wendlina 05.10.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Ad. 1. Rewelacyjnie działa taka gumowa ściągaczka jak do szyb. Po skończeniu kąpieli przelatujesz drzwi, ścianki i wypłytkowany brodzik, co trwa niecałą minutę i woda spływa do syfonu, a nie paruje w powietrze Ad. 2. Odpowiednie położenie rur od podłogówki (chodzi o kierunek) nie powoduje najmniejszych utrudnień podczas montowania odpływu liniowego ...już wiem dlaczego masz tak dużo postów. Twoje "fenomenalne" uwagi jednak nie wnoszą nic nowego :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 06.10.2010 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 ...już wiem dlaczego masz tak dużo postów. Twoje "fenomenalne" uwagi jednak nie wnoszą nic nowego :-/ wendlina jestes w wielkim błedzie, akurat pomoc cieszynianki jest tu na forum bardzo potrzebna (ma pod reka zawsze mnostwo linkow, ktorych wygrzebanie samemu na forum zajmuje mnostwo cennego czasu) wiec daruj sobie... poza tym gdyby nie pomoc cieszynianki nigdy nie udaloby mi sie przekonac męża do odplywu liniowego-to wlasnie dzieki cieszyniancea rozwialam szybciutko wszystkie jego i swoje wątpliwosci a tak wogole....troche wiecej pokory wendlina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wendlina 08.10.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 wendlina jestes w wielkim błedzie, akurat pomoc cieszynianki jest tu na forum bardzo potrzebna (ma pod reka zawsze mnostwo linkow, ktorych wygrzebanie samemu na forum zajmuje mnostwo cennego czasu) wiec daruj sobie... poza tym gdyby nie pomoc cieszynianki nigdy nie udaloby mi sie przekonac męża do odplywu liniowego-to wlasnie dzieki cieszyniancea rozwialam szybciutko wszystkie jego i swoje wątpliwosci a tak wogole....troche wiecej pokory wendlina jest forum budowlane, i a nie zbiór "złotych myśli" więc nie zapaskudzajcie je nie potrzebnymi i nie konstruktywnymi odpowiedziami. W tym miejscu ucinam dalsze słowne spekulacje i kontry i włączę się dopiero do konstruktywnej dyskusji na temat odpływu liniowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thnd 14.10.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Planujemy zrobic prysznic we wnęce. Nie mogę sie zdecyować jak duży powinień być taki prysznic zeby nie był klaustrofobiczny? Czy wystarczy płytki brodzik 90x90 czy lepiej zrobić 90szerkości na 110zługości? jaki prezentuje się najlepiej? i czy są wogóle brodziki tej wielkości i czy mozna wtedy bez problemu dopasowac do nich drzwi? jaka wielkość takiego prysznica we wnęce z murowanej ściany jest najpraktyczniejszy i najwygodniejszy? wiem na pewno ze 80x80 przy zwykłych prysznicach to pomylka-ciągle obijałam się o jego ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioladd 14.10.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 U mnie w górnej łazience jest brodzik 80x120, ale jest jeszcze półka/ 10cm/ czyli wychodzi 90 x 120. Na dłuższym boku są szklane drzwi ( 90 cm ) i ścianka ( 30 cm ). Moim zdaniem wymiary prysznica są idealne, nawet mój " misiowaty" mąż nie narzeka. Nie mogę zrobić zdjęć, bo jestem w trakcie remontu parteru domu, ale na dole szykuje się prysznic z takimi samymi wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.10.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 U nas 100x100 cm - luźno i wygodnie (bez brodzika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 15.10.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Mamy 110x130, dwie osoby wchodzą na luzie:-), również nie mamy brodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaciekkkk 15.10.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Czy jest możliwość docięcia szyby hartowanej? Słyszałem że nie ma takiej możliwości ma to dosyć spore znaczenie przy projekcie drzwi do prysznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 17.10.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Tu jest podobny wątek: http://forum.muratordom.pl/prysznic-bez-brodzika,t121230.htm U nas odpływ w drzwiach: URL=http://www.fotosik.pl]http://images37.fotosik.pl/96/3fb94a3b50ae4516med.jpg[/url] http://images37.fotosik.pl/96/fd68033864daead9med.jpg http://images40.fotosik.pl/96/448b49a836ac95femed.jpg cieszynianka pamiętasz jakim klejem masz przyklejone w odpływie kawałki płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.10.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 cieszynianka pamiętasz jakim klejem masz przyklejone w odpływie kawałki płytek? Tym samym co reszta płytek - Kerrakol Flex (wysokoelastyczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 20.10.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 20.10.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Vafel chyba Ty masz odpływ liniowy firmy CED'OR. Jestes z niego zadowolony, może jakies zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 01.11.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Polecam baterię termostatyczną pod prysznic. Świetna sprawa. Wchodzę pod prysznic, włączam i mam dokładnie taką wodę jaką chcę. I to bez żadnego kręcenia kurkami i marnowania wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.11.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Polecam baterię termostatyczną pod prysznic. Świetna sprawa. Wchodzę pod prysznic, włączam i mam dokładnie taką wodę jaką chcę. I to bez żadnego kręcenia kurkami i marnowania wody Pod tym się podpisuje obiema rękami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 01.11.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Pod tym się podpisuje obiema rękami. Ja też, no i jeszcze jeden wynalazek - przycisk "eco" na tej baterii, który ogranicza wielkość strumienia wody i dopiero po jego naciśnięciu można przekręcić na full Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 02.11.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 (edytowane) ...już wiem dlaczego masz tak dużo postów. Twoje "fenomenalne" uwagi jednak nie wnoszą nic nowego :-/ wendlina ! Widniejesz na forum jako " Sympatyk", a wychodzi na to, że jest dokładnie na odwrót ... Cenimy sobie uwagi i porady cieszynianki, więc swoje "fenomenalne" posty po prostu sobie daruj. A resztę forumowiczów proszę o wyrozumiałość, ale nie mogłam zdzierżyć, jeszcze się dobrze nie przywitał, a już się czepia... Edytowane 2 Listopada 2010 przez gahan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kal el 06.11.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Witajcie Kupuję mieszkanie od dewelopera, w łazience jest już zrobiona wylewka, chciałbym zastosować odpływ liniowy ale nie podnosić brodzika wykonanego z gresu. Planuję skuć trochę wylewki wokół syfonu i umieścić tak odpływ aby po ułożeniu kafelek była jedna powierzchnia podłogi i brodzika. Moje pytania: 1. Czy ktoś z was miał taką sytuację z takim zakresem prac? 2. Czy muszę skuć całą wylewkę w łazience, czy może tylko w obszarze brodzika, ja planuję tylko wykuć miejsce na umieszczenie syfonu odpływu liniowego? 3. Kolega powiedział mi, że do odpływów liniowych trzeba mieć wylaną już specjalną wylewkę, mnie się wydaje, że jak wykuję miejsce na syfon, zastosuję kołnierze uszczelniające wokół syfonu oraz na łączeniach ścian z podłogą + folię w płynie to będzie ok., czy jestem w błędzie? Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 06.11.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Szukam fot, inspiracji prysznica pod oknemczy to w ogóle ma sens żeby jedna ze ścian prysznic była ściana, na której jest okno szer. 60cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.11.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Witajcie Kupuję mieszkanie od dewelopera, w łazience jest już zrobiona wylewka, chciałbym zastosować odpływ liniowy ale nie podnosić brodzika wykonanego z gresu. Planuję skuć trochę wylewki wokół syfonu i umieścić tak odpływ aby po ułożeniu kafelek była jedna powierzchnia podłogi i brodzika. Moje pytania: 1. Czy ktoś z was miał taką sytuację z takim zakresem prac? 2. Czy muszę skuć całą wylewkę w łazience, czy może tylko w obszarze brodzika, ja planuję tylko wykuć miejsce na umieszczenie syfonu odpływu liniowego? 3. Kolega powiedział mi, że do odpływów liniowych trzeba mieć wylaną już specjalną wylewkę, mnie się wydaje, że jak wykuję miejsce na syfon, zastosuję kołnierze uszczelniające wokół syfonu oraz na łączeniach ścian z podłogą + folię w płynie to będzie ok., czy jestem w błędzie? Z góry dziękuję za odpowiedzi Rób tak jak piszesz i nie słuchaj kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kal el 06.11.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Liwko dziękuję za wsparcie moralne, jeśli masz w zanadrzu wsparcie techniczne nie krępuj się, ...smiało:). Strach ma wielkie oczy, trochę się obawiam czy mój sposób wykonania będzie właściwy. Mieszkanie jest na drugim piętrze, producent odwodnienia liniowego ACO daje gwarancję na 3 lata o ile się nie mylę, jak kupię ubezpieczenie OC a narobię szkody sąsiadowi z dołu, to jak się ekspert dopatrzy, że warstwa wylewki była naruszona przez wykucie miejsca na syfon, to pewnie nie wypłacą odszkodowania, a raczej nie będzie mnie stać na remont łazienki sąsiada poniżej. Niestety w rozwiązaniu b łazienka wygląda tak: (niby też ładnie no ale...)http://img80.imageshack.us/img80/4139/la1ie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts