fido 02.03.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 badałem tematwydaje mi się że podstawowa sprawa to minimalny odpływ i te acu mają 20 l/min (kassel 24) to może być za mało jak się ma brodzikchoć w praktyce się spradzi to np po zamontowaniu panela może być mało dobra informacja jest taka że od kwietnia AKU będzie robił o zwiększonej przepustowości niestety nie linia exclusiwe która pozwala wmurować płytki a akie płytki schę wmurować więc pozostaje TECE która ma dużą przepustowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 02.03.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 ja mam wnękę więc na razie nie kupujetakie kabiny można zamówić u wyspecjalizowanych firm lub znaleść - są takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.03.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Też zamierzam zrobić prysznic bez brodzika. Planuję zbudować ściankę z Ytongu połączonego z luksferami. Oczywiście ściany, podłogę, łączenia potraktuję folią w płynie. Natomiast facet od glazury twierdzi, że nie można budować ścianek z Ytonga, bo będzie chłonął wodę pomimo folii w płynie. Moim zdaniem to jakaś ściema, ale powiedzcie co wy otym myślicie z czego budowliście "kabiyny". Proszę jeszcze o opinie czy nie przeszkadza fakt, że brodzik jet zrobiony z zimnych płytek. Chodzi mi o komfort stania na zimnej podłodze.[/quote] Pod płytki w brodziku też daj podłogówkę Jedynie trzeba zachować większą odległość od syfonu (producent informuje ile) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 03.03.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 tam gdzie ma być prysznic podłogówki nie dałem (80 x 80cm), żeby z syfonyn nie parowała woda. Zastanawia mnie jednak ta nasiąkliwość Ytonga.m Czy nie będzie z tym problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 03.03.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Natomiast facet od glazury twierdzi, że nie można budować ścianek z Ytonga, bo będzie chłonął wodę pomimo folii w płynie. Moim zdaniem to jakaś ściema, ale powiedzcie co wy otym myślicie z czego budowliście "kabiyny". To jakaś kompletna bzdura - to co, jak ktoś buduje dom z Ytonga to nie może mieć łazienek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 03.03.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 A ja mam takie pytanie trochę z innej beczki. Czy jeśli chciałbym mieć taki prysznic bez brodzika, na równi z resztą łazienki, to muszę zrobić odpływ (podejście kanalizacji) jeszcze przed wylaniem chudziaka, czy też można to podciągnąć później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 04.03.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dorcia, dzięki za potwierdzenie moich wątpliwości. Vafel, tak czy inaczej, najlepiej rozprowadzić kanlizę przed chudziakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 04.03.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 nie potrzeba robić przed chudziakiemwystarczy że zobaczysz jak krakttka wygląda i niedaleko umieścisz ujście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 04.03.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 nie potrzeba robić przed chudziakiem wystarczy że zobaczysz jak krakttka wygląda i niedaleko umieścisz ujście Tylko później trochę kucia i kwestia aby zachować spadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 04.03.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 W kwestii odpływów liniowych:Czy ktoś ma odpływ firmy Ced'or - obecnie dostępny na allegro, rewelacyjna cena w porównaniu z innymi odpływami - 290 zł!!!No i właśnie, boję się, że za tą niską ceną coś się kryje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 04.03.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 widze że to golasnie ma nóżeki nie wiadomo jaka przepustowośćno i ciekawe jak gruba blacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 04.03.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 nie potrzeba robić przed chudziakiem wystarczy że zobaczysz jak krakttka wygląda i niedaleko umieścisz ujście Tylko później trochę kucia i kwestia aby zachować spadek Nie trzeba kuć tylko w wylewce zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misio206 04.03.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Hello, Uszłyszałem od kolegi mrożącą krew w żyłach opowieść jak kabina bez brodzika (same kafelki) przeciekała. Uświadomiłem sobie że mam podobną systuację. Kabina jest zrobiona z kafelków + odpływ liniowy. Zwykła fuga cementowa. Brak specjalnej izolacji. Póki co nic złego się nie dzieje (w użytku od 3 miesięcy), ale poważnie się przestraszyłem. Kabina jest z trzech stron otoczona scianami. Jedna znich do kafelki naklejone na karton-gips (scianka z półkami). Co robic? - Nic? - Wymienic samą fugę na epoksydową? - Rozwalać wszystko i zrobić porządnie (to byłaby tragedia....) HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 04.03.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Mi przychodzą do głowy 2 rozwiązania: - zabezpieczyć fugi przed wnikaniem wody jakimś specjalnym środkiem (ale to chyba trzeba będzie co jakiś czas powtarzać? ) - w prysznicu wymienić fugi na silikon sanitarny (oczywiście w kolorze fugi jaka jest w pozostałej części łazienki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misio206 04.03.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Silikon a nie fuga epoxydowa?(słyszałem, że tego drugiego się używa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 04.03.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Możesz użyć fugi epoksydowej, która powinna zapobiegać wnikaniu wody. Ale są także spoiny nie-epoksydowe, które również zapobiegają wnikaniu wody, np. CE-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 04.03.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 jeszcze jedno ważne są spadykratka ma minimalną wysokość z nóżkamido tago dochodzi spadek w kierunku kratki i daje to łącznie minimalną głębokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.03.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Obserwować drugie strony ścian prysznica czy nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misio206 04.03.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 OK. Dzięki za podpowiedzi. Chcialbym dopytać na ile to jest skuteczne rozwiązanie? (wymiana fugi na epoxydową). Czy to tylko proteza? Czy jest szansa że to definitywnie załatwi sprawę? Czy jednak rozwalać wszystko i od początku zaczynać? Obserwować drugie strony ścian prysznica czy nic się nie dzieje Trochę nie zabardzo się da. 1 ściana przylega do ekranu 1 ściana to nośna (a za nią sąsiad) 1 ściana od kuchni (tutaj nie widzię nic niepokojącego). Pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.03.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 My dawaliśmy w mokrej strefie folię w płynie, a pod "brodzik" dodatkowo matę uszczelniającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts