cieszynianka 19.02.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 kurcze nie mogę znaleźć nigdzie tych mat pod płytki czy tylko Mira je robi ??? My dawaliśmy z Miry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 20.02.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Nurtuje mnie jedna sprawa. Czy w pod prysznicem bez brodzika, przy braku ogrzewania podłogowego w tej części łazienki nie będzie za zimno w stopy? Ja od dwóch lat korzystam z murowanego brodzika bez podłogówki wyłożonego ceramiką i jeśli wchodzi się do brodzika jak już leci ciepła woda to nie ma problemu z zimnymi stopami, ale nowa łazienka będzie tylko z podłogówką, mimo wszystko przyjemniej się stoi na ciepłej podłodze a w przypadku innych potrzeb także i siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 20.02.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Och, czytałam te watki. Ale tam jest ogólnie o podłodze w domu, a mnie chodzi o szczegółowe rozwiązania - krawędzie, spadki, łączenia z płytkami. proponuję obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 20.02.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Widziałam również fajne rozwiązanie zamiast typowej kabiny prysznicowej, a mianowicie tak jakby wymurowany pólokrągły prysznic, gdzie ścianki są wyłożone mozaiką. Problem tylko polega na tym z czego zrobić takie ścianki, które będą tworzyły właściwie koło z prześwitem na wejście. Jeden z forowiczów wstawił na etapie budowy do łazienki, która jeszcze nie miała ścian betonowe kręgi i wyciął w nich wejście do kabiny, potem taka ścianka została pięknie obłożona mozaiką, a efekt naprawdę super. My niestety, na obecnym etapie nie możemy w ten sposób wznieść ścian prysznica, ale nadal mi się marzy taki kształt. Może ze specjalnego kartongipsu dałoby radę zmontować takie cudo? Może ktoś z Was podpowie jak to zrobić? Poszukiwałem takiego rozwiązania i znalazłem nietypowe w tym filmiku można okrągły zrobić z bloczków gazobetonowych lub wąskich pustaków szklanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 20.02.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 http://lh5.ggpht.com/_WvEKCsx1abo/Svh6U1pZc5I/AAAAAAAAITc/IDdjxVfcqW8/s512/DSC_0129.JPG Justyno- gdzie kupiliście ten metalowy uchwyt stabilizujący szybę? Chcę zrobić taka szybę jak Wy macie, bez drzwi.Rozmawiałam ze szklarzem i ma on takie uchwyty przykręcane do podłogi i ściany, (takie jak ma Edditta)które trzymają szybę, natomiast tego pałąka nie ma, ja chciałabym trochę dłuższy, żeby trzymał ten wolny narożnik szyby i łączył go ze ściną na przeciwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 21.02.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 http://lh5.ggpht.com/_WvEKCsx1abo/Svh6U1pZc5I/AAAAAAAAITc/IDdjxVfcqW8/s512/DSC_0129.JPG Justyno- gdzie kupiliście ten metalowy uchwyt stabilizujący szybę? Chcę zrobić taka szybę jak Wy macie, bez drzwi.Rozmawiałam ze szklarzem i ma on takie uchwyty przykręcane do podłogi i ściany, (takie jak ma Edditta)które trzymają szybę, natomiast tego pałąka nie ma, ja chciałabym trochę dłuższy, żeby trzymał ten wolny narożnik szyby i łączył go ze ściną na przeciwko Utrzymanie punktowe wolnego rogu zwiększy prawdopodobieństwo pęknięcia szyby (jeśli nie będzie metalowego wzmocnienia liniowego wokół), podparcie tak jak na zdjęciu pozwala tafli wejść ewentualnie w drgania podczas gdy ktoś by o nią zahaczył i w ten sposób zamortyzuje się "uderzenie". Ja osobiście odradzam wspieranie punktowe takiej tafli na wolnym rogu kiedy szkło nie jest wzmocnione dodatkowym metalowym rantem lub ewentualnie dodatkową podklejoną linijką szklaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 21.02.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Utrzymanie punktowe wolnego rogu zwiększy prawdopodobieństwo pęknięcia szyby (jeśli nie będzie metalowego wzmocnienia liniowego wokół), podparcie tak jak na zdjęciu pozwala tafli wejść ewentualnie w drgania podczas gdy ktoś by o nią zahaczył i w ten sposób zamortyzuje się "uderzenie". Ja osobiście odradzam wspieranie punktowe takiej tafli na wolnym rogu kiedy szkło nie jest wzmocnione dodatkowym metalowym rantem lub ewentualnie dodatkową podklejoną linijką szklaną. Bardzo Ci dziękuję, że tą uwagę. Szyba od szklarza ma byś wyszlifowana na brzegu, bez żadnych metalowych listew. Ja sobie wymyśliłam ten pałąk w tym miejscu, jako ewentualny pręt do zasłonki, jeśli" wiałoby po plecach" za szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 21.02.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Utrzymanie punktowe wolnego rogu zwiększy prawdopodobieństwo pęknięcia szyby (jeśli nie będzie metalowego wzmocnienia liniowego wokół), podparcie tak jak na zdjęciu pozwala tafli wejść ewentualnie w drgania podczas gdy ktoś by o nią zahaczył i w ten sposób zamortyzuje się "uderzenie". Ja osobiście odradzam wspieranie punktowe takiej tafli na wolnym rogu kiedy szkło nie jest wzmocnione dodatkowym metalowym rantem lub ewentualnie dodatkową podklejoną linijką szklaną. Bardzo Ci dziękuję, że tą uwagę. Szyba od szklarza ma byś wyszlifowana na brzegu, bez żadnych metalowych listew. Ja sobie wymyśliłam ten pałąk w tym miejscu, jako ewentualny pręt do zasłonki, jeśli" wiałoby po plecach" za szybą. Jeśli w pobliżu nie masz okna i łazience podczas "kąpieli" masz temperaturę około 28'C to raczej nie ma się czego obawiać, zasłonka jeśli sięga do ziemi to podczas gorącego prysznicu lubi podwiewać i przyklejać się do nóg co jest niezwykle denerwujące xD Jeśli już to drzwi ze szkła, które można zainstalować zawiasami do drugiej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 21.02.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 justyna_mPiękny ten prysznic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 23.02.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Pomóżcie wybrać kabinę do małej łazienki, kwadratową 90-tkę, bezbrodzikową, bez ram (tylko szkło i chrom ale możliwe minimum chromu), szukam rozwiązania innego niż standardowe drzwi uchylne (zaraz obok jest blat umywalkowy i właśnie na niego musiałyby otwierać się drzwi. HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 27.02.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Najlepiej jak pokażesz rzuty. Widziałam również fajne rozwiązanie zamiast typowej kabiny prysznicowej, a mianowicie tak jakby wymurowany pólokrągły prysznic....... Może ktoś z Was podpowie jak to zrobić? Poszukiwałem takiego rozwiązania i znalazłem nietypowe w tym filmiku można okrągły zrobić z bloczków gazobetonowych lub wąskich pustaków szklanych To na filmiku to sa tzw. bloczki ORT (chyba tak się piszę) z gipsu, z powodu nasiąkliwości kiepski materiał na ściany kabiny obłożone z obustronnie glazurą. Znacznie trwalsza będzie np. jakaś ceramika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 27.02.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 czy jest jakis powod, ze nie dajecie brodzika? Ja mam mieszkanie z tym odplywem w podlodze i odczuwam to jako cos nieprzyjemnego. Stanie na kafelkach, no nie wiem ale osobiscie nie lubie. Mieszkanie w NL, tak, ze bylo juz gotowe do zamieszkania, wydawalo mi sie ze to byla jakas oszczednosc. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 27.02.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 czy jest jakis powod, ze nie dajecie brodzika? Ja mam mieszkanie z tym odplywem w podlodze i odczuwam to jako cos nieprzyjemnego. Stanie na kafelkach, no nie wiem ale osobiscie nie lubie. Mieszkanie w NL, tak, ze bylo juz gotowe do zamieszkania, wydawalo mi sie ze to byla jakas oszczednosc. pozdr 1) Podoba mi się wizualnie 2) W starym mieszkaniu miałam brodzik plus kabina na rolkach, denerwowały mnie te miliony rowków i zakamaków, w których zbierał się brud i rozwijały pleśnie Użytkuję od kilku dni kabię bez brodzika i jestem zachwycona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 27.02.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 czy jest jakis powod, ze nie dajecie brodzika? Ja mam mieszkanie z tym odplywem w podlodze i odczuwam to jako cos nieprzyjemnego. Stanie na kafelkach, no nie wiem ale osobiscie nie lubie. Mieszkanie w NL, tak, ze bylo juz gotowe do zamieszkania, wydawalo mi sie ze to byla jakas oszczednosc. pozdr Moim zdanie podstawowa zaleta, to dowolny kształt brodzika a wiec maksymalne wykorzystanie powierzchni łazienki zarówno pod względem koncepcyjnym, wizualnym jak i praktycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 27.02.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Pomóżcie wybrać kabinę do małej łazienki, kwadratową 90-tkę, bezbrodzikową, bez ram (tylko szkło i chrom ale możliwe minimum chromu), szukam rozwiązania innego niż standardowe drzwi uchylne (zaraz obok jest blat umywalkowy i właśnie na niego musiałyby otwierać się drzwi. HELP! zerknij na koło geo 6 tam są rózne rozwiązania drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.02.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 czy jest jakis powod, ze nie dajecie brodzika? Ja mam mieszkanie z tym odplywem w podlodze i odczuwam to jako cos nieprzyjemnego. Stanie na kafelkach, no nie wiem ale osobiscie nie lubie. Mieszkanie w NL, tak, ze bylo juz gotowe do zamieszkania, wydawalo mi sie ze to byla jakas oszczednosc. pozdr Po pierwsze łatwiej myć podłogę, odpada szorowanie zakamarków i przetłoczeń w brodziku, a po drugie wygląd takiej kabiny mi się podoba, mam wrażenie przestronności (być może nieuzasadnione) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 28.02.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 czy jest jakis powod, ze nie dajecie brodzika? u nas główny "powód" to osoba niepełnosprawna w domu. Łatwiej do takiego brodzika wejśc/wjechac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 28.02.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 U mnie też taki sam powód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 01.03.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 to moze będzie ok, ale z myciem to się nie zgodzę (chyba, że macie inne rozwiązania), bo tez jest to samo tylko, że na kafelkach, a poza tym przy dłuzszej nieobecności miałam wrażenie że nieprzyjemny zapach wydobywał się stamtąd. Ale moze to tylko u mnie to było. Wszystko ładne jak nowe. Gdzieś widziałam super łazienke dla niepełnosprawnych z podwyzszonym WC i uchwytami i szeroka solidna kabiną Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 01.03.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Mam kilka powodów, dla których obie łazienki są z prysznicem bezbrodzikowym, w malej to uroda i wydgoda - ścianki kabiny można calkowicie składać, bo będzie używana tylko przez gości, a poza tym mam pustą podlogę bez żadnych brodzików, listew i cokołów, można łatwo dotrzec do wc.. w dużej łazience również z powodu urody, wygody użytkowania, no i zaplanowałam ten dom jako "docelowy", a to znaczy, że chcialabym mieszkać tutaj również na emeryturze (dlatego parterówka). I naprawdę duuużo łatwiej się to czyści bez tych wszystkich zakamarków. Ia dla odmiany lubię stać bosą stopą na gresie, a mam z tych raczej szorstkich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts