pytalski 14.01.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 witam dziś zaprosiłem serwisanta do przeglądu (co prawda trochę spóźnionego ale zawsze) mojego kotła gazowego beretta compact confort. otóż okazało się że mam niewielki wyciek z nagrzewnicy (stąd też często zauważałem spadki ciśnienia w instalacji c.o) trochę się wystraszyłem bo wymiana nagrzewnicy to koszt ok 600 do 700 zł ale w rachubę wchodzą jeszcze 2 rozwiązania - powiedzcie mi czy warte uwagi: 1. zaspawanie tego mikro pęknięcia (jeśli tak to do kogo się z tym zwrócić - serwisy chłodnicze czy ktoś inny?) 2. zastosowanie środka uszczelniającego instalację c.o (jeśli tak to jakiego i czy jest sens)środki takie są dostępne np w castoramie oraz na stronie producenta: http://www.britex.netidea.pl bardzo proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 14.01.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Jedynym rozsądnym rozwiazaniem jest jednak wymiana nagrzewnicy. Nie wiem czy coś rewolucyjnie mądrego powiedziałem w tym stwierdzeniu, ale doświadczenie podpowiada mi taką opcję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts