Mąż1719509602 22.11.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Bałam się jak mój glazurnik sobie z odpływem poradzi, ale wyszło ok. U mnie z trójkątami, ale efekt zadowalający, spadek ok. Proszę nie zwracać uwagi na resztę, łazienka brudna, w czasie fugowania i wykańczania. http://img846.imageshack.us/img846/2233/p1010675bb.jpg Adriado, świetny prysznic! Ja mam prysznic bez brodzika i nie zastosowałem żadnych silikonowych progów, jakoś mnie one nie przekonują, nie wyglądają zbyt estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alittilebit 20.12.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 szukam kabiny bez brodzika w kszatlcie literu U, dwie scianki oraz drzwi, wymiary standardowe 90 cm, kolo uwaza ze takie rozwiaznie bedzie nie stabilne poniewaz nie maja stelarza laczacego obydwie scianki, macie jakies propozycje aby skonfigurowac taka kabine i nie wydajac fortuny ? max 2500 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.12.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 ma go 1,5 miesiaca dopiero...ale kompletnie nic sie z nim nie dzieje, jade mopem po nim równo i nie ma problemu A gdzie to kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 21.12.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 U mnie spadek jest zachowany, woda nie stoi nigdzie. Mam natomiast problem z wodą która leci po szybie i pomimo uszczelnienia tej szczeliny między szybą a podłogą silikonem nadal woda mi wylewa się z kabiny. I w dodatku fachowcy ten silikon dokładali partiami i między nimi zebrał się brud, zaczyna śmierdzieć. Nie wiem co pogę w tej sytuacji zrobić ? Zaznaczę, że kafle maja taką strukturę - czy to może być powodem ? Próg mam w kabinie ten malutki, przeźroczysty i przez niego woda nie leci (tylko bokami, na jego poczatki i końcu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.12.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 dzięki, zrobię badanie wody i coś sie wyklaruje Koniecznie wstaw ten zmiękczacz, ja mam od ok roku i tam się tylko sół w workach dodaje i nic więcej. Mój kosztował ok 2,300zł. U mnie jest na 15m3 na miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.12.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 U mnie spadek jest zachowany, woda nie stoi nigdzie. Mam natomiast problem z wodą która leci po szybie i pomimo uszczelnienia tej szczeliny między szybą a podłogą silikonem nadal woda mi wylewa się z kabiny. I w dodatku fachowcy ten silikon dokładali partiami i między nimi zebrał się brud, zaczyna śmierdzieć. Nie wiem co pogę w tej sytuacji zrobić ? Zaznaczę, że kafle maja taką strukturę - czy to może być powodem ? Próg mam w kabinie ten malutki, przeźroczysty i przez niego woda nie leci (tylko bokami, na jego poczatki i końcu). Ja dokupiłem ćwierćwałek aluminiowy i go przykleiłem na silikon. Problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.12.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Progi ogólnie do mnie nie przemawiają. Ja chcę bez progu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.12.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Progi ogólnie do mnie nie przemawiają. Ja chcę bez progu. To nie próg, to łączenie ściany z podłogą. Bez progu idzie zrobić kabinę, ale musi być odpowiedniej wielkości. Inaczej woda będzie wypływała na łazienkę. Jest jeszcze jeden sposób. Kratka odpływowa również po stronie wejścia do kabiny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 21.12.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 To nie próg, to łączenie ściany z podłogą. Bez progu idzie zrobić kabinę, ale musi być odpowiedniej wielkości. Inaczej woda będzie wypływała na łazienkę. moja otwarta "kabina" ma 160x160 i.. jak ja się kąpię to się nie wylewa (mam 164cm wzrostu), natomiast mąż jak się kąpię to lekko jest pochlapane (mąż ma 196cm wzrostu).., więc to zależy też od wysokości Jest jeszcze jeden sposób. Kratka odpływowa również po stronie wejścia do kabiny;) też mam i dlatego pewnie jak mąż się kąpie mam pochlapane a nie wylane/zalane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.12.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Stosunek wysokości do wielkości:DAle to prawda. Im większa kabina, tym mniejszy z tym problem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.12.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 hm niby patent z tym odwodnieniem przy drzwiach fajny ale jakoś nigdzie jeszcze na fotkach takiego nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 21.12.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 hm niby patent z tym odwodnieniem przy drzwiach fajny ale jakoś nigdzie jeszcze na fotkach takiego nie spotkałem. ja nie mam przy drzwiach, bo nie mam drzwi, ale mam bliżej wyjścia/wejścia do kabiny.. http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageorig&var1=domek%2Fbudowa1229.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.12.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Otoczaki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 21.12.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 yhy, fajnie się nagrzewają, są cieplutkie aż do momentu aż się nie wytrę - to dodatkowy plus, bo mnie jest wiecznie zimno a jak od stóp mi ciepło to jakoś tak całkiem mi cieplej.. i dosłownie RAZ je czyściłam ..tak że dziękuję za inspirację Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.12.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Teraz to ja ci zazdroszczę tej kabiny, jest świetna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 21.12.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Teraz to ja ci zazdroszczę tej kabiny, jest świetna;) ..a dziękuję ..i powiem Ci szczerze, że wszystkim odwiedzającym się podobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.12.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 i na pewno woda nie pryska na parkiet? Wygląda bardzo ok, ale nie chce mi się wierzyć. Na pewno tam nie ma drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 22.12.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Ja dokupiłem ćwierćwałek aluminiowy i go przykleiłem na silikon. Problem z głowy. Jak rozumiem przykleiłeś go od wewnątrz ?Czy to jakiś specjalny ćwierćwałek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 22.12.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 i na pewno woda nie pryska na parkiet? Wygląda bardzo ok, ale nie chce mi się wierzyć. Na pewno tam nie ma drzwi? to nie jest parkiet a płytki.., prysznic ma 2,56m2 więc jest spory i tak jak napisałam wcześniej jak się mąż kąpie to jest z lekka zapryskane.., ale nie WYLEWA... acha, nie mam drzwi żadnych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.12.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 muszę to żonce pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts