Gość java 20.08.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Może ktoś z Was ma takie okna? Jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 20.08.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 poszukaj na forum ..... ten temat wsytępowal wielokrotnie na forum gro ludzi było na TAK inni na NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 21.08.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Nie kupuj tych okien. Mają suche szklenie - zamiast silikonu są uszczelki - co w polskim klimacie jest totalnym nieporozumieniem . Aprobata nie dopuszcza tego sposobu szklenia. Jest tani ale okna szybko łuszczą się z farby - szczególnie te transparentne. Pozatym potrafią sprzedać okna [bo taniej] bez lakierowania - tylko impregnat. Klient sam lakieruje [często nieodpowiednimi farbami, lakierami] i potem nie ma okien - drewno gnije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 21.08.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 nam się nie podobały. Wybraliśmy Majewskiego. Jest ok. Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 21.08.2003 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 A nam się podobały i dlatego mamy Urzędowskiego. Jest OK. Pozdrawiam Wowka A tak na poważnie to jest wiele firm oferujących okna o podobnych parametrach i cenach. Naprawdę jest w czym wybierać i nie ma tutaj tej jednej "jedynie słusznej" firmy... Kwestia gustu czy też tylko nawet odniesionego "pierwszego wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 21.08.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 zgoda Wowka. "Po co spory? Po co kłótnie? Po co nasze swary głupie? Wnet i tak zginiemy w zupie" (czytaj: przyjdą po nas nasze dzieci i wymienią je na inne ). Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 21.08.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 http://home.wanadoo.nl/de.animaties/smileygroot.gif Masz rację PearlPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 21.08.2003 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Pchelek,Co ma klimat do suchego szklenia, które jest od wewnętrznej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 22.08.2003 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Wilgoć z wnętrza, w której jest większa prężność pary wodnej i z tego powodu pod większym ciśnieniem wilgoć wnika w szczeliny [uszczelka nie jest tak szczelna jak silikon] wnika w ramę pod szybę. Na zewnątrz uszczelnienie silikonem nie pozwala wilgoci odparować. Następuje zawilgocenie drewna. Dodatkowo przy spadku temperatury wilgoć się wyrasza. Co znaczy wilgoć dla drewna wiadomo - nasiąka wodą i pęcznieje. Wilgotne drewno to nie koniec. Wilgoć musi jakoś wyjść - chociażby z powodu nagrzewania przez słońce. Następuje odparzanie lakieru, łuszczenie i odpadanie farby. Od zewnątrz w odsłonięte, spękane drewno wnika woda z opadów. Dlatego suche szklenie to nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 22.08.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Ale jakie estetyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 05.11.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 KUPIŁEM OKNA URZĘDOWSKIEGO I WBREW LICZNYM OSTRZEŻENIOM JESTEM ZADOWOLONE I TO BARDZO MAM WRAŻENIE ZE KONKURENCJA BARDZO BOI SIE TEJ FIRMY BO WSZYSCY ZGODNIE PRZED NIĄ MNIE OSTRZEGALI CO OKAZAŁO SIE BAJKĄ A CZĘSTO CZYSTYM KŁAMSTWEM URZĘDOWSKI JAKO NIELICZNY POSIADA APROBATĘ ITB NA DREWNO MERANTI I POSIADA PEŁNY 10MM SOFTLINE A NIE JAKIEŚ 4MM JAK U KONKURENCJI CO NIEZASŁUGUJE NAWET NA NAZWE SOFTLINE.PONADTO OKNA SĄ ESTRETYCZNE I ELEGANCKIE A UBSŁUGA PROFESJONALNA-JEDYNA FIRMA CO NIC ZŁEGO MI O KONKURENCJI NIEOPOWIADAŁA TYLKO MOWIŁA O SWOIM PRODUKCIE-TAK TRZYMAĆ kazda sroczka swoj ogonek chwali. co do jakosci okien urzedowskiego mam watpliwosci od pewnego czasu tak juz ok. 5-7 lat olewaja klijentow i ich reklamacje wiele bylo na forum rowniez osobiscie mialem okazje poznac produkt urzedowskiego osobiscie zadna rewelacja jest wiele lepszych firm na rynku i do tego bez suchego szklenia na ktore nie maja atestu. podobaja ci sie ich okna ok. o gustach sie nie dyskutuje, jestes zadowolony no i fajnie , ale ten post smierdzi mi krypto reklama i to jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 KUPIŁEM OKNA URZĘDOWSKIEGO I WBREW LICZNYM OSTRZEŻENIOM JESTEM ZADOWOLONE I TO BARDZO MAM WRAŻENIE ZE KONKURENCJA BARDZO BOI SIE TEJ FIRMY BO WSZYSCY ZGODNIE PRZED NIĄ MNIE OSTRZEGALI CO OKAZAŁO SIE BAJKĄ A CZĘSTO CZYSTYM KŁAMSTWEM URZĘDOWSKI JAKO NIELICZNY POSIADA APROBATĘ ITB NA DREWNO MERANTI I POSIADA PEŁNY 10MM SOFTLINE A NIE JAKIEŚ 4MM JAK U KONKURENCJI CO NIEZASŁUGUJE NAWET NA NAZWE SOFTLINE.PONADTO OKNA SĄ ESTRETYCZNE I ELEGANCKIE A UBSŁUGA PROFESJONALNA-JEDYNA FIRMA CO NIC ZŁEGO MI O KONKURENCJI NIEOPOWIADAŁA TYLKO MOWIŁA O SWOIM PRODUKCIE-TAK TRZYMAĆ kazda sroczka swoj ogonek chwali. co do jakosci okien urzedowskiego mam watpliwosci od pewnego czasu tak juz ok. 5-7 lat olewaja klijentow i ich reklamacje wiele bylo na forum rowniez osobiscie mialem okazje poznac produkt urzedowskiego osobiscie zadna rewelacja jest wiele lepszych firm na rynku i do tego bez suchego szklenia na ktore nie maja atestu. podobaja ci sie ich okna ok. o gustach sie nie dyskutuje, jestes zadowolony no i fajnie , ale ten post smierdzi mi krypto reklama i to jest moje zdanie. Dokładnie - brzmi jak tekst mało sprytnego handlowca , na tym forum i podejrzewam na innych takie teksty są przciwskuteczne. Co do firmy Urzędowski - chyba za bardzo uwierzyli w swoją wielkość. Ostatnio za to mają sporo wpadek jak najbardziej realnych. Na mnie wrażenia dobrego nie zrobili - sprzedawca sugerował wręcz, że powinniśmy być dumni, że kupujemy takie okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 05.11.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Zdecydowaliśmy się na Galux z Urzędowskiego, odrzucając wielu innych producentów (Majewskiego również). Jak na razie decyzja trafiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 07.11.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 A my jesteśmy bardzo zadowoleni z tych okien (Meranti).Nasi znajomi mają te okna od ładnych kilku lat i tez jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 07.11.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Nie kupuj tych okien. Mają suche szklenie - zamiast silikonu są uszczelki - co w polskim klimacie jest totalnym nieporozumieniem . Aprobata nie dopuszcza tego sposobu szklenia. na pewno piszesz o Urzędowskim? Ja mam U i wszędzi jest silikon. Może coś ostatnio się zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 07.11.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 No pięknie ilu urzytkowników tyle opinii. Tak jak zawsze jedni zadowoleni inni nie a prawda jak zwykle leży gdzieś po środku. Ale tak to jest w wątkach typu "Co sądzicie o ...............?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 07.11.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Mam okna U. czwarty sezon. Softline. Meranti.Okna były montowane przed tynkami i wylewkami.Dwa sezony bez ogrzewania, drugi sezon z ogrzewaniem.Suche szklenie - jeżeli komuś przeszkadza i się boi że mu wilgoć wejdzie pod uszczelkę i okno zgnije to niech takich okien nie kupuje - po co ma się stresować. Z moimi oknami nic się nie dzieje. Zresztą za Łabą ta technologia z suchym szkleniem stosowana była od lat i okna przetrwały.Malować będę po pięciu sezonach - tak jak zaleca producent i lakierem, takim który zaleca producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koles1719500180 07.11.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Z tym suchym szkleniem to jakas przesada.Urzedowski produkuje okna od lat i bywały różne babole(jak u wszystkich producentów) ale na gnicie drewna ,które to jest zaimpregnowane pod uszczelką z tego co wiem reklamacji niebyło .Jak ktoś się obawia tego rozwiązania zawsze może poprosic producenta o położenie silikonu zamiast suchego szklenia ,lub samemu wyjąć uszczelke i zasilikonować bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 07.11.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Mam Okna urzędowskiego 4 rok i na razie jest OK wszstkie sie otwierają i zamykają lakier nie schodzi. Mi się podobają. Jedyny mankament to mój pies który nie nauczył się ich otwierać i podrapał futrynę ale to już taka psia natura. Najlepiej kupiś po jednym wstawić do domu i po 10 latach wyrobić sobie oipnię- a tak ile firm produkujacych okna razy ilośc urzytkowników tyle opini. Ja zaliczam się do tych zadowolonych z okien Urzędowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 08.11.2005 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Ja też mam Urzędowskiego, od trzech lat. Wszystko jest ok. Moje okna podobają mi się też nie dlatego, że Urzędowski, tylko dlatego, że są sosnowe. W domu jest dzięki temu i przytulnie i JASNO!!! Dziwię się, że tak mało ludzi wybiera takie drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts