Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie wiem, czy o to chodziło, ale u mnie wygląda to tak

w "klaustrofobicznej" łazience :)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ph/gd/7shz/H9rImgtu6FISfOybaX.jpg

Niestety podłogi w prysznicu nie dało się zrobić na równi z całą

podłogą w łazience, ponieważ to blok i nie dało się bardziej wkuć rury odpływowej

i jest taki mały schodek z prysznica gdzieś około 2 cm.

Na ścianach i podłodze została zastosowana folia płynna.

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich

My również planujemy prysznic bez brodzika ,z odpływem liniowym i ze szklanymi dzrzwiami.Może wiecie kto produkuje lub sprzedaje drzi szklane bez ramy . Chodzi mi o takie drzwi które montuje się do zawiasów przymocowanych bezpośrednio do ściany.

A może być takie coś ?

http://www.mags.pl/?a=pokaz&kategoria=&podkategoria=&producent=32&kl=7

Pozdrawiam, Mirella

Ciekawie jak się wyciąga włosy z tych odwodnień liniowych

tak trochę spłyciłem - wiem

Tez o to pytałam w równoległym wątku bezbrodzikowym :wink: - wyjmuje się całą rynienkę i wyciąga włosy z syfonu normalnie :wink: I to wcale nie jest płytkie pytanie - to była moja główna obawa przed robieniem kabiny bez brodzika :D

Tu są drzwi wnękowe :

http://www.kolo.com.pl/kolo/kabiny/kabiny_niven/kabiny_prysznicowe_kabiny_niven_25437.html

Składają się z dwóch części: krótkiej szklanej ścianki która jest zamocowana do murowanej ściany, na niej wiszą właściwe drzwi. Występują w wersji prawej i lewej oraz w różnych szerokościach. Trochę kiepskie jest mocowanie od strony uchwytu przy drzwiach - jest to aluminiowa listwa z uszczelką przyklejana do ściany murowanej i przyznam, że udało mi się ją oberwać kiedy uprawiałam ekwilibrystykę kapiąc sie pod prysznicem z nogą w gipsie.

Osad z wody zbiera się głównie u dołu drzwi - najlepiej czyści się to taką magiczną ściereczką z mikrofazy bez żadnych płynów do mycia szyb.

Ciekawie jak się wyciąga włosy z tych odwodnień liniowych

tak trochę spłyciłem - wiem

Tez o to pytałam w równoległym wątku bezbrodzikowym :wink: - wyjmuje się całą rynienkę i wyciąga włosy z syfonu normalnie :wink: I to wcale nie jest płytkie pytanie - to była moja główna obawa przed robieniem kabiny bez brodzika :D

I na co się zdecydowałaś?

My mamy bez brodzika i bez drzwi i wnioski takie ze lepszy bylby odplyw liniowy( ale u nas nie bylo jak go zalozyc w wyjsciu z kabiny) lub wiekszy spadek. Jak leje sie wode zbyt dlugo woda wyplywa na lazienke. A lazienka mala 150x200, kabina wyszla duza bo 120x80, jest wygodna ale z powodu tego niezbyt udanego splywu stoje w kaciku. Moze gdyby wyjscie z kabiny bylo o pol pustaka wezsze z jednej strony byloby lepiej bo takie jest wrazenie ze wlasnie tam leje sie najszybciej

http://images6.fotosik.pl/262/1a17fca45f1d699b.jpg

My mamy bez brodzika i bez drzwi i wnioski takie ze lepszy bylby odplyw liniowy( ale u nas nie bylo jak go zalozyc w wyjsciu z kabiny) lub wiekszy spadek. Jak leje sie wode zbyt dlugo woda wyplywa na lazienke. A lazienka mala 150x200, kabina wyszla duza bo 120x80, jest wygodna ale z powodu tego niezbyt udanego splywu stoje w kaciku. Moze gdyby wyjscie z kabiny bylo o pol pustaka wezsze z jednej strony byloby lepiej bo takie jest wrazenie ze wlasnie tam leje sie najszybciej

Ale dlaczego w wyjściu - ja chcę pod ścianą właśnie liniowy i w tamtą stronę spadek...

Mysle ze jakby u nas byl spad w strone sciany i tam odwodnienie a woda wypryskiwalaby sie na brzeg brodzika to nic by nie dalo, i tak by stala na podlodze kolo brodzika. A gdyby wyplywajac z brodzika natrafiala na ta listwe dowadniajaca to by tam wplynela. Ale coz, juz zrobione i sie wkurzamy

Ja również mam w planach prysznic bez brodzika, ale łazienkę mam sporą i na razie nie boję się wyciekającej wody.

Odpływ wody mam przygotowany przy ścianie. Martwię się troszkę czy nie lepiej by było dać go z drugiej strony - od strony szklanej ścianki?? Jak myślicie?

Ajur