markdottir 08.02.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 my zdecydowaliśmy się zrobić próg. w ten sposób ukryliśmy fakt, że dno kabiny jest nieco wyżej (na równo sie niestety nie dało). poza tym dopóki nie mamy drzwi nie zalewamy całej łazienki...kabinę stawialismy sami i sami powiesimy drzwi. spadek wyszedł ok (mozaika) ale woda wcale nie spływa tak szybko, więc bez progu zalewalibysmy pewnie cała łazienkę (jest niewielka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.02.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 pomysl z mozaika na podlodze bardzo mi sie podoba, załuję, ze nie dotarlem do niego wczesniej - kafelkarz mial kombinacje z ukladaniem plytek ze spadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 08.02.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Problem polega na tym , ze jak zrobi sie spadek na tyle duzy , by woda nie wylewala sie na zewnatrz , to uzytkownicy moga sie pozabijac na pochylej podlodze polewanej woda z szamponem , mydlem . Dlatego , moim zdaniem , praktyczniej jest zrobic 5cm prog , niz duzy spadek . Taki prysznic , bez proga , ladnie wyglada . Jest to cos nowego , wzbudza wiec zainteresowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.02.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 warto zastosowac maty antyposlizgowe, cos w stylu gumowych kropek na folii klejonych do podlogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 08.02.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 warto zastosowac maty antyposlizgowe, cos w stylu gumowych kropek na folii klejonych do podlogi. U mnie w kabinie wisi tabliczka - "uważaj na ryja,bo ślisko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 08.02.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 warto zastosowac maty antyposlizgowe, cos w stylu gumowych kropek na folii klejonych do podlogi. Ale wtedy brodzik juz nie jest taki ladny . A pod matami zbiera sie grzybek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.02.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 vadiol, jedni szukaja problemow, inni rozwiazan. ja naleze do tych drugich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 08.02.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 A po co uczyc sie na wlasnych bledach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuszka 24.02.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Hejka,a jaki jest koszt takich drzwi prysznicowych? Planuje mieć drzwi 130x185 czyli 40 cm stałe i 80 drzwi.Zna ktos może ceny tak orientacyjnie?quote="kubaimycha"]Mamy zamontowane drzwi prysznicowe niemal na równo z podłogą, nie biorąc pod uwagę ok. 7 mm listwy, do której dochodzi uszczelka samych drzwi. Spadek oczywiście i tak jest. Wnętrze wyłożone mozaiką. Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.02.2008 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 dziwne te wymiary jakie podajesz ....wg mnie za szerokie, i za niskie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuszka 25.02.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 mam taką wnęke 130 moge zmniejszyc do 120 a wysokość to taką napisałam bo widziałam ze standarowo tak robią :)a czemu za szerokie?tam ma byc jedna stała ścianka z szyby i drzwi do tego. dziwne te wymiary jakie podajesz .... wg mnie za szerokie, i za niskie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.02.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 wg mnie kabina murowana z odpowiednim spadkiem wystarczywidzialam taką korzystalam z takiej i nawet kiedy przez pewien czas nie mialy szklanych drzwi woda nie wylewala sie na lazienke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuszka 25.02.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 I jak wrażenia z kąpieli... baaardzo ślisko? no własnie, jakie płytki na taką podłoge są jakies specjalne,bo mata mi sie sie nie podoba ? wg mnie kabina murowana z odpowiednim spadkiem wystarczy widzialam taką korzystalam z takiej i nawet kiedy przez pewien czas nie mialy szklanych drzwi woda nie wylewala sie na lazienke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.02.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 to napewno nie byl gres polerowany zwykle matowe plytki ceramiczne, podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 25.02.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 My też chcemy robić kabinę murowaną z drzwiami szklanymi.O ile się nie myle to cersanit ma chyba specjalne płytki do prysznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 25.02.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A może to : http://www.cerkolor.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 25.02.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A może to : http://www.cerkolor.plO właśnie o to mi chodziło. Sorki pomieszało mi sie, człowiek czasami taki zakręcony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 26.02.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 ja mam na dnie brodzika mozaikę prostokątną z gresu Arenisca Opoczna.http://www.opoczno.com/products/1718.jpgPomijając inne negatywne cechy płytek z Opoczna, akurat śliskie nie są. Natomiast drzwi do kabiny, całe szklane (80 cm szerokie), tylko na zawiasach będą nas kosztować ok 1000 zł.Tylko, ze to jest cena samego szkła plus okucia, uszczelki itp. Montować zamierzmy sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 26.02.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Kabina w łazience moich rodziców, właśnie skończona. Jest ponad podłogą, ponieważ łazienka była remontowana a nie budowana i nie było jak zagłębić syfonu - jest podłogówka.Płytki mozaika NovaBell Roma - płytkarz nie narzekał, mama mówi, że nie są śliskie. Drzwi Koło Niven 100 cm. http://images26.fotosik.pl/149/9f8496f15bb041e0.jpghttp://images31.fotosik.pl/125/ce586bb3991948f0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc_gregor 26.02.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Ja również mam w planie zrobienie narożnej kabiny prysznicowej bez brodzika i z wymurowaną ścianką (zastanawiam się nad ścianką z luksferów).Drzwi będą szklane na zawiasach podnoszących drzwi w trakcie otwierania aby uszczelka nie "szorowała" po podłodze, a z wodą poradzi sobie odpływ liniowy, coś podobnego jak tu:http://www.muratorplus.pl/technika/instalacje-kanalizacyjne/instalacje/odplyw-liniowy,17093_26987.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts