jacekp71 28.01.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 ponownie wraca watek, w ktorym po czterystu kolejnych postach Romeczek (autor) i tak nie znajdzie odpowiedzi na swoje pytanie .... no i najprawdopodobnie i tak kupi to co mu sie podoba (pooglada dachy w okolicy) i na co uzna ze warto wydac pieniadze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotruspan 28.01.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 dokładnie tak jest właśnie .ja na przykład dostaję odruchów kiedy widzę błyszczącą w słoncu angobowaną.ale to wewnętrzny mój problem.na moim dachu mam taką dachówkę która podobała się mnie-wyszło na to że jest betonowa i tania .mech i glony nie przeszkadzają mi zupełnie(dach ma chronić budynek przed opadami)zamiast odjechanych dachówek wolę mieć większy dach(dom)co do jakości ...porównując wyroby ceramiczne sprzed 100 lat i dzisiejsze.....tak czy siak powinny nas budujących przetrzymać reasumując jesli podoba się dachówka X(ceramiczna) i masz na nią kase to ją kup zapytawszy wcześniej TYCH OD UKŁADANIA,czy aby coś przeciwko nie mają,cała reszta to bla,bla ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka79 28.01.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 ja położyłem u siebie niezbyt popularną w Polsce dachówkę firmy Meyer Holsen (model Tandem) i wydaje mi się że oferta tej firmy jest bardzo atrakcyjna - stosunek ceny do jakości. Jest ona reklamowana jako najlżejsza na świecie (model Ravensberger) a gwarancja wynosi 50 lat- wprawdzie wiadomo że to trochę chwyt marketingowy, ale zawsze o czymś świadczy. Niestety kolorystyka nie jest zbyt bogata, ale wydaje mi się że jest warta zainteresowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 29.01.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 A może coś takiego? http://images31.fotosik.pl/124/25336bf1d2724bb3med.jpg http://images32.fotosik.pl/123/2d517e0e8c63b211med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 29.01.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Każdy ma prawo wyboru Dachówka cementowa po ok. 5 latach (każda z innego dachu na moim osiedlu): http://images34.fotosik.pl/124/07e63d7b2e31af41.jpg http://images32.fotosik.pl/123/e5a2d699168284f4.jpg http://images34.fotosik.pl/124/83b3e48c174a72a9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 29.01.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Szlachetna patyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 29.01.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Ja osobiście mam antracytowego Braasa i czy on lepszy czy gorszy to nie wiem. Był na 100% tańszy Ale z mojego doświadczenia mogę dodać że ciemny dach bardzo się brudzi i osoby które lubią na co dzień delektować się nieskażoną powierzchnią dachu powinny wybrać inny kolor. Co do mchu to obecny braas ma ileś tam powłok lakieru więc może ten problem go mniej dotyczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 30.01.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Kto ma Creatona MZ5 na dachu? Przyznawać się. Dostałem wycenę dla blachodachówki Ruuki - 23 000złA dachówka Creaton MZ-5 25 500złZastanawiać się? To ceny kompletnego pokrycia z orynnowaniem. Ceny lada chwila idą w górę, co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 30.01.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Każdy ma prawo wyboru Dachówka cementowa po ok. 5 latach (każda z innego dachu na moim osiedlu): (...) Potwierdzam - w bezpośredniej odległości od mojego domu stoją dwa budynki kryte betonowym Brasem - kolor taki jak na fotkach powyżej - ceglasty - niestety ilość mchów i zanieczyszczeń - taka sama - wyglada to koszmarnie ... Domy około 4-5 lat temu wybudowane i przykryte ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 30.01.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Każdy ma prawo wyboru Dachówka cementowa po ok. 5 latach (każda z innego dachu na moim osiedlu): (...) Potwierdzam - w bezpośredniej odległości od mojego domu stoją dwa budynki kryte betonowym Brasem - kolor taki jak na fotkach powyżej - ceglasty - niestety ilość mchów i zanieczyszczeń - taka sama - wyglada to koszmarnie ... Domy około 4-5 lat temu wybudowane i przykryte ... A obok stoją 10 letnie domy z dachówką ceramiczną, ale nie zmieściły sie na zdjęciu??? Dział nazywa sie "wymiana doświadczeń". Ja napisałem tylko o tym co widziałem i dotykałem. Być może trafiłem na jakąś felerną partie, ale jestem zrażony do ceramicznych obecnie produkowanych. Kiedyś zajmowałem sie remontami bardzo starych dachów, i tamte dachówki były praktycznie nieruszone zębem czasu. Przyglądam sie temu wątkowi bo jestem (jeszcze) przed zakupem dachówek. Też patrze na dachy sąsiadów i widze od północy "zielone" dachy na ceramice. O blachodachówce nawet nie myśle, ze względu na cene, a trapezowa mi sie nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.01.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Ja osobiście mam antracytowego Braasa i czy on lepszy czy gorszy to nie wiem. Był na 100% tańszy My też wybraliśmy Brassa Cisar antracyt. Na pewno tańszy niż ceramika, a jak będzie ... ? Byle nie kapało pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 30.01.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Ja również jestem przed zakupem pokrycia dachu i zastanawiam się jak współcześnie produkowana dachówka cementowa będzie wyglądała za 10-15 lat. Czy farba z niej nie zejdzie? Przecież to w końcu pomalowany beton. Niby są barwione w masie ale to barwienie jest słabe. Nie wiem czy nie lepiej za 20 - 25 lat wymienić blachę (a może będą wtedy inne fajne pokrycia) niż trzymać 50 lat brzydką dachówkę? Dochodzę do wniosku, że jak jak kupować dachówkę to porządną a w innym przypadku to lepiej jakąś w miarę przyzwoitą blachodachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 30.01.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 A obok stoją 10 letnie domy z dachówką ceramiczną, ale nie zmieściły sie na zdjęciu??? Dział nazywa sie "wymiana doświadczeń". Jutro zrobię zdjęcia tej w/w 10 - letniej ceramicznej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 30.01.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Nie wiem czy nie lepiej za 20 - 25 lat wymienić blachę (a może będą wtedy inne fajne pokrycia) niż trzymać 50 lat brzydką dachówkę? z dachowki cementowej w przyszlosci mozna przejsc na karpiowke bez odrywania lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka79 30.01.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 ponownie wraca watek, w ktorym po czterystu kolejnych postach Romeczek (autor) i tak nie znajdzie odpowiedzi na swoje pytanie .... trudno żeby znalazł odpowiedź skoro już po 10 postach zaczyna się dyskusja nie na temat. Autor wyraźnie w temacie zaznaczył że jest zdecydowany na dachówkę ceramiczną, pozostaje kwestia firmy. Po co więc w tym temacie pojawia się wątek dachówki betonowej? Rozumiem że wymiana doświadczeń, ale chyba na temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 31.01.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 racja,a więc zostawmy beton ... Znajomy kierownik budowy powiedział: Przykryj marsylką bo to od lat niezmienny model i zawsze dokupisz brakującą sztukę. Może jest to kolejne kryterium ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 31.01.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 To ja jeszcze honorowo wklejam obiecane zdjęcie 10-letniej ceramiki i żeby nie było, to zdjęcie strony północnej. http://images25.fotosik.pl/149/5cecc6e669736591.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 31.01.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Ja też honorowo pujde jutro do okulisty, bo jak patrze na 7 letnią ceramike to widocznie mam "zielone mroczki" przed oczami patrząc na nią od strony północnej. Nie będe oglądał zdjęć, tylko przed zakupem dachówki wnikliwie popatrze sobie na lokalne budowy i osiedla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.01.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 zamowilismy ceramike koramic renesansowa L15 brazowa angobowana cena 1 sztuki to 2,91 brutto taka nam polecil zaprzyjazniony handlowiec zastanawialismy sie jeszcze nad betonowym euronitel lecz jednak postanowilismy polozyc ceramike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 31.01.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 też zamówiłem Koramic L15 tylko antracytową miał być Bras a będzie ... wiadomo Jak bedzie położona to wkleję foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts