skynyrd78 13.08.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Serdeczne dziękipzdrsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 14.08.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 A ja zapytam, czy ktoś stosował takie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.08.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Tak zwany "odpływ liniowy" - bardzo fajna rzecz - myślałem nad takim tylko w wykonaniu f-my Viega - taki - niestety koszta takiego odpływu dla mnie były za wysokie - i zastosowałem klasyczny dopływ równiez f-my Viega - taki ... Niemniej jedna idea i działanie takiego odpływu liniowego jest znakomita Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 14.08.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Tak zwany "odpływ liniowy" - bardzo fajna rzecz - myślałem nad takim tylko w wykonaniu f-my Viega - taki - niestety koszta takiego odpływu dla mnie były za wysokie - i zastosowałem klasyczny dopływ równiez f-my Viega - taki ... Niemniej jedna idea i działanie takiego odpływu liniowego jest znakomita Pozdrawiam No właśnie, ten z TECE też tani nie jest, ale oprócz problemu z kasą, jest jeszcze problem z posadzkami. U mnie są już zrobione, a przyznam szczerze że nie chciało mi sie jeszcze przeczytac czy po posadzkach technicznie montaż jest jeszcze mozliwy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.08.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Marzin -> oczywiscie że jest możliwy - trzeba tylko skuwać posadzkę i część wylewki - te odpływy nie sa tak "płytkie" jak klasyczne ...Mój odpływ Viega ma głębokość 7 cm - odpływ liniowy tej f-my to około 11 - 12 cm - w moim przypadku - łazienka na poddaszu - musiałbym kuć w wylewce i przerabiać instalacje kanalizacyjną aby odprowadzić wodę z tego odpływu do kanalizacji ... - a odpływ montowałem przed posadzkami finalnymi . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 06.09.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 U nas będzie dokładnie tak, jak opisał to Pablitoo mamy wymurowaną już ściankę i zamontowaną kratkę odpływową niebawem kafle... Gość, który nam to robi, użytkuje u siebie taką kabinę prysznicową od 5 lat i jest dobrze, wiem, bo to dobry sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łucja 16.09.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 witam.. będę robiła łazienkę dla niepełnosprawnej osoby.nie mogę mieć kabiny i nie chce brodzika . W związku z tym mam pytanie : czy płytki antypoślizgowe mogę położyć w tej strefę. Może ktoś wie z jakiej firmy są najlepsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia80 23.09.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Szukam inspiracji -interesuje mnie przede wszystkim z czego macie ścianki (luksfery, mozaika, czy płytki), jaki majaq kształt (prostokątny, okrągły, "ślimaka", a może jeszcze jakiś inny), jakie macie drzwiczki i czy jak zrobimy sobie prysznic na równo z podłogą (ze spadkiem) woda nie bedzie lała się po całej łazience.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 24.09.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 allegro w szukaj wpisz mozaika kamienna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenogo 24.09.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 ...ostatnio jedna płyta wypełniała jedną ścianę 185 x 90 x 3 szt otwierane drzwi, niestety bardzo ograniczona kolorystyka ale efekt niezły...(płyty 100 x 300 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenogo 24.09.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 3 ściany plus otwierane drzwi.... brodzik na planie kwadratu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia80 25.09.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Te zdjęcia też mam w Ulubionych, ale też mamy problem z miejscem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 27.09.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 znajomy ma slimaka w 100 proc. w mozaice. efekt szok cena szok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 28.09.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 znajomy ma slimaka w 100 proc. w mozaice. efekt szok cena szok ! No, myślę, że właśnie ta cena pomoże mi podjąć decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.09.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 To dosyc latwo policzyc czy koszty sa az tak wysokie. Gotowy slimak z plyty wedi musi miec 189cm po "srednicy". Koszt plyty 215 cm wysokosci to ok -800 1000 zl. Koszt mozaiki to 15m.kw. po ok 120zl =1800zl /wiem moze byc drozej, nawet po 2tys. za metr / Razem daje ok 2800zl. Przecietna kabina o tych wymiarach i ksztalcie to koszt min. 15tys zl , dobra kabina tradycyjna to ponad 3tyz zl. PS nie doliczylem robocizny i materiałow ale te sa niewiele wyzsze niz w przypadku klejenia ceramiką scian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.09.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 To dosyc latwo policzyc czy koszty sa az tak wysokie. Gotowy slimak z plyty wedi musi miec 189cm po "srednicy". Koszt plyty 215 cm wysokosci to ok -800 1000 zl. Koszt mozaiki to 15m.kw. po ok 120zl =1800zl /wiem moze byc drozej, nawet po 2tys. za metr / Razem daje ok 2800zl. Przecietna kabina o tych wymiarach i ksztalcie to koszt min. 15tys zl , dobra kabina tradycyjna to ponad 3tyz zl. PS nie doliczylem robocizny i materiałow ale te sa niewiele wyzsze niz w przypadku klejenia ceramiką scian. i już mi jakoś lepiej, że nie mam ślimaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 28.09.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Dzieki Wojtek Ale wciskanie tego w łazienke 9,2 m2 ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.09.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 i już mi jakoś lepiej, że nie mam ślimaka To policzmy jeszcze koszty materiałow "slimaka" luksferowego. Metr bieżący scianki to 55 luksferow a' 18zl dla w miare dobrego jakosciowo pustaka szronionego, x 4,5 m dlugości /minimum w przypadlu luksfera/ wychodzi okolo 4500zl. W przypadku uzycia ksztaltek połokrągłych na calosci prysznica koszty wynoszą ok 9000zl. Skoro prosta i tania kabina w "Liroju" to koszt /z plytkami / ok 300zl, patrząc jedynie na cene, faktycznie "troszke" taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.09.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Ale wciskanie tego w łazienke 9,2 m2 ma sens? To zalezy Najmniejsza slimacznica powinna miec prawie 2 metry srednicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 28.09.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Ja takie tchniczne pytanie - czy używająć plyt wedi do budowy różnych zaoblonych niekonecznie ślimakowych kabin - używacie tych plastikowych łączników systemowych czy np. używać profili do karton gipsu ?To pewnie nieoceniony 2112wojtek się wypowie Zakupiłam płyty wedi i mam chce zrobić jedną kabinę zaokrągloną ale nie ślimakową dokładnie bo mi się nie zmieści raczej i nie wiem czy do ściany mocować tymi uchwytami niebieskimi wedi czy jakoś inaczej ? I płyty łączyć ze sobą też za pomocą tych złączek czy jakoś inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts