cieszynianka 14.01.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Mam go przy drzwiach. Jest to Tece z płytką wklejoną w środek. Na tej stronie go zobaczysz: http://www.lazienka.sklepy24h.pl/?page=produkt_lista&kategoria_id=12106 TECEdrainline Plate - to ten. Na stonie Tece nie da się go zobaczyć, bo coś pozmieniali. Ja mam 90 cm długi. Jest tak zaprawiony, że zamknięte drzwi będą między jedną a drugą szczeliną. Wczoraj skończyli murować ściankę z luksferów, jak wyschnie to zafugują i będzie można zakładać drzwi (Musiałam się podzielić radością ) Patent sprawdzony przez 3 znajome rodziny, oczywiście zadowolone Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 14.01.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 No dobrze, ale jak odpływ masz przy drzwiach,to jak zostały umieszczone rurki od ogrzewania podłogowego pod prysznicem ? U mnie prysznic ma być w rogu łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.01.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 U mnie tak samo, w rogu. Rurki są na całej powierzchni łazienki, jedynie nie było wszystko razem zalewane. Najpierw cała łazienka, bez prysznica (deskio dgradzały) a później sam prysznic, żeby wyprofilować spadek i właściwie osadzić odpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.01.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Aaaaaaaaaaaaa, teraz załapałam o co pytasz Odpływ jest równolegle do rurek ogrzewania, między jedną a drugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 14.01.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 No tak, ale rura z odpływem pewnie musiała u Ciebie wychodzić od razu z dołu. W górnej łazience gdzie planuję przysznic rura z odpływem idzie po posadzce w kierunku przeciwległej ściany i teraz co? Podłogówka powinna iść pod rurą czy na niej. W dolnej łazience jest OK rura wychodzi w pionie od razu z "ziemi" tzn. z chudziaka. Szkoda, że nie masz zdjęć, bo jesteś Cieszynianka cennym źródłem informacji na temat prysznica bez brodzika. Dlatego taż dużo i szczegółowo się Ciebie pytam o ten prysznic, bo się boję, żeby czegoś poważnie nie schrzanić (na majstrów trudno liczyć o dobrą poradę), zwłaszcza jak będzie położona podłogówka i nie będzie możliwości jej przesunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 15.01.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 może ja coś pomogę zdjęciami: górna łazienka, ułożona podłogówka http://images26.fotosik.pl/273/62d7aede33c19861m.jpg tutaj juz po wylewkach http://images33.fotosik.pl/362/076db0c09478a61bm.jpg a tutaj już z płytkami http://images45.fotosik.pl/40/b4f51fc3f4552cfam.jpg a tutaj sam brodzik http://images39.fotosik.pl/37/8d9f91c278e8df17m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 15.01.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 i jeszcze dolna łazienka ułożona podłogówka http://images41.fotosik.pl/49/9d0afa1d0e0e49a3m.jpg wylewka http://images26.fotosik.pl/306/2365b0b0b144ea05m.jpg już z płytkami http://images37.fotosik.pl/48/b4e193b01fa1c51dm.jpg i zbliżenie brodzika http://images34.fotosik.pl/435/255b809aabe4bd41m.jpg mam nadzieję, że coś pomogą te zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 15.01.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Rany kto pasowal/rozmierzal wzgledem odplywow te plytki w natryskach?Rozumiem ze podloga w dolnej lazience byla pasowana do wejscia ale majac troche praktyki mozna bylo tego uniknac.Wiadomo, ze po bialym montazu beda widoczne brzegi przede wszystkim w natrysku a punktem odniesienia do nich bedzie kratka, wiec to jest priorytet by zachowac symetrie. Oczywiscie w obecnej sytuacji jak rowniez w sugerowanej nalezaalo/nalezy uwzglednic przesuniecie odplywu. W gornej lazience byloby dobrze gdyby zadac sobie nieco trudu i przesunac odplyw na srodek a tak... znowu wyglada to krotko mowiac na partactwo a inwestor po pierwszym (wątpliwym) zachwycie bedzie na to patrzyl przez kolejne lata. Przeciez to nie jest do zaakceptowania nie mozna nawet powiedziec ze blad w sztuce bo to poprostu brak podstawowej wiedzy.Przepraszam ze to pisze ale warto reagowac na takie rzeczy by ustrzec czy uczulic innych przed podobnymi wpadkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 15.01.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Rany kto pasowal/rozmierzal wzgledem odplywow te plytki w natryskach? Rozumiem ze podloga w dolnej lazience byla pasowana do wejscia ale majac troche praktyki mozna bylo tego uniknac. Wiadomo, ze po bialym montazu beda widoczne brzegi przede wszystkim w natrysku a punktem odniesienia do nich bedzie kratka, wiec to jest priorytet by zachowac symetrie. Oczywiscie w obecnej sytuacji jak rowniez w sugerowanej nalezaalo/nalezy uwzglednic przesuniecie odplywu. W gornej lazience byloby dobrze gdyby zadac sobie nieco trudu i przesunac odplyw na srodek a tak... znowu wyglada to krotko mowiac na partactwo a inwestor po pierwszym (wątpliwym) zachwycie bedzie na to patrzyl przez kolejne lata. Przeciez to nie jest do zaakceptowania nie mozna nawet powiedziec ze blad w sztuce bo to poprostu brak podstawowej wiedzy. Przepraszam ze to pisze ale warto reagowac na takie rzeczy by ustrzec czy uczulic innych przed podobnymi wpadkami. niestety tym inwestorem jestem ja i że wklejam uśmieszek to nie znaczy że mi jest do śmiechu, pocieszam się tylko tym, że kabiny beda robione na wymiar do brodzików a nie kupowane gotowce, górna będzie miała wymiar 120 na 100 i odpływ "prawie będzie na środku" a w dolnej będzie na całą szerokość lazienki ścianka i drzwi otwierane do środka w odległości 1m od tylnej ściany i tez mam nadzieję że "jakoś to bedzie wygladało" to "jakoś" mnie nie zadawala niestety, ale już nie mam siły na ta wykończeniówkę i słuchania, że czegos się nie da bo ci poprzedni spie... tynki i tym podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 15.01.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Z tego co wiem to nie mozna prowadzic podlogowki blizej niz 30cm od syfonu bo bedzie wysychal i smierdzial, chyba ze syfon tzw suchy z blokada zapachow ale nie wiem czy to faktycznie da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 15.01.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 No to wspolczuje Tego czego tak naprawde nie dalo sie wykrzesac, to wykonawcy nieco checi by zrobic cos dobrze. Ech... najgorzej trafic na lenia i przyslowowego paproka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 15.01.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Z tego co wiem to nie mozna prowadzic podlogowki blizej niz 30cm od syfonu bo bedzie wysychal i smierdzial, chyba ze syfon tzw suchy z blokada zapachow ale nie wiem czy to faktycznie da rade syfony sa viegowskie te najniższe, kurka czego ja sie jeszcze dowiem? o tych moich nieszczęsnych prysznicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 15.01.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Przynjamniej bedziesz miec cieplutko w stopki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 15.01.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 i ładny smrodek? ha ha ale myslę że może nie będzie tak źle, bo przeciez prysznica używa się kilka razy dziennie, to nie zdązy wyschnąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 15.01.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 W normalnym uzytkowaniu pewnie nie, to raczej przy dluzszym wyjezdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 15.01.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Bez przesady, w ciągu kilku kodzin woda z syfony nie wyparuje. Zrób sobie test - napełnij wodą 1/3 szklanki, postaw w ciepłym miejscu i poczekaj, aż woda wyparuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 15.01.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 jak bedę wyjeżdżała na dłużej wyłączę podłogówkę i z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 15.01.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 i jeszcze mi sie przypomniało, sąsiad ostatnio opowiadał, że stoi w łązience i usłyszał "wielkie hlup", okazało sie że samoczynnkie woda z syfonu sie wessała, bez przyczynka z zewnątrz, a mają brodzik na 2,5 cm normalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.01.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 No tak, ale rura z odpływem pewnie musiała u Ciebie wychodzić od razu z dołu. W górnej łazience gdzie planuję przysznic rura z odpływem idzie po posadzce w kierunku przeciwległej ściany i teraz co? Podłogówka powinna iść pod rurą czy na niej. W dolnej łazience jest OK rura wychodzi w pionie od razu z "ziemi" tzn. z chudziaka. Szkoda, że nie masz zdjęć, bo jesteś Cieszynianka cennym źródłem informacji na temat prysznica bez brodzika. Dlatego taż dużo i szczegółowo się Ciebie pytam o ten prysznic, bo się boję, żeby czegoś poważnie nie schrzanić (na majstrów trudno liczyć o dobrą poradę), zwłaszcza jak będzie położona podłogówka i nie będzie możliwości jej przesunięcia. Z górną łazienką Ci nie podpowiem, bo w górnej mam taką kabinę zintegrowaną i nie robiliśmy tam odpływu liniowego. W dolnej, tak jak pisałeś rura wychodziła z dołu. Wiem, że są różne głębokości tych patentów, może uda Ci się dobrać właściwy. Rurki podłogówki mogą iść obok rury, równolegle i nie będą sobie przeszkadzały, tak myślę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 15.01.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Nie zawsze da się wszystko zaplanować aby było idealnie. Musiałem podjąć decyzję co do lokalizacji odpływu z kabiny w momencie projektowania i wykonywania płyty fundamentowej. Nie wiedziałem wtedy jeszcze jaka ta kabina będzie. Teraz już wiem, i odpływ trochę nie pasuje do kabiny bez brodzika, ale za to zupełnie nie pasuje do kabiny z brodzikiem Co do wysychania wody w syfonie to podobno wystarczy wlać tam trochę oleju. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts