Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bałam się jak mój glazurnik sobie z odpływem poradzi, ale wyszło ok. U mnie z trójkątami, ale efekt zadowalający, spadek ok.

Proszę nie zwracać uwagi na resztę, łazienka brudna, w czasie fugowania i wykańczania.

http://img846.imageshack.us/img846/2233/p1010675bb.jpg

Adriado, świetny prysznic! :)

Ja mam prysznic bez brodzika i nie zastosowałem żadnych silikonowych progów, jakoś mnie one nie przekonują, nie wyglądają zbyt estetycznie.

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

szukam kabiny bez brodzika w kszatlcie literu U, dwie scianki oraz drzwi, wymiary standardowe 90 cm, kolo uwaza ze takie rozwiaznie bedzie nie stabilne poniewaz nie maja stelarza laczacego obydwie scianki, macie jakies propozycje aby skonfigurowac taka kabine i nie wydajac fortuny ? max 2500 zl

U mnie spadek jest zachowany, woda nie stoi nigdzie. Mam natomiast problem z wodą która leci po szybie i pomimo uszczelnienia tej szczeliny między szybą a podłogą silikonem nadal woda mi wylewa się z kabiny. I w dodatku fachowcy ten silikon dokładali partiami i między nimi zebrał się brud, zaczyna śmierdzieć. Nie wiem co pogę w tej sytuacji zrobić ? Zaznaczę, że kafle maja taką strukturę - czy to może być powodem ? Próg mam w kabinie ten malutki, przeźroczysty i przez niego woda nie leci (tylko bokami, na jego poczatki i końcu).

U mnie spadek jest zachowany, woda nie stoi nigdzie. Mam natomiast problem z wodą która leci po szybie i pomimo uszczelnienia tej szczeliny między szybą a podłogą silikonem nadal woda mi wylewa się z kabiny. I w dodatku fachowcy ten silikon dokładali partiami i między nimi zebrał się brud, zaczyna śmierdzieć. Nie wiem co pogę w tej sytuacji zrobić ? Zaznaczę, że kafle maja taką strukturę - czy to może być powodem ? Próg mam w kabinie ten malutki, przeźroczysty i przez niego woda nie leci (tylko bokami, na jego poczatki i końcu).

Ja dokupiłem ćwierćwałek aluminiowy i go przykleiłem na silikon. Problem z głowy.

Progi ogólnie do mnie nie przemawiają. Ja chcę bez progu.

To nie próg, to łączenie ściany z podłogą.

Bez progu idzie zrobić kabinę, ale musi być odpowiedniej wielkości. Inaczej woda będzie wypływała na łazienkę.

Jest jeszcze jeden sposób. Kratka odpływowa również po stronie wejścia do kabiny;)

To nie próg, to łączenie ściany z podłogą.

Bez progu idzie zrobić kabinę, ale musi być odpowiedniej wielkości. Inaczej woda będzie wypływała na łazienkę.

moja otwarta "kabina" ma 160x160 i.. jak ja się kąpię to się nie wylewa (mam 164cm wzrostu), natomiast mąż jak się kąpię to lekko jest pochlapane (mąż ma 196cm wzrostu).., więc to zależy też od wysokości ;)

Jest jeszcze jeden sposób. Kratka odpływowa również po stronie wejścia do kabiny;)
też mam i dlatego pewnie jak mąż się kąpie mam pochlapane a nie wylane/zalane ;)

i na pewno woda nie pryska na parkiet? Wygląda bardzo ok, ale nie chce mi się wierzyć. Na pewno tam nie ma drzwi?

to nie jest parkiet a płytki.., prysznic ma 2,56m2 więc jest spory i tak jak napisałam wcześniej jak się mąż kąpie to jest z lekka zapryskane.., ale nie WYLEWA...

acha, nie mam drzwi żadnych.. ;)