cieszynianka 18.01.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 No właśnie wentylacja jest ok. Tylko zawsze w czasie kąpieli powstaje para, czyli wilgoć. No i właśnie jej zadaniem jest tę wilgoć wyekspediować na zewnątrz, żeby pomieszczenie grzybem nie porastało. Skoro porasta, to ewidentnie wentylacja nie do końca spełnia swoje zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.01.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 No i właśnie jej zadaniem jest tę wilgoć wyekspediować na zewnątrz, żeby pomieszczenie grzybem nie porastało. Skoro porasta, to ewidentnie wentylacja nie do końca spełnia swoje zadanie No lepiej bym tego nie opisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka00 19.01.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Ostatnio był u nas specjalista od wentylacji i stwierdził, że jest ok. Pewnie brak mu kompetencji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 19.01.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Ja jeszcze nie mieszkam, dlatego o zalewaniu łazienki czy wentylacji się nie wypowiem, ale gdybym dziś miała decydować z brodzikiem / bez brodzika, wybrałabym jednak brodzik. Przy robieniu spadku były same problemy - trzeba było podkuć wylewkę, potem pojawiły się komplikacje z ułożeniem płytek, bo spadek ogranicza możliwości dopasowania wzoru. Na koniec kłopoty z ustawieniem ścianki prysznicowej, niefajne silikonowanie etc. Ostatecznie nie wygląda to tragicznie, ale efekt rozminął się z moimi oczekiwaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 19.01.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 A to efekt (jeszcze bez ścianki): http://decoratorium.blox.pl/resource/lazienka_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 19.01.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Ja jeszcze nie mieszkam, dlatego o zalewaniu łazienki czy wentylacji się nie wypowiem, ale gdybym dziś miała decydować z brodzikiem / bez brodzika, wybrałabym jednak brodzik. Przy robieniu spadku były same problemy - trzeba było podkuć wylewkę, potem pojawiły się komplikacje z ułożeniem płytek, bo spadek ogranicza możliwości dopasowania wzoru. Na koniec kłopoty z ustawieniem ścianki prysznicowej, niefajne silikonowanie etc. Ostatecznie nie wygląda to tragicznie, ale efekt rozminął się z moimi oczekiwaniami. Jakiś kijowy specjalista od glazury Wam to kładł, skoro aż takim to dla niego problemem było. U mnie bezproblemowo, jak i u znajomych:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/40ea25dabe965342.html Zdjęcie bez kabiny. Edytowane 19 Stycznia 2011 przez KamillaDeMon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.01.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 A ja najchętniej wywaliłbym z drugiej łazienki brodzik i też zrobił cuś takiegohttp://lh4.ggpht.com/_t3c3idkeHRI/S9aJPRokDEI/AAAAAAAAAIc/osFj8a2j7Jc/s512/P1000995.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi1964 19.01.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Też zastanawiam się nad rodzajem brodzika. Jakie względy poza wizualnymi przemawiają jeszcze za prysznicem bez brodzika. U mnie prysznic jest w wnęce odmurowany ścianką, więc wchodząc do łazienki brodzik jest niewidoczny. Czy nie łatwiej i praktyczniej utrzymac w czystości brodzik (może jakiś niski) niż fugi w płytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.01.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Też zastanawiam się nad rodzajem brodzika. Jakie względy poza wizualnymi przemawiają jeszcze za prysznicem bez brodzika. U mnie prysznic jest w wnęce odmurowany ścianką, więc wchodząc do łazienki brodzik jest niewidoczny. Czy nie łatwiej i praktyczniej utrzymac w czystości brodzik (może jakiś niski) niż fugi w płytkach Z utrzymaniem czystości nie ma żadnego problemu. Co za takim przemawia? Brak progu, większe uczucie stabilności (przynajmniej na moich kamyczkach), no i najważniejsze zimą-ogrzewanie podłogowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi1964 19.01.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Może jeszcze ktoś sie podzieli wadami takiego rozwiązania, ktoś coś zauważył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 19.01.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 a ja mam pytanie do Liwko: co to za kabina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.01.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 a ja mam pytanie do Liwko: co to za kabina? Drzwi i ściana z Koła http://www.kolo.com.pl/podkategoria/drzwi_i_sciany_prysznicowe/010010-040060?page=2 Cena trochę huhu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 19.01.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 21.01.2011 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Może jeszcze ktoś sie podzieli wadami takiego rozwiązania, ktoś coś zauważył? Użytkuję od kwietnia 2010r. nie zauważyłam wad. Bardzo się cieszę, że mamy taki patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glacjusz 21.01.2011 02:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 I ja mam pytanie do Liwko:kamienie na podloge to droga impreza? Mozesz wyslac na prywatna wiadomosc. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.01.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Czemu prywatną?Heheh, daj Liwko info tutaj. Latem w salonie BRW były wyprzedawane takie ładne otoczaczki, ale na matach 30x30 jak mozaika ceramiczna lub szklana. Cena 17zł/szt., więc nie tak jakoś drogo. Ale przegapiłem i nie kupiłem. Gdzie tego szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.01.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 czemu prywatną?heheh, daj liwko info tutaj. Latem w salonie brw były wyprzedawane takie ładne otoczaczki, ale na matach 30x30 jak mozaika ceramiczna lub szklana. Cena 17zł/szt., więc nie tak jakoś drogo. Ale przegapiłem i nie kupiłem. Gdzie tego szukac? w nomi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.01.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Nomi nie mam obok siebie, ale jak powiesz jeszcze ile kosztuje złóżmy metr kw. to się może wybiorę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.01.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Nomi nie mam obok siebie, ale jak powiesz jeszcze ile kosztuje złóżmy metr kw. to się może wybiorę.... Dwa lata temu kosztowały coś koło 16zł za plaster, chyba Wybierz sobie;) http://allegro.pl/listing.php/search?string=otoczaki&category=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 21.01.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Z utrzymaniem czystości nie ma żadnego problemu. Co za takim przemawia? Brak progu, większe uczucie stabilności (przynajmniej na moich kamyczkach), no i najważniejsze zimą-ogrzewanie podłogowe:) ..a ja jeszcze myślę, że zapomniałeś dodać + stacja uzdatniania wody, którą przecież posiadasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts