Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No tak - na Forum nie kupisz, więc idź do sklepu albo dobrego instalatora. Mój instalator założył mi takie syfony w łazience (brodzik wykladany płytkami) i kotłowni. Cena ok. 60 zł, nierdzewna kwadratowa kratka i wysokość mniej niż 10 cm ( z dużym zapasem mieści się w 16cm izolacji i wylewki. Firmy nie znam ale to chyba żadna egzotyka.

Też mam takie rozwiązanie w pralni, ale do łazienki szukam czegoś ładniejszego. Widziałam na jakiejś ekspozycji syfon w płytkach, który wyglądał jak od prysznica tyle, że okazało się, że to była tylko atrapa.

Mam świadomość, że nie jest to rozwiązanie dostępne w każdym podrzędnym sklepie z artykułami wod-kan stąd moje pytanie na forum.

Zadna egzotyka ale i żadna elegancja ( widoczna ramka z tworzywa w jedynie słusznym kolorze). W niezłych salonach firmowych też odsyłają do ... Castoramy. Będę miała w łazience tak samo ładnie jak w pralni :wink: Znowu "rozmarzone czółko zderzyło się z rzeczywistością"

• 3 months później...
"Pozbycie" się brodzika trochę uelastycznia dobór kabiny. Jednak mam wątpliwość, czy stojąc na płytkach wiosną czy jesienią (o zimę się nie martwię, bo będzie podłogówka) nie będzie mi zimno. Kąpanie się w domowym prysznicu w klapkach - zwłaszcza we dwójkę ;-) - to trochę idiotyczne.

Aniu - podłogówka jest jak najbardziej poprawna, bo przy tym samym komforcie cieplnym możesz mieć o 2 stopnie niższą temperaturę, a to oznacza 12% oszczędność energii. Jak chcesz o tym podyskutować, to odszukaj jakiś wątek w którym opisywałem: ( http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=867

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=792

http://murator.com.pl/forum/viewforum.php?f=34 )

lub jakikolwiek inny i wywołaj mnie tam po nicku.

Aniu - Jak chcesz o tym podyskutować, to ... wywołaj mnie tam po nicku.

Wodzu, daj spokój! Ja się tak tylko przekomarzam 8)

Minuszka

Szczerze mówiąc trochę się wstydzę powiedzieć, skąd jest moja płyta. Na ucho i w sekrecie zdradzę ci, że zamówiłam ją u kamieniarza na pobliskim cmentarzu. :oops: Spoko, nie wygląda jak nagrobek!. Jest ogromna - 120x120. Ma piaskowany środek (tam, gdzie się stoi). Została ułożona z 3% spadkiem i działa. Cena 500 zł.

Jeśli kamieniarz nie ma nic stosownego to gromna hurtownia kamienia jest na Zawadach - "Granimex".

Aniu,

Wytłumacz mi proszę jak ta płyta jest zamocowana i którędy spływa woda?

Pomysł b. mi się podoba tylko nie potrafię sobie tego wyobrazić.

A woda nie dostaje się pod płytę, jeśli ta jest ułożona z 3% spadkiem?

A ja mogłabym coś takiego mieć jeśli jestem już po wylewkach

i wszystkie rury są już na swoim miejscu?

Jak gruba jest ta płyta i jak ma wykończone brzegi?

Ma dziurę pośrodku?