Gość katinka91 20.08.2003 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 mam kolejne pytanie:) jakiej srednicy powinien byc odplyw z umywalki i pralki?u mnie w mieszkaniu zrobili 32mm co ywdalo mi sie malo wiec zapytalam montera, ktory to robil (telefonicznie) a on mnie wrecz wysmial mowiac ze przeciez zawsze sie robi 50....no to zglupialam,powiedzcie czy sa na to jakies normy?czy woda bedzie mi splywac tymi cienkimi rurkami?dzieki,pozdrawiam,k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 20.08.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 będzie, ale rzeczywiście standardowo daje się rury fi 50, przy Twoich rurkach istnieje niebezpieczeństwo że w skarajnym przypadku odplyw nie będzie nadążal z odbiorem wody (np. gdy do jednego odplywu będzie oprócz umywalki podlączone jeszcze inne urządzenie,np zmywarka i w tym samym czasie będzie spuszczana woda); poza tym na pewno węzszy odplywa latwiej mozna zapchać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 20.08.2003 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 normy są i mówią o 50mm z umywalki i pralki, ale na rynku nie ma syfonów 50 do umywalek a normy nie są obligatoryjneczyli inaczej mówiąc wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość katinka91 20.08.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 dzieki za odpowiedz,skoro wszystko jest ok to....zawsze to o jedna klotnie mniej:))))pozdrawiam,k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts