Viga 21.02.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A powiedz mi jeszcze Żono , jaki macie odpływ? I jezeli można spytać, jaki jest koszt takiej szafki? Kompletnie nie wiem, do jakich kwot się przymierzać. Obejrzałam sobie dzisiaj w sklepie Twoją płytkę My Way Rovere Giallo i ona o wiele! jaśniej wygląda niż na zdjęciu (jak jasny dąb po prostu). Więc myślę, że faktycznie nie jest w Twojej łazience ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 21.02.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Viga odpływ jest firmy Lorac, model Delfin.Szafkę robił nam stolarz, ten sam, który wykonywał schody. Nóżki, zawiasy Bluma i uchwyt dostarczyliśmy sami. On zrobił po prostu korpus szafki i poskręcał ją. Koszt 600 zł. Trochę dużo, wziąwszy pod uwagę, iż to szafka płytka, bo na szerokość umywalki i do tego bez ''pleców''.Łazienka absolutnie nie jest ciemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 21.02.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 na żywo rovere giallo wygląda bardzo podobnie jak na fotkach żony, lezy to u mnie na 55m2 wiec mam jak porównać, natomiast w sklepach oświetlenie moze być właśnie zbyt silne, mozesz tez mieć inny niż ja czy żona profil kolorów/jasność/kontrast monitora... płytki tej serii tez nei są identycznie, moze trafiłaś na jakaś jasną wystawkęjak dla mnie pierwsze zdjęcie żony idealnie oddaje wygląd rovere giallo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 21.02.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Ech... Te wszystkie szafki łazienkowe wychodzą drogo. A delfinki to to, co moja córa lubi najbardziej. Obejrzałam sobie ten odpływ, poczytałam, wydaje się łatwy do czyszczenia, bo ma wyciągany koszyk, więc nie szukam już więcej. Ufff... Ale jeszcze sporo przede mną. Edde, w takim razie faktycznie spora różnica. Ale powiem szczerze, że w tym układzie płytka bardziej mi się podoba ta, którą macie, niż ta ze sklepu. Edytowane 21 Lutego 2012 przez Viga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 21.02.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Viga pozostaje ci zamówić zanim się rozmyślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandorra 22.02.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Mnie nie przekonują kafelki pod prysznicem, ale nie chciałabym też standardowego brodzika, zastanawiam się nad czymś takim: http://www.sanplast.pl/produkty/produkt/4827/Znajomi mi polecili, a wy co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 22.02.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Żona - a jesteś z tego odpływu zadowolona? Od tego w sumie miałam zacząć. Oglądałam dzisiaj te Wasze płytki i trochę mi głupio , bo okazało się, że ja chyba popatrzyłam na naturale a nie na giallo. A może kartka była źle przyklejona? Sorki. Pandorra - ja kafelkuję, ale ten brodzik bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 22.02.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Takie pytanko do użytkujących prysznice z mozaiką na podłodze. Gdzie znaleźliście swoje płytki mozaikowe do prysznica? Nie znaleźliśmy żadnych płytek o szklistym wyglądzie nadających się na podłogę. Wszystkie przeznaczone są na ściany. Czy może zaryzykować i ścienną mozaikę przykleić na podłogę z ogrzewaniem podłogowym. Może wystarczy jakiś super elastyczny klej? Czy może jednak poszukać mozaiki podłogowej i tylko taką brać pod uwagę? Z góry dzięki za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 22.02.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Takie pytanko do użytkujących prysznice z mozaiką na podłodze. Gdzie znaleźliście swoje płytki mozaikowe do prysznica? Nie znaleźliśmy żadnych płytek o szklistym wyglądzie nadających się na podłogę. Wszystkie przeznaczone są na ściany. Czy może zaryzykować i ścienną mozaikę przykleić na podłogę z ogrzewaniem podłogowym. Może wystarczy jakiś super elastyczny klej? Czy może jednak poszukać mozaiki podłogowej i tylko taką brać pod uwagę? Z góry dzięki za wskazówki. pomijając już wytrzymałość, płytki ścienne raczej w większości będą zbyt śliskie do zastosowania na podłogę, zwłaszcza w łazience jako brodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 22.02.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Przesuwne chyba po to, żeby mieć więcej roboty Mnie się podobały te pierwsze Liwko, Cieszynianka... mi generalnie też podobają się pierwsze najbardziej....w małej łazience nie wykorzystam otwierania całych drzwi, dlatego wolałbym przez pół ale też by chyba uszły:D niestety ich zalety jaką jest otwieranie do srodka nie wykorzystam gdyż odpływ umieszczony mam od strony wejścia do prysznica czyli z tyłu bedzie górka. podoba mi sie Sanplast KN4/FREE ale półka cenowa już troochę wyższa. ta kabina Luxus to zakładam że 'made in china"...widzicie jakiś problem z czymś co może się zepsuć i będzie ciężko o kupno części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.02.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Liwko, Cieszynianka... mi generalnie też podobają się pierwsze najbardziej....w małej łazience nie wykorzystam otwierania całych drzwi, dlatego wolałbym przez pół ale też by chyba uszły:D niestety ich zalety jaką jest otwieranie do srodka nie wykorzystam gdyż odpływ umieszczony mam od strony wejścia do prysznica czyli z tyłu bedzie górka. podoba mi sie Sanplast KN4/FREE ale półka cenowa już troochę wyższa. ta kabina Luxus to zakładam że 'made in china"...widzicie jakiś problem z czymś co może się zepsuć i będzie ciężko o kupno części? Nie znamy twojej łazienki więc nie wiemy jak z tymi drzwiami sobie poradzisz. Ta pierwsza akurat chyba ma najgrubszą szybę, więc najtrudniej będzie ją zbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.02.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Liwko, Cieszynianka... podoba mi sie Sanplast KN4/FREE ale półka cenowa już troochę wyższa. ta kabina Luxus to zakładam że 'made in china"...widzicie jakiś problem z czymś co może się zepsuć i będzie ciężko o kupno części? A czy nie myślisz żeby zamiast całej kabiny zrobić ściankę np. z pustaków szklanych i do tego drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 23.02.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 A czy nie myślisz żeby zamiast całej kabiny zrobić ściankę np. z pustaków szklanych i do tego drzwi? scianka niestety spowoduje wizualne ograniczenie lazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.02.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 scianka niestety spowoduje wizualne ograniczenie lazienki I ja się z tym zgadzam, w małej łazience to nie najlepszy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 23.02.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Ta śliskość pod prysznicem trochę mnie martwi - będą płytki podłogowe, bo mężowi niestety nie przypadł do gustu brodzik z kamyków. Hm... w sumie nie chcę dawać płytek na taras i na wejście ze względu na śliskość, a tu ładuję pod prysznic. Gdzieś na kilku zdjęciach widziałam, że ludziska mają coś ponalepiane na podłogę. Może wiecie, co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.02.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 viga jesteśmy zadowoleni z odpływy, ale wiesz, póki co mieszkamy dopiero miesiąc i szczerze powiedziawszy, prysznic w tej łazience brałam dopiero kilka razy.ale tak jak mówię, do odpływu nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 23.02.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Czy może zaryzykować i ścienną mozaikę przykleić na podłogę z ogrzewaniem podłogowym. Może wystarczy jakiś super elastyczny klej? Czy może jednak poszukać mozaiki podłogowej i tylko taką brać pod uwagę? Z góry dzięki za wskazówki. W tej kwestii problem jest następujący.NIE stosujemy płytek- mozaiek -dekorów-listew ściennych na podłogę ponieważ maja one znacznie większą nasiąkliwość wodną niż płytki podłogowe.Jeśli szukasz mozaiki na podłogę proponuję znaleźć mozaikę z kamienia naturalnego,który doskonale się do tego nada:trawertyn,marmur,etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 24.02.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Mam pytanie:czy ktoś zauważył u siebie nieprzyjemny zapach z silikonu ? Mam prysznic bez brodzika i szyby uszczelnione są na dole silikonem. Ten zmienił z koei kolor na żółto-zielony i niemiłosiernie śmierdzi. Przyjechała ekipa, wydłubała go i położyli nowy. Zapewniają mnie, że silikon jest przeznaczony do kabin prysznicowym i że to nie jest ich wina. Czy ma ktoś taki kwiatek ? Przecież to jest chore, żeby taki smród był w łazience ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 24.02.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 U mnie zamontowali szyby, uszczelnili silikonem - i wtedy śmierdziało w domu przez kilkanaście dni takim...hmm..kwasieliskiem, więc wietrzyłam łazienkę i musiałam przypilnować,żeby kabina też była otwarta, bo na najbardziej śmierdziało właśnie wewnątrz.Jeszcze nie używaliśmy prysznica ( bo nie mieszkamy ), dlatego trudno mi powiedzieć, jak będzie się zachowywał silikon pod wpływem wody i temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.02.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Pośmierdzi, pośmierdzi i przestanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts