GGGosik 11.09.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Nie wiem, czy o to chodziło, ale u mnie wygląda to tak w "klaustrofobicznej" łazience http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ph/gd/7shz/H9rImgtu6FISfOybaX.jpg Niestety podłogi w prysznicu nie dało się zrobić na równi z całą podłogą w łazience, ponieważ to blok i nie dało się bardziej wkuć rury odpływowej i jest taki mały schodek z prysznica gdzieś około 2 cm. Na ścianach i podłodze została zastosowana folia płynna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooky.gdynia 11.09.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam wszystkich My również planujemy prysznic bez brodzika ,z odpływem liniowym i ze szklanymi dzrzwiami.Może wiecie kto produkuje lub sprzedaje drzi szklane bez ramy . Chodzi mi o takie drzwi które montuje się do zawiasów przymocowanych bezpośrednio do ściany. A może być takie coś ? http://www.mags.pl/?a=pokaz&kategoria=&podkategoria=&producent=32&kl=7 Pozdrawiam, Mirella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 12.09.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Dzięki wszystkim za odpowiedż,ale chodzi mi o drzwi montowane zawiasami bezpośrednio do ściany,a nie do szklanej ścianki .Od szklarza też raczej odpadają bo dobrze żeby miały powłokę antycalc(tak to się chyba nazywa) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 12.09.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 a jakiej firmy drzwi i ścianki kupowaliście do pryszniców bez brodzika? bo ja bedę miała dwa takie prysznice i nie mogę wybrać do nich kabin nie wiem czym się sugerowac wybierając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 12.09.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ja sugerowalam sie wygladem i cena Mam formy RONAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 12.09.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.09.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ja mam z Aquaformu te drzwi: http://www.aquaform.eu/products,view,74.html ale bez ścianki, ściankę będę mieć z pustaków szklanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.09.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Wklep w Google "szklane drzwi prysznicowe", to otrzymasz mnóstwo zwrotów z różnymi firmami, można porównać ofertę i wybrać coś, co Ci pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 12.09.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 a jakiej firmy drzwi i ścianki kupowaliście do pryszniców bez brodzika? bo ja bedę miała dwa takie prysznice i nie mogę wybrać do nich kabin nie wiem czym się sugerowac wybierając U nas prysznic bez brodzika ,a scianka wymurowana i zadnych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 12.09.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ciekawie jak się wyciąga włosy z tych odwodnień liniowychtak trochę spłyciłem - wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 12.09.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ciekawie jak się wyciąga włosy z tych odwodnień liniowych tak trochę spłyciłem - wiem Tez o to pytałam w równoległym wątku bezbrodzikowym - wyjmuje się całą rynienkę i wyciąga włosy z syfonu normalnie I to wcale nie jest płytkie pytanie - to była moja główna obawa przed robieniem kabiny bez brodzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 13.09.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Tu są drzwi wnękowe :http://www.kolo.com.pl/kolo/kabiny/kabiny_niven/kabiny_prysznicowe_kabiny_niven_25437.htmlSkładają się z dwóch części: krótkiej szklanej ścianki która jest zamocowana do murowanej ściany, na niej wiszą właściwe drzwi. Występują w wersji prawej i lewej oraz w różnych szerokościach. Trochę kiepskie jest mocowanie od strony uchwytu przy drzwiach - jest to aluminiowa listwa z uszczelką przyklejana do ściany murowanej i przyznam, że udało mi się ją oberwać kiedy uprawiałam ekwilibrystykę kapiąc sie pod prysznicem z nogą w gipsie.Osad z wody zbiera się głównie u dołu drzwi - najlepiej czyści się to taką magiczną ściereczką z mikrofazy bez żadnych płynów do mycia szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 16.09.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Ciekawie jak się wyciąga włosy z tych odwodnień liniowych tak trochę spłyciłem - wiem Tez o to pytałam w równoległym wątku bezbrodzikowym - wyjmuje się całą rynienkę i wyciąga włosy z syfonu normalnie I to wcale nie jest płytkie pytanie - to była moja główna obawa przed robieniem kabiny bez brodzika I na co się zdecydowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 16.09.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 My mamy bez brodzika i bez drzwi i wnioski takie ze lepszy bylby odplyw liniowy( ale u nas nie bylo jak go zalozyc w wyjsciu z kabiny) lub wiekszy spadek. Jak leje sie wode zbyt dlugo woda wyplywa na lazienke. A lazienka mala 150x200, kabina wyszla duza bo 120x80, jest wygodna ale z powodu tego niezbyt udanego splywu stoje w kaciku. Moze gdyby wyjscie z kabiny bylo o pol pustaka wezsze z jednej strony byloby lepiej bo takie jest wrazenie ze wlasnie tam leje sie najszybciejhttp://images6.fotosik.pl/262/1a17fca45f1d699b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 17.09.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 My mamy bez brodzika i bez drzwi i wnioski takie ze lepszy bylby odplyw liniowy( ale u nas nie bylo jak go zalozyc w wyjsciu z kabiny) lub wiekszy spadek. Jak leje sie wode zbyt dlugo woda wyplywa na lazienke. A lazienka mala 150x200, kabina wyszla duza bo 120x80, jest wygodna ale z powodu tego niezbyt udanego splywu stoje w kaciku. Moze gdyby wyjscie z kabiny bylo o pol pustaka wezsze z jednej strony byloby lepiej bo takie jest wrazenie ze wlasnie tam leje sie najszybciej Ale dlaczego w wyjściu - ja chcę pod ścianą właśnie liniowy i w tamtą stronę spadek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.09.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Chyba dletego, żeby woda jak najmniej była przy łączeniu podłogi ze ścianą, tak bezpieczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 17.09.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Mysle ze jakby u nas byl spad w strone sciany i tam odwodnienie a woda wypryskiwalaby sie na brzeg brodzika to nic by nie dalo, i tak by stala na podlodze kolo brodzika. A gdyby wyplywajac z brodzika natrafiala na ta listwe dowadniajaca to by tam wplynela. Ale coz, juz zrobione i sie wkurzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 18.09.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Ja również mam w planach prysznic bez brodzika, ale łazienkę mam sporą i na razie nie boję się wyciekającej wody.Odpływ wody mam przygotowany przy ścianie. Martwię się troszkę czy nie lepiej by było dać go z drugiej strony - od strony szklanej ścianki?? Jak myślicie? Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 18.09.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 No nie wiem, mi się jednak mimo wszystko wydaje, że przy ścianie lepiej, bo nawet jeśli się odpływ trochę przytka włosiskami i będzie wolniej spływać, to lepiej żeby woda stała w spadku przy ścianie niż w spadku przy drzwiczkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 18.09.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ja mam w odu prysznicach kratkę na środku, ale jeszcze nie wiem jak sie będzie sprawował taki odpływ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts