RenataS 15.01.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Co do wysychania wody w syfonie to podobno wystarczy wlać tam trochę oleju. MCB i co z tym olejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 27.02.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 przeczytałem wątek i nurtuje mnie:1. hlupczyli wessanie wody samoczynne - myśle że chodzi yu o ciśnienie czyli np ktoś spuszcza sowę i strumień porywa wodępytanie: które odwodnienie liniowe ma najlepszy (największy) syfon aby pomieścić dość dużo wody 2. ceny piszecie o cenach grubo powyżej 1000 zła ja znalałzem na alegro nawet po 270 złale ten chyba najlepszy:http://allegro.pl/item567631472_aco_wave_odplyw_liniowy_do_lazienki_98_5_cm.html 569złalbo 1080 do wklejenia płytek:http://allegro.pl/item567629011_aco_tile_odplyw_90_cm_do_wklejenia_plytek.htmlViega 980złhttp://allegro.pl/item560013709_viega_visign_er1_odplyw_liniowy_1000mm_kat_561185.html3. ten pierwszy ma całość ze stali nierdzewnej - syfon też więc to chyba ważne4. jak się ma podłogówke to lepiej przy ścianie bo nie wysycha takie są moje uwagico sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.02.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Oprócz podanych przez Ciebie producentów odpływy liniowe robi też Geberit, Kessel, Tece. Każdy producent podaje w opisie jaki "przerób" ma dany system (pogrzebać na stronie w danych technicznych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 27.02.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Porównywałam niedawno odwodnienia liniowe. Brałam pod uwagę kessel, aco, tece, geberit (viega odrzuciłam na starcie bo nie podobała mi sie ta szeroka ramka ) Najlepszą przepustowość wg danych producenta ma kessel ale ten większy (super60) Najniższą niestety aco (a szkoda bo ten syfon ze stali nierdzewnej to chyba dobra rzecz ) Geberit za drogi a kessel nie spodobał sie mojemu M Kupiłam więc Tece do wklejania płytki (w dużej mierze dzięki cieszyniance ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 27.02.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 jeszcze jednomam podłogówke wodnąnie robiłem jeszcze wylewki pod prysznicemjak wiadomo podłogówka wymaga taśmy dylatacyjnej przy ścianietaką gąbkę tylko że przy ścianie będzie odwodnienie liniowejak to zabezpieczyć, zrobić aby w rogu nie ciekła woda przy ścianie aż do styropianu gdyż ta taśma ma około 1 cm grubości folia w płynie nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.02.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Folią w płynie. Po wyschnięciu robi się z tega taka warstwa gumowa, dość twarda, ale elastyczna. My użyliśmy preparatu z Miry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 27.02.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Montaż jeszcze przede mną, ale z tego co pamiętam gdzieś widziałam że na narożniki przykleja się taką specjalną taśmę uszczelniającą i dopiero na nią idzie folia w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 27.02.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 tru, tru.mozna uzyc jeszcze takiego specjalnego uszczelnienia na tarasy firmy sopro. polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 27.02.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Sprostowanko. Własnie znalazłam:"Taśmę uszczelniającą należy wklejać w świeżą, pierwszą warstwę folii i przykryć drugą warstwą."http://www.e-izolacje.pl/folie_hydroizolacyjne,3759.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 27.02.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 widze że te ACU mają max odpływ 20litrów na minutę - czy to mało?czy ktoś go ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.02.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ja mam Tece. Przypomniało mi się, że dawaliśmy jeszcze taką specjalną matę pod płytki, też z Miry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 27.02.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 czy ma ktoś odwodnienie liniowe ACOone mają 20 litrów pezepustowości wodyjak to się sprawdza?nie jest to za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 27.02.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 matę?pod płytki?chodzi o folie w płynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 27.02.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 widze że te ACU mają max odpływ 20litrów na minutę - czy to mało? czy ktoś go ma? Cięzko odpowiedzieć czy 20l to mało czy dużo. Pewnie trzeba by było wiedzieć ile litrów wody na minutę wypływa z największego odbiornika wody Przypuszczam że będzie to deszczownica, a że u mnie deszczownica dość spora (35x35) wolałam nie ryzykować i wzięłam tece (przepustowość 39l/min), tym bardziej że i wygląd i cena bardzo podobne. Editta ma aco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.02.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Mam na myśli matę, folia swoją drogą. Mata tu: http://www.mira.ee/dwnl.php?op=cat&id=339 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 27.02.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 to rzeczywiście problemjak ma się 30 l/minutę wypływ z bateriia przepustowość odwodnienia 20ja chciałem grohe kupić i widze że tam jest coś koło 22-30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.02.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 to rzeczywiście problem jak ma się 30 l/minutę wypływ z baterii a przepustowość odwodnienia 20 ja chciałem grohe kupić i widze że tam jest coś koło 22-30 Zawsze możesz nie wypuszczać wody na maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.03.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 przeczytałem wątek i nurtuje mnie: 1. hlup czyli wessanie wody samoczynne - myśle że chodzi yu o ciśnienie czyli np ktoś spuszcza sowę i strumień porywa wodę Aby uniknąć takich sytuacji robi się piony wentylacyjne w instalacji kanalizacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 01.03.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Mam pytanko, gdzie kupic kabine do montazu bez brodzika???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 02.03.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Też zamierzam zrobić prysznic bez brodzika. Planuję zbudować ściankę z Ytongu połączonego z luksferami. Oczywiście ściany, podłogę, łączenia potraktuję folią w płynie. Natomiast facet od glazury twierdzi, że nie można budować ścianek z Ytonga, bo będzie chłonął wodę pomimo folii w płynie. Moim zdaniem to jakaś ściema, ale powiedzcie co wy otym myślicie z czego budowliście "kabiyny". Proszę jeszcze o opinie czy nie przeszkadza fakt, że brodzik jet zrobiony z zimnych płytek. Chodzi mi o komfort stania na zimnej podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts