Mr Eco 14.01.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 http://images34.fotosik.pl/108/df998f25f636f2c8.jpgMoże ktoś wie co to są za płytki na scianie???Widać na zdjęciu ze jest to jedna płyta ( w ogóle nie ma łączeń)Co to jest i gdzie można to dostać?Zdjęcie pochodzi ze strony http://www.kuchnie4katy.pl/galeria.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 14.01.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 to jest chyba taka płyta z jakiej się robi fronty mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 14.01.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Moim zdaniem jest to trawertyn a łączenia widać,zwłaszcza koło światełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.01.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 trawertyn wenecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 14.01.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr Eco 15.01.2008 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 dzięki bardzoA te płytki na podłodze??? Wiecie może co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 15.01.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Też znalazłam te zdjęcia na Internecie i dołączam się do prośby o identyfikacje płytek Piekna ta kuchnia Na tym ostatnim zdjęciu też jest cos takiego na ścianie http://images34.fotosik.pl/108/0007bc73aa677504.jpg http://images26.fotosik.pl/141/17efd38758b0475e.jpg http://images31.fotosik.pl/108/4e227aa7238d70d3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 15.01.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 dzięki bardzo A te płytki na podłodze??? Wiecie może co to jest? Też wygląda na trawertyn zywicowany odmiany np marmorino light, breccia itp. Nie musi to być oczywiście "oryginalny" trawertyn a materiał imitujący trawertyn. Np. na ścianie stiuk, na podłodze gres itd. Jak nie dotkniesz, nie wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 15.01.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Znalazłam jeszcze takie zdjęcieBlat w tej kuchni jest napewno z granitu bo pytałamPana który pracuje w tej firmie, niestety on nie wie co to sąza płytki na ścianie bo klientka robiła je we własnym zakresie....Jestem ciekawa co to jest za światełko w szafce (to niebieskie)http://images31.fotosik.pl/109/61a5646df094fb2b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 15.01.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Zwykłe ledy,w wielu sklepach meblowych takie są w prezentowanych meblach,przejdź się a zobaczysz je z bliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 15.01.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 dzięki bardzo A te płytki na podłodze??? Wiecie może co to jest? Też wygląda na trawertyn zywicowany odmiany np marmorino light, breccia itp. Nie musi to być oczywiście "oryginalny" trawertyn a materiał imitujący trawertyn. Np. na ścianie stiuk, na podłodze gres itd. Jak nie dotkniesz, nie wiesz. Wojtku, mój guru, a czy mógłbyś mi podpowiedzieć kto robi takie płytki najbardziej zbliżone do tego co widać na ścianie? Marzy mi się łazienka taka kamienno-trawertynowa, ale oczywiście wchodzą w grę tylko "podróbki" czyli kafelki. Te w Tubądzinie wydają mi się zbyt maziaste, wolałabym coś gładszego, subtelniejszego.... Z kolei te najpopularniejsze (większość łazienek jest teraz z tego zrobiona + płytki ciemno brązowe imitujące drewno, niestety nie pamiętam nazwy) podobno są bardzo podatne na uszkodzenia i zarysowania. Podpowiedz coś plizzz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 16.01.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Gwizdki niezasłużone objawy czołobitności , bardzo mnie peszą Zobacz np w Zirconio w grupie produktów Luxe znajdziesz ser. villa, tales, samarcanda, navona,catania, ,arco, ainsa, radica marfil i imola ( te 2 ostatnie ze strukturą naturalnego kamienia) . W Imola : Travertino , Crema mate , Nuez z ser .stone i ser. cuarcito, crema z ser. palace, arena ser. damasco.(2 ostatnie także z ze strukturą naturalnego kamienia) Dosyć ciekawe formaty /od 33x60 do 30 x 120cm/ , wszystkie plytki rektyfikowane, można więc układać "bezfugowo" jak kamień, imitują gatunki trawertynu podobne do tych ze zdjęcia. Niestety dobre imitacje i ciekawe formaty nie są też tak tanie jak Tubądzin. Najtaniej wyjdzie stiuk woskowany, nie można tu jednak uzyskać lustrzanej powierzchni. Znakomite imitacje drewna egzotycznego znajdziesz również w tych wymienionych przeze mnie firmach . W Imola Miel, Wengue, Haya w serii np Forest w Zirconio cała seria Studio : ok 10 gatunków egzotyków, rektyfikowanych fantastyczna jakość i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 16.01.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Gwizdki niezasłużone objawy czołobitności , bardzo mnie peszą Zobacz np w Zirconio w grupie produktów Luxe znajdziesz ser. villa, tales, samarcanda, navona,catania, ,arco, ainsa, radica marfil i imola ( te 2 ostatnie ze strukturą naturalnego kamienia) . W Imola : Travertino , Crema mate , Nuez z ser .stone i ser. cuarcito, crema z ser. palace, arena ser. damasco.(2 ostatnie także z ze strukturą naturalnego kamienia) Dosyć ciekawe formaty /od 33x60 do 30 x 120cm/ , wszystkie plytki rektyfikowane, można więc układać "bezfugowo" jak kamień, imitują gatunki trawertynu podobne do tych ze zdjęcia. Niestety dobre imitacje i ciekawe formaty nie są też tak tanie jak Tubądzin. Najtaniej wyjdzie stiuk woskowany, nie można tu jednak uzyskać lustrzanej powierzchni. Znakomite imitacje drewna egzotycznego znajdziesz również w tych wymienionych przeze mnie firmach . W Imola Miel, Wengue, Haya w serii np Forest w Zirconio cała seria Studio : ok 10 gatunków egzotyków, rektyfikowanych fantastyczna jakość i wykonanie. Wojciechu... czyżbyś polecał kicz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 16.01.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Gwizdki niezasłużone objawy czołobitności , bardzo mnie peszą E tam niezasłużone! Zawsze czytam co masz ciekawego do powiedzenia i zawsze jestem pod wrażeniem Twojej rozległej wiedzy w temacie. To, że jestem obecna "postowo" sporadycznie nie oznacza, że nic nie widzę Za info wielkie dzięki. Pospisuję, posprawdzam i przeliczę czy mnie na to stać Jeszcze raz dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 16.01.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Wojciechu... czyżbyś polecał kicz...? Ot, pamiętliwy złośliwiec Coż, nie każdego stać na bangkirei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 16.01.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 podobne robi tubądzin i paradyż , ale to również może być okleina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 16.01.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Mam trawertynowy kominek, i do kuchni kupiłam płytki trawertynowe z Nowej Gali oczywiście imitacja. Płytka mam 30cm na 60cm i 60cm na 60 więc bardzo duze i świetnie wyglądają a kosztowały około 50-60 zl za metr. Do łazienki widziałam z Paradyża ja kupiłam Tubądzin Cava bardzo jasne ale bardziej przypominające kamień i skałe, wyszło elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 16.02.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Livia wklej fotki jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts