Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o identyfikację płytek ;-)

Mr Eco

Recommended Posts

Też znalazłam te zdjęcia na Internecie i dołączam się do prośby o identyfikacje płytek Piekna ta kuchnia ;-)

Na tym ostatnim zdjęciu też jest cos takiego na ścianie

http://images34.fotosik.pl/108/0007bc73aa677504.jpg

http://images26.fotosik.pl/141/17efd38758b0475e.jpg

http://images31.fotosik.pl/108/4e227aa7238d70d3.jpg

dzięki bardzo

A te płytki na podłodze??? Wiecie może co to jest?

Też wygląda na trawertyn zywicowany odmiany np marmorino light, breccia itp.

Nie musi to być oczywiście "oryginalny" trawertyn a materiał imitujący trawertyn.

Np. na ścianie stiuk, na podłodze gres itd. Jak nie dotkniesz, nie wiesz.

Znalazłam jeszcze takie zdjęcie

Blat w tej kuchni jest napewno z granitu bo pytałam

Pana który pracuje w tej firmie, niestety on nie wie co to są

za płytki na ścianie bo klientka robiła je we własnym zakresie....

Jestem ciekawa co to jest za światełko w szafce (to niebieskie)

http://images31.fotosik.pl/109/61a5646df094fb2b.jpg

dzięki bardzo

A te płytki na podłodze??? Wiecie może co to jest?

Też wygląda na trawertyn zywicowany odmiany np marmorino light, breccia itp.

Nie musi to być oczywiście "oryginalny" trawertyn a materiał imitujący trawertyn.

Np. na ścianie stiuk, na podłodze gres itd. Jak nie dotkniesz, nie wiesz.

Wojtku, mój guru, a czy mógłbyś mi podpowiedzieć kto robi takie płytki najbardziej zbliżone do tego co widać na ścianie? Marzy mi się łazienka taka kamienno-trawertynowa, ale oczywiście wchodzą w grę tylko "podróbki" :wink: czyli kafelki. Te w Tubądzinie wydają mi się zbyt maziaste, wolałabym coś gładszego, subtelniejszego.... Z kolei te najpopularniejsze (większość łazienek jest teraz z tego zrobiona + płytki ciemno brązowe imitujące drewno, niestety nie pamiętam nazwy) podobno są bardzo podatne na uszkodzenia i zarysowania. Podpowiedz coś plizzz! :p

Gwizdki

niezasłużone objawy czołobitności , bardzo mnie peszą :oops:

Zobacz np w Zirconio w grupie produktów Luxe znajdziesz ser. villa, tales, samarcanda, navona,catania, ,arco, ainsa, radica marfil i imola ( te 2 ostatnie ze strukturą naturalnego kamienia) .

W Imola : Travertino , Crema mate , Nuez z ser .stone i ser. cuarcito, crema z ser. palace, arena ser. damasco.(2 ostatnie także z ze strukturą naturalnego kamienia)

Dosyć ciekawe formaty /od 33x60 do 30 x 120cm/ , wszystkie plytki rektyfikowane, można więc układać "bezfugowo" jak kamień, imitują gatunki trawertynu podobne do tych ze zdjęcia.

Niestety dobre imitacje i ciekawe formaty nie są też tak tanie jak Tubądzin.

Najtaniej wyjdzie stiuk woskowany, nie można tu jednak uzyskać lustrzanej powierzchni.

Znakomite imitacje drewna egzotycznego znajdziesz również w tych wymienionych przeze mnie firmach . W Imola Miel, Wengue, Haya w serii np Forest w Zirconio cała seria Studio : ok 10 gatunków egzotyków, rektyfikowanych fantastyczna jakość i wykonanie.

Gwizdki

Zobacz np w Zirconio w grupie produktów Luxe znajdziesz ser. villa, tales, samarcanda, navona,catania, ,arco, ainsa, radica marfil i imola ( te 2 ostatnie ze strukturą naturalnego kamienia) .

W Imola : Travertino , Crema mate , Nuez z ser .stone i ser. cuarcito, crema z ser. palace, arena ser. damasco.(2 ostatnie także z ze strukturą naturalnego kamienia)

Dosyć ciekawe formaty /od 33x60 do 30 x 120cm/ , wszystkie plytki rektyfikowane, można więc układać "bezfugowo" jak kamień, imitują gatunki trawertynu podobne do tych ze zdjęcia.

Niestety dobre imitacje i ciekawe formaty nie są też tak tanie jak Tubądzin.

Najtaniej wyjdzie stiuk woskowany, nie można tu jednak uzyskać lustrzanej powierzchni.

Znakomite imitacje drewna egzotycznego znajdziesz również w tych wymienionych przeze mnie firmach . W Imola Miel, Wengue, Haya w serii np Forest w Zirconio cała seria Studio : ok 10 gatunków egzotyków, rektyfikowanych fantastyczna jakość i wykonanie.

Wojciechu... czyżbyś polecał kicz...? ;)

Gwizdki

E tam niezasłużone! :p Zawsze czytam co masz ciekawego do powiedzenia i zawsze jestem pod wrażeniem Twojej rozległej wiedzy w temacie. To, że jestem obecna "postowo" sporadycznie nie oznacza, że nic nie widzę 8) :lol:

Za info wielkie dzięki. Pospisuję, posprawdzam i przeliczę czy mnie na to stać :p Jeszcze raz dzięki za pomoc :D

Mam trawertynowy kominek, i do kuchni kupiłam płytki trawertynowe z Nowej Gali oczywiście imitacja. Płytka mam 30cm na 60cm i 60cm na 60 więc bardzo duze i świetnie wyglądają a kosztowały około 50-60 zl za metr. Do łazienki widziałam z Paradyża ja kupiłam Tubądzin Cava bardzo jasne ale bardziej przypominające kamień i skałe, wyszło elegancko.

• 1 month później...