Aszka 09.01.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Mieszkamy dopiero pół roku, ale nie było do tej pory takiego problemu.Może jeśli nie korzysta się dłużej z kabiny występuje takie zjawisko.Ale w takiej sytuacji z brodzika też chyba będzie śmierdziało No i na okres dłuższego wyjazdu podłogówkę można zakrecić - tak mi sie wydaje,choć specjalistką nie jestem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 09.01.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 nasz prysznic wglada na razie tak brak jeszcze szklanych drzwi w kabinie podlogowki nie mamy ale jakos nie zauwazylam zeby bylo mi zimno w nozki, moze gruboskorna jestem http://karorka.photosite.com/~photos/tn/7628079_1024.ts1168379264123.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Mieszkamy dopiero pół roku, ale nie było do tej pory takiego problemu.Może jeśli nie korzysta się dłużej z kabiny występuje takie zjawisko.Ale w takiej sytuacji z brodzika też chyba będzie śmierdziało No i na okres dłuższego wyjazdu podłogówkę można zakrecić - tak mi sie wydaje,choć specjalistką nie jestem pozdrawiam No tak, ale przy podłogowym ogrzewaniu to ponoć częściej wystepuje. W zimie z przysznica korzystam rzadziej, raczej preferuję wtedy wannę, więc mam pewne obawy.Ale z drugiej strony może korzystam rzadziej bo w nożki zimno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 nasz prysznic wglada na razie tak brak jeszcze szklanych drzwi w kabinie podlogowki nie mamy ale jakos nie zauwazylam zeby bylo mi zimno w nozki, moze gruboskorna jestem [/img]http://karorka.photosite.com/~photos/tn/7627240_1024.ts1168377077075.jpg[/img]</div></blockquote><p> bardzo ładny, pozwolę sobie wkleic fotke za ciebie</p><p> [img]http://karorka.photosite.com/~photos/tn/7627240_1024.ts1168377077075.jpg A odczucie zimna to faktycznie bardzo indywidualna sprawa. ja na przyklad nie cierpię chodzić boso bo w nogi mi zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 09.01.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 dzieki Verunia - szybka jestes wreszcie sie uporalam z tym zdjeciem - zmniejszylam je troche bo wiem ze forum nie lubi takich kolosow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 10.01.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Tak się składa, że również przymierzam się do stworzenia takiego "kącika kąpielowego" . Dzięki za wszystkie cenne wskazówki. Mam jeszcze jedno pytanie: w jaki sposób doświetlaliście tę wnękę prysznicową, tzn. czy to musi być jakieś szczególne oświetlenie (szczególnie bezpośrednio nad główką kąpiącej się osoby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 10.01.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Murowany do polowy. http://img465.imageshack.us/img465/889/murowany2km8.jpg http://img407.imageshack.us/img407/5992/murowany1lu5.jpg http://img407.imageshack.us/img407/6580/murowanyjn9.jpg http://img407.imageshack.us/img407/2749/murowany3ho3.jpg Moim zdaniem lepsze rozwiazanie i bardziej estetyczne. Wow, aż mi dech zaparło!!! Co to za płytki? Piękne wzornictwo czegoś takiego szukam. Mogę prosić o jakieś informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majk1719501456 12.01.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Karorka masz absolutnie przepiękny dom! Gorąco gratuluję i szczerze zazdroszczę! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 17.01.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Zawsze mi się marzył taki prysznic, żeby nie było brodzika, tylko podłoga wyłożona ceramiką, najchętniej jeszcze podgrzewana... najchętniej tez bez żadnego progu - po prostu kontunuacja podłogi łazienkowej, ze spadkiem i kratką. Mówiłem fachowcom, ale coś nie widzę entuzjazmu w ich szczerych słowiańskich obliczach, czy to jest jakaś trudna sprawa? Dodam, że nie ma jeszcze wylewek więc można powalczyć Może ktoś tak robił albo poda namiar na jakieś info nt. tej technologii, bd wdzięczen. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 17.01.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 kropi:zdecydowanie da się to zrobić, sam byłem o krok od takiego rozwiązania ale ostatecznie zrezygnowałem i zamiast takiego brodzika z płytek w podłodze zastosowałem brodzik o wysokości 3cm położony bezpośrednio na podłodze co praktycznie daje podobny komfort jak w Twoim oczekiwanym rozwiązaniu.Powód decydujący jest jeden - mamy kabinę z drzwiami półokrągłymi i dla takich drzwi trudno by było zbudować szczelne połączenie drzwi z podłogą. ogrzewanie pod kafelkami to zalecam ostrożność bo ciepła podłoga powoduje wysychanie syfonu w prysznicu co zazwyczaj powoduje wydzielanie sie nieoczekiwanych woni kratka - zalecałbym skontaktowanie się z Robertem Skitkiem na Forum Wnetrza - ma znakomite rozwiązanie w swojej łazience bez kratki (kiedys to opisywał ale musisz poszukac w starszych postach)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 17.01.2007 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 cos nie zadziałało i niepotrzebnie wysłałem jeszce raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 17.01.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 18.01.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Dzięki - jak raz w najnowszym numerze Czasopisma, Którego Nazwy Nie Wolno Wymieniać jest trochę na ten temat, muszę więc wznowić negocjacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.03.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Joshi masz to u siebie? Skąd takie wnioski? Nie mam tego u siebie, ale pamiętam, ze była jakiś czas temu dyskusja o tym tu na forum i po tym postanowiłam nie robić u siebie. Niby na co dzień wydaje się, że niebezpieczeństwa nie ma bo się ten syfon codziennie zalewa, ale one są naprawdę płytkie. A efekt pojawia się jak się wyjedzie na weekend albo na dłużej zimą. Bo przecież nie wyłącza się zupełnie ogrzewania. No chyba, że ma się możliwość wyłączenia w łazience, ale wtedy to trzeba pamiętać. Jak się zapomni to fetorek jest. Wydaje mi się, że można nie robić kratki (otwartej) tylko zwykły płaski syfon czyszczony od góry i wtedy go zamknąć na czas wyjazdu - nic nie będzie parowało, zresztą nawet jak jest otwarty, to szczelina jest mała, a parowanie znacznie mniej intensywne niż przy otwartej kratce. W ostateczności zawsze można przewietrzyć łazienkę - przecież nie wyjeżdża się zazwyczaj w zimie tak często na dłużej. Lepiej mieć komfort na codzień i lekki dyskomfort przez chwilę, niż odwrotnie. My też mamy trochę rurek pod prysznicem - ale nie dochodzą one do miejsca, gdzie będzie syfon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 18.06.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 witam, poszukuje zdiec murowanych prysznicy, najlepiej w ksztalcie slimaka, moze ktos znalaz jakies informacje na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 18.06.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Sa gotowe ścianki "slimaka" do oblozenia plytkami lub mozaiką. Robi je Wedi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulas 18.06.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Dzieki za namiar, sama skorzystałam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 19.06.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 A ma ktoś zdjecia takiej realizacji ze swojego domu? Jakie powinny być wymiary takiego wygodnego ślimaka, bo obawiam się, że mi się nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 22.06.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Tez "choruje" na prysznic ślimaka.Ale zrobiony z luksferów. Chyba mi sie jednak nie zmieści i bede musiala go uprościc. http://www.seattleglassblock.com/images/showers/sgb_shower_33.jpghttp://www.seattleglassblock.com/images/showers/sgb_cove_02r.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 30.06.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Kochani - mam wielką prośbę o poradę Wmalutkiej łazience na dole będziemy mieli kabinę prysznicową z płyt G-K. Musimy czymś przesłonic wejście do tej kabiny (pierwotnie miało być niczym nie przesłoniete, ale jest jednak za malutka ta lazienka i woda lałaby się na drzwi). Nie chcemy wieszać żadnej zaslonki bo te ceratki bardzo mi się nie podobają. Myślałam o kupnie drzwi od kabiny prysznicowej, a moze o czyms na zamówienie? Albo wygięciu jakiejś pleksy (nasz fachmen to wszystko ładnie nam zamontuje). Nie mam pojęcia. Co radzicie? macie jakiś pomysł? Promień tego brodzika: 105 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts