Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

belki stropowe z keramzytu?

Recommended Posts

Mam problem ze stropem. Mój majster mówi że najlepiej robic strop w ten sposób że belki i garki są z tego samego materiału. Czyli jeśli chcę robić strop z garków keramzytowych to i belki powinny byc z keramzytu. Pojechałam do składu budowlanego i otrzymałam odpowiedź że nie robi sie belek keramzytowych. Czy to prawda? Czy nie ma belek keramzytowych? Potrzebuję szybkiej odpowiedzi :lol: , bo właściwie powinnam dziś, jutro zamawiać materiały na strop.

Godul

No wiadomo że styropian to co innego. Zauważ że ja napisałam, że "najlepiej by było żeby były z tego samego materiału". Wiadomo równiez że majster zrobi tak jak ja będę chciała. Pisząc post na tym forum mam nadzieję na poradę forumowiczów a nie na traktowanie mnie jak nierozgarniętą (a takie wrażenie odniosłam po przeczytaniu twojej odpowiedzi). Zawsze na składzie budowlanym czy jacyś fachowcy w tej dziedzinie traktują mnie w ten sposób. Myslałam że tutaj mnie to nie spotka.

Dorota, jeśli masz majstra wygłaszającego takie mądrości - to masz pecha.

Wywal go, bo on nie ma o niczym pojecia, a może jest majstrem na placu drzewnym.

Te tzw. "garnki" (kto to wymyślił ?) to możesz mieć i z drzewa lipowego struganego w szlaczek łowicki. Ale materiał na części nośne (czyli belki i płytę, oraz ich zbrojenie) to masz określone w projekcie, i majster ma wykonać to, co jest w projekcie. Mądrości niech sobie zostawi na popołudnie przy piwie.