Matilde1 03.07.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Dzięki za informacje z tymi firmami, teraz druga połówka będzie wybierała, jak oczywiście znajdzie trochę czasu Toż Wy jeszcze nie macie pozwolenia na budowę Spoko, do czasu gdy odpływ będzie jej potrzebny to jeszcze trochę czasu znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.07.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 To prawda ale ja zawsze wszystko staram się planować wcześniej, mam juz całość przewodów elektrycznych na cały budynek i wiele inny rzeczy. To mi pozwala rozkładać wydatki w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 06.07.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Właśnie jestem na etapie zakupu odpływu do łazienki...ten ced'or wyglada ok. Macie jeszcze jakieś nowe doświadczenia z użytkowaniem? I najważniejsze pytanie, odnoszące sie generalnie do odpływów: lepiej wybrać taki ze zintegrowanym syfonem stalowym czy syfonem z tworzywa (w przypadku ced'or to McAlpine). Jak montujecie odwodnienie i podejście do niego: zalewacie całość wylewką czy zostawiacie rowek i w nim sytuujecie syfon? Choć finalnie chya i tak trzeba by to zalać by płytki miały na czym leżeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.07.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Właśnie jestem na etapie zakupu odpływu do łazienki...ten ced'or wyglada ok. Macie jeszcze jakieś nowe doświadczenia z użytkowaniem? I najważniejsze pytanie, odnoszące sie generalnie do odpływów: lepiej wybrać taki ze zintegrowanym syfonem stalowym czy syfonem z tworzywa (w przypadku ced'or to McAlpine). Jak montujecie odwodnienie i podejście do niego: zalewacie całość wylewką czy zostawiacie rowek i w nim sytuujecie syfon? Choć finalnie chya i tak trzeba by to zalać by płytki miały na czym leżeć W naszym odpływie jest syfon przelewowy, który po zdjęciu "rynienki" jest dostępny do wyczyszczenia. Wyciąga się jeden okrągły element, ale syfon jako taki, cały jest zatopiony w wylewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harimex 06.07.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Może też być Tece, Geberit, Aco, Viega ... Polecam również odpływy polskiej firmy Winkiel Design, jakość porównywalna a cena sporo niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.07.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Polecam również odpływy polskiej firmy Winkiel Design, jakość porównywalna a cena sporo niższa. Owszem, niższa, zaglądałam do Twojego sklepu. Nie wiem tylko czy dobrze odczytałam, że do tych odwodnień ruszty kupuje się osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 11.07.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 a do kabiny 90x90 jakiej dlugosci odplyw, 80 czy 90cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 28.07.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Jakie macie płytki w "brodziku"? Czy takie o antypoślizgowości R9 wystarczą? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 28.07.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Jakie macie płytki w "brodziku"? Czy takie o antypoślizgowości R9 wystarczą? pozdrawiam Wiecie co, odnośnie antypoślizgowości, to ja odkryłam niedawno super środek. Takie coś: http://www.giorgin.pl/113/Produkty/STOP_it.html Pokryłam tym powierzchnię brodzika, bo był idealnie gładki i niestety bardzo sliski. Nie podobają mi się brodziki z karbowanym dnem, czy z jakimiś wypustkami. Chciałam gładki. Jednak okazało się, ze jest mało bezpieczny. Znalazłam w sieci ten "STOP it", kupiłam i pomalowałam brodzik. Jest świetny. Brodzik wygląda właściwie tak, jak wyglądał, jedynie widać, ze powierzchnia jest taka ciapkowata, lekko ziarnista, ale zero poślizgu. Myślałąm wcześniej o jakiejś macie np. drewnianej, czy gumowych naklejkach, ale średnio mi się to podobało. Tym bardziej, ze będzie to łazienka córek, więc musi być bezpiecznie. Można tym pokrywać prawie wszystkie powierzchnie. Niedługo będę robić dolną łazienkę, gdzie będzie prysznic bezbrodzikowy i też myślę, ze płytki tym czymś pomaluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaMagda 28.07.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam serdecznie! Cieszę się, że znalazłam ten temat, skarbnica wiedzy:) Za kilka tygodni deweloper podaruje mi klucze do długo oczekiwanego mieszkania, w którym wymyśliłam sobie prysznic bez brodzika. Zdecydowałam się na wersje z podwyższeniem - stopniem i chciałabym się Was zapytać, jak będzie wyglądać zabezpieczenie podłogi pod kafelkami w tym miejscu. Myślę, że skuszę się na ogrzewanie podłogowe, dlatego chciałabym wiedzieć dokładnie jak odpowiednio zabezpieczyć spód, żeby nic nie przesiąkało i zapewniło jak najlepszą szczelność. Co jak i ile dosłownie. Czyli jakie warstwy kolejno trzeba będzie położyć. Niestety nie znam się kompletnie na budownictwie, a jednak czasem warto zawetować pomysł jakiejś ekipy. Słuchałam rad różnych "fachowców" złotych rączek, jednak większość z nich próbowała mi wybić z głowy mój pomysł bezbrodzikowego prysznica, a do tego z ogrzewaniem. Następnym razem chciałabym przedstawić im rzetelne argumenty za Przy okazji macie może jakąś zaufaną, w miarę tanią firmę (Warszawa), która wykona mi drzwi szklane na wymiar? Nie kupię w sklepie, bo niestety planuję prysznic na całą jedną ścianę, więc i wymiar nietypowy. Z góry dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.07.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam serdecznie! Cieszę się, że znalazłam ten temat, skarbnica wiedzy:) Słuchałam rad różnych "fachowców" złotych rączek, jednak większość z nich próbowała mi wybić z głowy mój pomysł bezbrodzikowego prysznica, a do tego z ogrzewaniem. Następnym razem chciałabym przedstawić im rzetelne argumenty za Z góry dziękuję za odpowiedź! Rzetelny argument za, to taki, że Ty sobie tak życzysz, bo to Twoja łazienka i Twój prysznic. Pan "Złota Rączka" u Ciebie nie będzie brał kąpieli, więc niech Ci nie próbuje dyktować co jak ma w Twojej łazience być zrobione. Jeśli wykonanie go przerasta, to powinien uczciwie powiedzieć, że nie wie jak, nie umie, zamiast próbować Cię wykołować. Taki patent z podłogówką pod prysznicem bezbrodzikowym nie jest żadnym dziwnym czy niespotykanym rozwiązaniem. Szczerze mówiąc taka reakcja "fachowca" jak opisujesz, dla mnie jest wyraźnym sygnałem, żeby go pogonić i to daleko, bo widać, że nie ma o tym pojęcia (czyli również zdolności dobrego wykonania). Co do zabezpieczenia spodu, to jak przeczytasz dokładnie ten wątek, znajdziesz szczegółowe informacje, np.: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?102678-Prysznic-bez-brodzika&p=2924048&viewfull=1#post2924048 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?102678-Prysznic-bez-brodzika&p=3685687&viewfull=1#post3685687 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?102678-Prysznic-bez-brodzika&p=2476717&viewfull=1#post2476717 Tu jeszcze inne wątki: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?123534-Wykonanie-prysznica-z-odp%C5%82ywem-liniowym&highlight=odp%C5%82ywem+liniowym http://forum.muratordom.pl/showthread.php?68125-prysznic-quot-bez-brodzika-quot-jak-sie-sprawdza&highlight=odp%C5%82ywem+liniowym http://forum.muratordom.pl/showthread.php?144679-prysznic-z-odp%C5%82ywem-liniowym&highlight=odp%C5%82ywem+liniowym http://forum.muratordom.pl/showthread.php?120349-Brodzik-z-p%C5%82ytek-zle-wyprofilowany-woda-ucieka...-Help!&highlight=odp%C5%82ywem+liniowym Koniecznie pamiętaj, żeby przepustowość odpływu nie była mniejsza niż maksymalna wydajność ustrojstwa, które "wypluwa" wodę (niektóre deszcownice mają dośc pokaźną). Nie daj sobie wybić z głowy fajnego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaMagda 28.07.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Cieszynianko, dziękuję Ci bardzo!Właśnie to moje "widzimisię" i tak ma być, więc już nikt mnie od tego pomysłu nie odciągnie:) Z tamtego fachowca zrezygnowałam, po rozmowie zauważyłam, że jedyne co mi zrobi to ściany pomaluje, a i tego może nie, bo po co skoro białe są ładne. Ech.Martwię się tylko tą podłogówką. Jak ją zabezpieczyć, co na nią się kładzie? Powinnam zostawić to fachowcom, ale po ostatnich przeżyciach i dawnym remoncie obecnego lokum, wolę stać im nad głowami i patrzeć na ręce, żeby później nie było, że coś mi wybuchnie, pęknie, czy zaleje sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.07.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Cieszynianko, dziękuję Ci bardzo! Właśnie to moje "widzimisię" i tak ma być, więc już nikt mnie od tego pomysłu nie odciągnie:) Z tamtego fachowca zrezygnowałam, po rozmowie zauważyłam, że jedyne co mi zrobi to ściany pomaluje, a i tego może nie, bo po co skoro białe są ładne. Ech. Martwię się tylko tą podłogówką. Jak ją zabezpieczyć, co na nią się kładzie? Powinnam zostawić to fachowcom, ale po ostatnich przeżyciach i dawnym remoncie obecnego lokum, wolę stać im nad głowami i patrzeć na ręce, żeby później nie było, że coś mi wybuchnie, pęknie, czy zaleje sąsiadów. Zajrzyj do trzech pierwszych linków z mojego poprzedniego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 29.07.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Asizo, jest to jakaś alternatywa, gdyby płytki były za śliskie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuSma 31.08.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Najsensowniej jest zamontować gotowy brodzik, najłatwiej utrzymać w czystości i uniknąć ryzyka poślizgnięcia.Płytki są gorsze w utrzymaniu. Brodziki płytkie można zamontować równo z posadzką o ile instalacja na to pozwala.Drugiem aspektem jest aspekt ekonomiczny. Brodzik wyjdzie taniej niż zakup odpływu liniowego i płytek.Przykładowy brodzik:[ moderowano - reklama ]Odpływ liniowy:[ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 31.08.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 spamer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 31.08.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Najsensowniej jest zamontować gotowy brodzik, najłatwiej utrzymać w czystości i uniknąć ryzyka poślizgnięcia. Płytki są gorsze w utrzymaniu. Brodziki płytkie można zamontować równo z posadzką o ile instalacja na to pozwala. Drugiem aspektem jest aspekt ekonomiczny. Brodzik wyjdzie taniej niż zakup odpływu liniowego i płytek. Przykładowy brodzik: [ moderowano - reklama ] Odpływ liniowy: [ moderowano - reklama ] zareklamować nam chcesz te brodziki czy weprzeć ciemnotę? jak nie masz pojęcia o tym jak wykonuje się porządny prysznic to się nie wypowiadaj, kto chce mieć odpływ liniowy to ma a ktoś chce punktowy to też się da, nikt przy zdrowych zmysłach nie kładzie w łazience płytek które nie są zaliczane do antypoślizgowych, zapomniałeś też dodać że do Twojego brodzika trzeba przygotować specjalne miejsce lub podwyższyć całą podłogę oszczędność po byku, czystość to Ty myjesz tylko sam brodzik a łazienki nie????? i zapomniałeś jeszcze porównać estetykę i wygląd w tych dwóch opcjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 15.09.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Mój prysznic bez brodzika wygląda tak (jeszcze nie używany - przeprowadzka za tydzień jest otwarty - tylko ścianka z Sanplastu, odpływ Kessel zdjęcia starszawe (jeszcze nie posprzątane - ale w tej chwili mam tylko te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 30.10.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Za parę dni mój wykonawca będzie kładł płytki na podłodze oraz montował odpływ liniowy. W miejscu prysznica nie mam wylewki. Szerokość prysznica 90 cm, odpływ 80 cm. Pokazałam kilkanaście zdjęć z odpływami dla płytkarza i powiedział, że umie zrobić spadek tylko docinając trójkąty z płytki ok 5 cm z czterech stron.Czy może ktoś napisać jak zrobić spadek, aby nie było docinanych trójkątów, a była cała płytka? Jak jest robiony spadek, aby nie było uskoków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 01.11.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Za parę dni mój wykonawca będzie kładł płytki na podłodze oraz montował odpływ liniowy. W miejscu prysznica nie mam wylewki. Szerokość prysznica 90 cm, odpływ 80 cm. Pokazałam kilkanaście zdjęć z odpływami dla płytkarza i powiedział, że umie zrobić spadek tylko docinając trójkąty z płytki ok 5 cm z czterech stron. Czy może ktoś napisać jak zrobić spadek, aby nie było docinanych trójkątów, a była cała płytka? Jak jest robiony spadek, aby nie było uskoków? Odbierz wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts