Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak ktoś zapuka do moich drzwi za jakiś czas i powie, że jest z FM i chce się wykąpać pod prysznicem z kamyczkowym brodzikiem to no problem :wink: :lol:

A swoją drogą ja jeszcze nie sprawdzałam czy fajnie się kąpie....

Sprawdzał natomiast mój mąż i twierdzi, że rewelacja :lol: :lol: :lol:

Polecam apropo pryszniców taki zestaw z Tresa - bateria termostatyczna + całą reszta....

http://www.mizar.pl/Tres/24881

Fajna cena i fajna słuchawka :lol:

Niestety, ja mam ponad pół Polski do przejechania.. Ale często jeżdżę w interesach, może trafi się jakiś w Waszych okolicach -hasło pod prysznic już zapisałem :D

Kasia: A swoją drogą ja jeszcze nie sprawdzałam czy fajnie się kąpie....

Sprawdzał natomiast mój mąż i twierdzi, że rewelacja

To samego męża wpuściłaś pierwszy raz pod prysznic?? Moja żonka nie pozwoliła by mi na to :wink:

A ten zestaw sympatyczny, ale nie ma masażu...

Kasiu, mogę jeszcze polecić Ci takie przyczepiane foteliki pod prysznic, bardzo wygodna sprawa i łatwy montaż- u siebie sam zobiłem...

U nas spad w kamyczkowym brodziku jest zrobiony do środka, jak na razie wygląda to tak

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/o/9/3/0/37450845_d.jpg

Do tego dojdzie szara fuga :)

Pozdrawiam, kasia

Piękny ten kamyczkowy brodzi. Kasiu, napisz za jakiś czas, jak to się użytkuje (i czyści)!

pozdrawiam,

To że chcieliśmy mieć taki brodzik wiedzieliśmy już dawno :),za niedługo zaczynamy remoncik naszej malutkiej łazienki w bloku :p jesteśmy na etapie poszukiwania kabiny i natkneliśmy sie na coś takiego...

http://www.allegro.pl/item452860408_nowosc_kabina_prysznicowa_polokragla.html

bardzo spodobalo nam się to zamykanie drzwi do środka brodzika i same drzwi-co myślicie o takim rozwiązaniu ??? :roll: pozdrawiam gorąco Monia

• 1 month później...

Powiem tak

Czlowiek z Tool Box'u a wlasciwie ten program to dla mnie jako wykonawcy (specjalnosc plytki, gresy) jest totalna porazka.

Owszem amator wyciagnie z tego troche informacj ale to wszystko. Dla Fachowca to raczej program z lekka nutka rozrywki.

Nie chce nic mowic ale emi601 pisal o montowaniu stelaza pod miske WC czy bidet... rowniez go ogladalem i niestety 1/3 rzeczy byla robiona bezmyslnie powodujac zapetlanie sie w czynnosciach ale jak mowilem to z pkt. widzenia osoby parajacej sie z takimi rzeczami na codzien. Dla amatora ujdzie.

Pokazywał sposób w jaki rozwiąże odpływ wody, miała być listwa spustowa w progu brodzika ale daleko było do odpływu, tej rury kanalizacyjnej, była ona w głębi planowanej kabiny, w samym rogu, więc tejże listwy nie dało się zastosować. Podłoga brodzika miała spadek 1cm na 1 metrze, opadała na tylną ściane, a woda spływała najpierw do takiej jakby rynny, ( zagłębienia, rynsztoka , nie wiem jak to nazwac żeby było wiadomo o co mi chodzi ) a dopiero stamtąd do umieszczonego na jej dnie syfonu.
Kolejna porcja niesprecyzowanych informacji. Dlaczegu uginac sie przed odplywem ktory tak na prawde mozan bylo przerobic i umiejscowic w idelanym miejscu.

Wg pana z TV jest to rozwiązanie prostsze niz spadek po przekątnej bo odpada przycinannie i formowanie płytek.
No wlasnie bo cos odpada bo bedzie latwiej, sek w tym zeby zrobic tak jak sie chce a nie tak jak jest latwiej.

a tak odnosząc się do pytania założycielki wątku to osobiście wydaje mi się że brak pragu to właśnie cały bajer i urok takiego prysznica z brodzikiem na podłodze.

Zgodze sie w zupelnosci, i co ciekawe da sie to zrobic w wiekszosci nowych mieszkan w blokach. Wazna jest wydajnosc odbioru wody przez zamurowany w podlodze syfon.

emi601 bron boze nie mam nic do Ciebie, nie zrozum mnie zle, staram sie jedynie zwrocic uwaga na to ze nalezy miec margines do takich programow.

Pozdrawiam serdecznie.

Ślicznie wygląda, tak lekko :D

A tam na dole nie masz żadnego uszczelnienia? Bo tak jest właśnie najładniej bez żadnego silikonu etc. tylko czy praktycznie?

chcieliśmy tego uniknąć, nie mamy i nie będzie nam potrzebna na szczęście.

podczas testowania (pierwszej kąpieli :lol: :lol:) plama wody po drugiej stronie była pewnie mniejsza niż cm (po szerokości) i to tylko w jednym miejscu

miałam wkleić zdjęcia jak będzie gotowy, jest gotowy:

http://img129.imageshack.us/img129/3702/foto9ln3.jpg

http://img206.imageshack.us/img206/5213/foto8xk9.jpg

http://img129.imageshack.us/img129/6692/dsc01307qa3.jpg

jakiej firmy ta scianka prysznicowa?

ja taki otwarty bedę miała na dole o cały czas się zastanawiam czy ta woda nie wypłynie na środek łazienki :-?

Ślicznie wygląda, tak lekko :D

A tam na dole nie masz żadnego uszczelnienia? Bo tak jest właśnie najładniej bez żadnego silikonu etc. tylko czy praktycznie?

chcieliśmy tego uniknąć, nie mamy i nie będzie nam potrzebna na szczęście.

podczas testowania (pierwszej kąpieli :lol: :lol:) plama wody po drugiej stronie była pewnie mniejsza niż cm (po szerokości) i to tylko w jednym miejscu

No właśnie o to chodzi, tylko ja to się boję że jak się przytka włosiskami (a sypią się z nas jakby było z czego :-? ) to się będzie bardziej rozlewać... A codziennie to ja nie zagonię małża żeby czyścił odpływ, a sama to fuj! :roll: