Marbo 12.03.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Szukam syfonu, który można zainstalować bezpośredniu w płytki podłogowe we wnęce prysznicowej. Byłoby dobrze gdyby wyglądał podobnie elegancko jak syfony stosowane w brodzikach. Czy ktoś zastosował takie rozwiązanie u siebie i może coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 12.03.2004 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 widziałem takie systemowe syfony z koszykiem specjalnie do pryszniców o podłodze z glazury, polecane razem z podłogami z niebieskiego styropianu (nie pamiętam nazwy), ale we Wrocku.Poszukaj w lepszych sklepach z łazienkami, a znajdziesz...Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 13.03.2004 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 No tak - na Forum nie kupisz, więc idź do sklepu albo dobrego instalatora. Mój instalator założył mi takie syfony w łazience (brodzik wykladany płytkami) i kotłowni. Cena ok. 60 zł, nierdzewna kwadratowa kratka i wysokość mniej niż 10 cm ( z dużym zapasem mieści się w 16cm izolacji i wylewki. Firmy nie znam ale to chyba żadna egzotyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 14.03.2004 00:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Też mam takie rozwiązanie w pralni, ale do łazienki szukam czegoś ładniejszego. Widziałam na jakiejś ekspozycji syfon w płytkach, który wyglądał jak od prysznica tyle, że okazało się, że to była tylko atrapa.Mam świadomość, że nie jest to rozwiązanie dostępne w każdym podrzędnym sklepie z artykułami wod-kan stąd moje pytanie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 14.03.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Ja mam zamiast brodzika płytę z kamienia, a w niej wycięty kwadrat na syfon. Nie było żadnego problemu z kupnem. Kosztował 80 zł. Firmy nie pamiętam, po prostu wzięłam najładniejszy, jaki był. Mają rację ludziska, to żadna egzotyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 16.03.2004 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Zadna egzotyka ale i żadna elegancja ( widoczna ramka z tworzywa w jedynie słusznym kolorze). W niezłych salonach firmowych też odsyłają do ... Castoramy. Będę miała w łazience tak samo ładnie jak w pralni Znowu "rozmarzone czółko zderzyło się z rzeczywistością" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.03.2004 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Ależ skąd, Marbo! Jaka Castorama??? Fajna niemiecka kratka ze stali nierdzewnej. Myślisz, że przy hiszpańskiej umywalce za 550 zł pozwoliłabym na "kratkę z pralni"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 17.03.2004 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Niestety samo "niemiecka" mnie estetycznie nie rajcuje.W pralni mam nierdzewną kratkę rodzimej produkcji i jest chyba nawet ładniejsza od tej niemieckiej, którą dostałam w Castoramie (producent Viega). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 17.03.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 A co sądzicie o takiej kabince projektu Jochena Schmiddena (na samym dole)? http://www.traumbad.de/traumbad/images/schmi02.jpg Śmieszne :) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Zupełnie jak z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.07.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 "Pozbycie" się brodzika trochę uelastycznia dobór kabiny. Jednak mam wątpliwość, czy stojąc na płytkach wiosną czy jesienią (o zimę się nie martwię, bo będzie podłogówka) nie będzie mi zimno. Kąpanie się w domowym prysznicu w klapkach - zwłaszcza we dwójkę - to trochę idiotyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 04.07.2004 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Eeee, odkręcasz gorącą wodę i po dwudziestu sekundach kamień jest już przyzwoicie ciepły. Przynajmniej u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.07.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 W zasadzie tak Tylko to niepoprawne ekologicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 05.07.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 No tak, ale podłogówka jest jeszcze bardziej niepoprawna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 05.07.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Aniu, powiedz jaką masz tę płytę. Też myslałam o tym, aby nie kupowac brodzika tylko albo zrobic z płytek, albo kupić całosciową płytę. Ja mam brodzik pół okrągły 90x90. Może podasz hurtownie, lub producenta w której kupiłaś.Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.07.2004 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Aniu - podłogówka jest jak najbardziej poprawna, bo przy tym samym komforcie cieplnym możesz mieć o 2 stopnie niższą temperaturę, a to oznacza 12% oszczędność energii. Jak chcesz o tym podyskutować, to odszukaj jakiś wątek w którym opisywałem: ( http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=867 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=792http://murator.com.pl/forum/viewforum.php?f=34 ) lub jakikolwiek inny i wywołaj mnie tam po nicku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 05.07.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Aniu - Jak chcesz o tym podyskutować, to ... wywołaj mnie tam po nicku. Wodzu, daj spokój! Ja się tak tylko przekomarzam Minuszka Szczerze mówiąc trochę się wstydzę powiedzieć, skąd jest moja płyta. Na ucho i w sekrecie zdradzę ci, że zamówiłam ją u kamieniarza na pobliskim cmentarzu. Spoko, nie wygląda jak nagrobek!. Jest ogromna - 120x120. Ma piaskowany środek (tam, gdzie się stoi). Została ułożona z 3% spadkiem i działa. Cena 500 zł. Jeśli kamieniarz nie ma nic stosownego to gromna hurtownia kamienia jest na Zawadach - "Granimex". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 05.07.2004 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 VIEGA jest producentem różnego typu syfonów dobrych jakościowo: http://www.viega.de/servlet/PB/menu/1001113/index.html. Ja taki mam i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 05.07.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Dzieki a swoją drogą niezły pomysł hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 05.07.2004 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Aniu, Wytłumacz mi proszę jak ta płyta jest zamocowana i którędy spływa woda?Pomysł b. mi się podoba tylko nie potrafię sobie tego wyobrazić.A woda nie dostaje się pod płytę, jeśli ta jest ułożona z 3% spadkiem?A ja mogłabym coś takiego mieć jeśli jestem już po wylewkachi wszystkie rury są już na swoim miejscu?Jak gruba jest ta płyta i jak ma wykończone brzegi?Ma dziurę pośrodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts