ania1719508426 01.06.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Czy mogłabyś napisać, gdzie ten kamień ma odpływ? Na bokach, czy gdzieś na środku? (właśnie kombinuję jak to u siebie rozwiązać ) Kamień jest prostokątem o wymiarach 110x100 wypełniającym "naturalną" wnękę. Kratka znajduje się w samym rogu (w kamieniu jest oczywiście stosowne wycięcie. Odpłuw jest więc króciutki. Jedyna trudność polegała na ułożeniu go w tej wnęce ze spadkiem w dwóch (!!!) płaszczyznach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.06.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 przebolalbym nawet to rozlewanie wody .. Widzialem kiedys taki podobny zabieg z kwadratowym 80x80cm ,blekitnym /chyba/cyrkonitem polozonym na trawertynie- ryflowany owal do bezpiecznego stania po srodku ,polerowane brzegi i odplyw wody wlasnie wzdluz brzegow. Polaczenie kamienia i kolorow niesamowite. Uuuuuu...... ja to mam wersję dla ubogich....... Takie coś kosztuje majątek! Mój kosztował 500 zł. A równie niezwykły kamień widziałam w składzie w Aleksandrowie. Zółty z ogromną fioletową "geodą" w środku. Oj, jest w czym wybierać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiontko 01.06.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Aniu kochana ,czy mozesz dac namiary na miejsce gdzie mozna takie w wersji dla ubozszych kamienie nabyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.06.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Ja obszukuję zawsze zakłady kamieniarskie przy cmentarzach Mają te same kamienie co Eleganckie Salony i zasadniczo inne ceny. Żadnego nie polecę, bo żaden nie zakwalifikował się do mojej kategorii "polecania". Oczywiście mam to, co chciałam, ale nie bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 05.04.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Witam wszystkich !! Mamy taki prysznic i nie chcemy kupować gotowego brodzika, więc pojawia się pytanie jakimi płytkami wyłożyć "podłogę" w tym prysznicu?? Sciennymi czy takimi jak podłoga w łazience?? Jeśli zdecydijemy się na elementy mozaiki w łazience to prysznic prawdopodobnie wyłożymy w całości mozaiką (także problem zniknie), ale jesli będą normalne płytki..Sama już nie wiem i bardzo proszę o Wasze sugestie. Mile widziane będą zdjęcia Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.04.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 moze nie w kwesti płytek ... to sprawa tego co sie komu podobapamietajście o dobrej izolacji z folii w płynie przed przyklejeniem płytek i nie oszczędzajcie, musicie zastosowac cały system z fartuchami narośnikami i izolacja rury spustowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 05.04.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 moze nie w kwesti płytek ... to sprawa tego co sie komu podoba pamietajście o dobrej izolacji z folii w płynie przed przyklejeniem płytek i nie oszczędzajcie, musicie zastosowac cały system z fartuchami narośnikami i izolacja rury spustowej O co chodzi dokładnie z tymi fartuchami, narożnikami i izolacją rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.04.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 niektórzy folie w płynie kłada bez taśmy izolacyjnej i bez narożników o ile można (??) tak zrobić przy brodziku zwykłym to w przypadku brodzika murowanego to izolacja powinna byc perfekcyjna.na zdjęciu widac kołnież do rury spustowej, narożniki wew i zew oraz tasme narożnikową. niestety dodatki kosztują prawie tyle samo co folia w płyniehttp://rezulak.pl/uszcz.gif http://www.sopro.com.pl/all/system5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.04.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 moze nie w kwesti płytek ... to sprawa tego co sie komu podoba Nie do konca racja. Plytki scienne maja zazwyczaj duzo wieksza nasiakliwosc niz podlogowe a wiec albo b.dobre jakosciowo scienne , albo jednak podlogowe. Uszczelnienie - wiadomo byc musi. Zreszta niektore scienne kiepsko wygladaja na podlodze. PS tansze duzo od Sopro sa dodatki np Mapei /tasmy, laty itp/ tu akurat jakosc nie odbiega od tych najlepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 05.04.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 polecam mozaikę - wszystkie brodziki z większych płytek, które widziałam, po wyrobieniu spadków wyglądały strasznie kanciasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 05.04.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Rezi bardzo dziękuję za fachowe porady - na pewno będziemy o tym pamiętać !! Plytki scienne maja zazwyczaj duzo wieksza nasiakliwosc niz podlogowe Dzięki Wojtek!! To ważna informacja! polecam mozaikę - wszystkie brodziki z większych płytek, które widziałam, po wyrobieniu spadków wyglądały strasznie kanciasto Mozaika wygląda fajnie, to fakt, ale wtedy musielibyśmy powtórzyć ją na innych elementach łazienki, czyli obudowa wanny, przy umywalce i wc..a to juz się trochę metrów nazbiera a ta mozaika zazwyczaj cholernie droga.. a poza tym wydaje mi się, ze mogłaby się szybko znudzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 05.04.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 W jednej łazience - mozaika, a w drugiej - płytka podłogowa, taka sama, jak w pozostałej części łazienki (poza prysznicem ), pocięta na kwadraty 5cm - taka większa mozaika - cięcie płytki maszynowe, usługa przy zakupie płytek. Mam nadzieję, że będzie dobrze wygladać - część łazienki bedzie w normalnych dużych płytkach, a część - kabina - w małych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.04.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 My mamy brodzik z gresu (30*60) .Na kształt koperty-obniżenie po przekątnej.Spadek zrobiony ze styropianu 2cm utwardzonego siatką i klejem.Na to Sopro DSF523 i taśma Sopro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 06.04.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 płytka podłogowa, taka sama, jak w pozostałej części łazienki (poza prysznicem ), pocięta na kwadraty 5cm - taka większa mozaika Fajny pomysł !! Sama bym chyba na to nie wpadła - dzięki !! A może masz jakieś fotki jak to u Ciebie wygląda?? Na kształt koperty-obniżenie po przekątnej. Pattaya Twój brodzik też bym chętnie zobaczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.04.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 To zapraszam na wspólny prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 06.04.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Fajny pomysł !! Sama bym chyba na to nie wpadła - dzięki !! A może masz jakieś fotki jak to u Ciebie wygląda?? Dzięki , ale ja sama też tego nie wymyśliłam - to pomysł naszej Czarodziejki Wnętrzarki (cytując mojego Ulubionego Dziennikopisarza ) Fotki, niestety, jeszcze nie mam, bo płytki właśnie zaczynają się układać, ale podeślę, jak tylko będzie co pokazać. A przy okazji - robiąc posadzki pamiętaj o konieczności zrobienia odpływu (czyli o obniżeniu poziomu w kabinie), chyba, że chcesz mieć próg w drzwiach do kabimy My o tym zapomnieliśmy i teraz musieliśmy skuwać posadzkę w kabinie, bo chcę mieć wszystko na jednym poziomie, żadnych progów!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.04.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Przyłączam się do apelu o fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 06.04.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 a czy ktos z Was uzytkuje lub robi taki brodzik w lazience na pietrze my mamy zaprojektowany taki brodzik wlasnie w lazience na pietrze ale jeden z potencjalnych glazurnikow powiedzial ze on by jednak nie ryzykowal takiego rozwiazania na pietrze bo nawet jesli zastosuje sie super uszczelnienia to i tak nie ma gwarancji ze za jakis czas nie zacznie cos przeciekac co sadzicie na ten temat bo musimy niedlugo podjac decyzje czy jednak nie zrobic gotowego brodzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.04.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 a czy ktos z Was uzytkuje lub robi taki brodzik w lazience na pietrze Ja bede robic i uwazam takie teksty o przemakaniu za niedorzeczne. 1. To nie wanna, wiec woda nie stoi tylko splywa. 2. Izolacja jest wielostopniowa: - folia izolacyjna ze fartuchami - folia na styropianie - folia pod styropianem Nie wiem ile czasu muwialaby woda stac, zeby przemoklo cos takiego. Temu glazurnikowi poprostu nie chce sie takich rzeczy robic i dlatego takie banialuki opowiada. Bo to wiadomo, ze latwej wstawic brodzik niz dobrze go wymurowac i wykonczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 06.04.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 a czy ktos z Was uzytkuje lub robi taki brodzik w lazience na pietrze Właśnie zaczynamy robić taką na poddaszu - będzie wyłożona mozaiką - ściany i podłoga - uważajcie na wysokość posadzki, bo trudno znaleźć niski syfon, tak, żeby zmieścił się bez problemów (i nie zdrenował przy okazji kieszeni, bo takie dosyć łatwo znaleźć, no ale trzeba przyznać, że są ładne.... oczywiście część widoczna, czyli kratka odpływowa, a nie sam syfon ) ale jeden z potencjalnych glazurnikow powiedzial ze on by jednak nie ryzykowal takiego rozwiazania na pietrze bo nawet jesli zastosuje sie super uszczelnienia to i tak nie ma gwarancji ze za jakis czas nie zacznie cos przeciekac Ech ci wykonawcy - "złej baletnicy..." - takiemu gazurnikowi już bym podziękowała za współpracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts