37C 01.07.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Nie chcemy wieszać żadnej zaslonki bo te ceratki bardzo mi się nie podobają.A może zamiast ceratki - agrowłóknina? Tanie to to i można zmieniać, co jakiś czas. I przy tym szybko obcieka z niej woda, a podczas polewania stanowi kurtynę dla wody z prysznica. Trzeba ją tylko lekko obciążyć od dołu, aby zwisała i nie poddawała się zbytnio naporowi wody z prysznica, bo sama jest b. lekka. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.07.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Imka powiedz prosze z jakiej fimry jest umywalka i kibelek i bidet w dolnej lazience, i kratka sciekowa w dolnym prysznicu. Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 06.07.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 A może coś takiego - gotowy zestaw do montażu: http://www.cerkolor.com.pl/index.php?ms=8&id=291 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 09.07.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Użytkownicy prysznica bez brodzika odezwijcie się ! Zdrdźcie jak Wam się sprawdza prysznic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 09.07.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 My też mamy prysznic bez brodzika. Wprawdzie jest mały (70 x 90) ale sprawdza się w 100%. Trzeba było tylko na etapie wylewek w tym miejscu nie kłaść styropianu i nie betonować. Poza tym w łazience zostało wylane o 1 cm. mniej niż gdzie indziej. Później, podczas pracy majstra było gdzie schować syfon i porobić spadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 09.07.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Znalazłam coś takiego,malutkie jednak jest.Powinno dać 140 szerokości i 70 dlugości... http://www.sklep.gejzer.pl/parasol-do-zaslony-prysznicowej-umbrella-p-447.html?osCsid=2337baa9cba0032a30f12e0f77849a1a Jest to jakieś rozwiązanie Zasłonkę można włożyć do pralki i po praniu jest czyściutka, kabiny nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 09.07.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Czandra dzięki za linkę, nawet jak nie kupię od nich to mam czarno na białym napisane co i jak trzeba zrobić Ha, teraz jestem już mądrzejsza a chcę taki właśnie brodzik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skynyrd78 07.08.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witam, chciałem zapytać o preparaty do uszczelnienia/ zhydrofobizowania (?) podłogi pod takim brodzikiem. Jestem zainteresowany tego typu kabiną, bo łazienkę mam mocno trójkątną i nie za bardzo można wpasować tam brodzik akrylowy. Na stronach Muratora (Zrób to sam ) sugerowalli papę jako materiał izolacyjny. Czy macie może jakieś inne propozycje? pozdrawiam sk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 10.08.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Użytkownicy prysznica bez brodzika odezwijcie się ! Zdrdźcie jak Wam się sprawdza prysznic? Wyśmienicie. Obecnie jest u nas moja leciwa teściowa która twierdzi że dopieto w tym prysznicu czuje się swobodnie i bezpiecznie. chciałem zapytać o preparaty do uszczelnienia/ zhydrofobizowania (?) podłogi pod takim brodzikiem. .... Na stronach Muratora (Zrób to sam ) sugerowalli papę jako materiał izolacyjny. Żadnej papy. Zastosuj t.zw. folię w płynie. Jest to płynny preperat który nanosi się pędzlem a po wyschnięciu towrzy elastyczną nieprzpuszczającą wydy i co ważne dobrze przylegającą do podłorza warstwę. Jest to istotne potem przy kładzeniu płytek. Preparat dostaniesz w każdym składzie budowlanym i to wielu producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 12.08.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 rowniez nie planuje brodzika.podloga i sciany zabezpieczone plynna folia WODER z Atlasa, rowniez styki scian i podlog zostakla zatopiona tasma wodoszczelna tego samego systemu.plytki ze spadkiem do odplywu z syfonem, wyjmowanym do czyszczenia.prog (jakiec 4cm) zabezpieczy przed przelewaniem sie wody,drzwi prysznicowe z Kola, seria NIVEN, z powloka Reflex. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 12.08.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Witam, chciałem zapytać o preparaty do uszczelnienia/ zhydrofobizowania (?) podłogi pod takim brodzikiem. Jestem zainteresowany tego typu kabiną, bo łazienkę mam mocno trójkątną i nie za bardzo można wpasować tam brodzik akrylowy. Na stronach Muratora (Zrób to sam ) sugerowalli papę jako materiał izolacyjny. Czy macie może jakieś inne propozycje? pozdrawiam sk Ja nie będę stosował papy - tylko folia w płynie - czyli hydroizolacja / wewnętrzna / firmy MAPEI - preparat Mapegum + taśma brzegowa Mapeband - to wszystko na ściany i podłogę prysznica / bez brodzika / . Po zastosowaniu tych preparatów na posadzce i ścianach powstaje warstwa gumy która nie przepuszcza wody i wilgoci . Na tą warstwę bezpośrednio klei sie płytki + fuga Mapei w moim przypadku ... Taki system mam już zastosowany w dolnej łazience - na ścianach - ponieważ na posadzce mam brodzik . Taka hydrozolacja na ścianach po których leje się woda jest znakomita Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.08.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 A tą folię w płynie (jak zrozumiałęm) to nie opłaca się stosować jak jest brodzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 12.08.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Ja zastosowałem również na ściany w prysznicu gdzie mam brodzik ... - wszędzie tam gdzie znajduje się źródło otwartej wody . http://img510.imageshack.us/img510/1892/11111111111qo8.th.jpg Ściany pokryte dwukrotną warstwą Mapegum , w narożach i przy brodziku taśma Mapeband zatopiona w warstwie Mapegum . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.08.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 No, ale jakie jest zastosowanie tej folii w przypadku glazury i dobrej fugi (ja mam mieć epoksydową)... Przecież jak jest prysznic to ta woda chwile poleci powiedzmy max 6 raz dobę (zakładam, że z prysznica korzysta kilka osób). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.08.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 wiaderko folii kosztuje 70zl (woder z atlasa), pare metrow tasmy podobnie.wiec mowimy o koszcie 150-200 zl. stac kogos zeby NIE wydac takiej kwoty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 13.08.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 jacekp71 -> dokładnie - w moim przypadku - wiaderko Mapegum - 90 pln + taśma - około 40 pln - koszt rzekłbym mizerny w odniesieniu do jakości zabezpieczenia ściany ... - w takim wypadku nidy żadna wilgoć do ściany się nie dostanie ... Kwota zainwestowana jak najbardziej jest warta bezpieczeństwa i spokoju na przyszłość ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hufal 13.08.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 No to pięknie - dobrze, że przeczytałem ten wątek - tylko jak połowice przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skynyrd78 13.08.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Dziękuję Wszystkim za porady i informacje. @ pablitoo Wariant z calkowitym zabezpieczeniem sciany w kabinie wydaje sie super. Czy na tak pomalowane podłoże trzeba stosować jakies specjalne kleje do plytek? Pozdrawiamsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.08.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Dziękuję Wszystkim za porady i informacje. @ pablitoo Wariant z calkowitym zabezpieczeniem sciany w kabinie wydaje sie super. Czy na tak pomalowane podłoże trzeba stosować jakies specjalne kleje do plytek? Pozdrawiam sk Ponoć elastyczny (czyli taki jak do podłogówki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 13.08.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Ponoć elastyczny (czyli taki jak do podłogówki) Tak jest . U mnie fachowcy kleją elastycznym klejem Mapei . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts