAK TRZYMAĆ

kazda sroczka swoj ogonek chwali. co do jakosci okien urzedowskiego mam watpliwosci od pewnego czasu tak juz ok. 5-7 lat olewaja klijentow i ich reklamacje wiele bylo na forum rowniez osobiscie mialem okazje poznac produkt urzedowskiego osobiscie zadna rewelacja jest wiele lepszych firm na rynku i do tego bez suchego szklenia na ktore nie maja atestu. podobaja ci sie ich okna ok. o gustach sie nie dyskutuje, jestes zadowolony no i fajnie , ale ten post smierdzi mi krypto reklama i to jest moje zdanie.

Dokładnie - brzmi jak tekst mało sprytnego handlowca ;), na tym forum i podejrzewam na innych takie teksty są przciwskuteczne.

Co do firmy Urzędowski - chyba za bardzo uwierzyli w swoją wielkość. Ostatnio za to mają sporo wpadek jak najbardziej realnych.

Na mnie wrażenia dobrego nie zrobili - sprzedawca sugerował wręcz, że powinniśmy być dumni, że kupujemy takie okna ;)

Mam okna U. czwarty sezon. Softline. Meranti.

Okna były montowane przed tynkami i wylewkami.

Dwa sezony bez ogrzewania, drugi sezon z ogrzewaniem.

Suche szklenie - jeżeli komuś przeszkadza i się boi że mu wilgoć wejdzie pod uszczelkę i okno zgnije to niech takich okien nie kupuje - po co ma się stresować. Z moimi oknami nic się nie dzieje. Zresztą za Łabą ta technologia z suchym szkleniem stosowana była od lat i okna przetrwały.

Malować będę po pięciu sezonach - tak jak zaleca producent i lakierem, takim który zaleca producent.

Z tym suchym szkleniem to jakas przesada.Urzedowski produkuje okna od lat i bywały różne babole(jak u wszystkich producentów) ale na gnicie drewna ,które to jest zaimpregnowane pod uszczelką z tego co wiem reklamacji niebyło .Jak ktoś się obawia tego rozwiązania zawsze może poprosic producenta o położenie silikonu zamiast suchego szklenia ,lub samemu wyjąć uszczelke i zasilikonować bez problemu.

Mam Okna urzędowskiego 4 rok i na razie jest OK wszstkie sie otwierają i zamykają lakier nie schodzi. Mi się podobają. Jedyny mankament to mój pies który nie nauczył się ich otwierać i podrapał futrynę ale to już taka psia natura. Najlepiej kupiś po jednym wstawić do domu i po 10 latach wyrobić sobie oipnię- a tak ile firm produkujacych okna razy ilośc urzytkowników tyle opini. Ja zaliczam się do tych zadowolonych z okien Urzędowskiego