mirela99 24.02.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 To nie smród silikonu tylko grzyba. Jest z dnia na dzień coraz bardziej intensywny (nie mogę zostawić w łazience ręcznika bo śmierdzi tak intensywnie, ze nawet po wypraniu czuć ten "zapach"). Poza tym śmierdzi od roku i się nasila więc porada średnio przydatna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 24.02.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 mirela99, ale jesteś przekonana,że to silikon tak śmierdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.02.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 To nie smród silikonu tylko grzyba. Jest z dnia na dzień coraz bardziej intensywny (nie mogę zostawić w łazience ręcznika bo śmierdzi tak intensywnie, ze nawet po wypraniu czuć ten "zapach"). Poza tym śmierdzi od roku i się nasila więc porada średnio przydatna . Masz ewidentny problem z wentylacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 24.02.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) To dziwne, bo mam wywietrznik z wentylatorkiem (silniczkiem) który jest włączony zawsze kiedy się kapiemy. Może przestawię go, żeby się częściej włączał. Na pewno mają ciepło bo mam w łazience 25 stopni. A silikon był wcześniej kładziony nie jednorazowo, tylko szklarz 6 razy uszczelniał kabinę , kładł jdną warstwę na starej (nie wiem czy czyścił ją czymkolwiek). Oki, wobec tego ściągnę go, wyczyszczę, zdezynfekuję i zrobię to sama bo już nie wierzę w rzetelnośc moich fachowców. gahan jestem pewna. Znam łazienkę jak własną kieszeń, szoruję co tydzień nawet odpływ linowy. Poza tym wech mam cholernie wyostrzony i wiem skąd ten zapach (zresztą widać, ze jest on czarno-zielony i wygląda obrzydliwie. Tylko dziwne, bo silikon był szklarski (akwariowy) i podobno powinien się go grzyb nie imać . Edytowane 24 Lutego 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.02.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 To dziwne, bo mam wywietrznik z wentylatorkiem (silniczkiem) który jest włączony zawsze kiedy się kapiemy. Może przestawię go, żeby się częściej włączał. Na pewno mają ciepło bo mam w łazience 25 stopni. A silikon był wcześniej kładziony nie jednorazowo, tylko szklarz 6 razy uszczelniał kabinę , kładł jdną warstwę na starej (nie wiem czy czyścił ją czymkolwiek). Oki, wobec tego ściągnę go, wyczyszczę, zdezynfekuję i zrobię to sama bo już nie wierzę w rzetelnośc moich fachowców. gahan jestem pewna. Znam łazienkę jak własną kieszeń, szoruję co tydzień nawet odpływ linowy. Poza tym wech mam cholernie wyostrzony i wiem skąd ten zapach (zresztą widać, ze jest on czarno-zielony i wygląda obrzydliwie. Tylko dziwne, bo silikon był szklarski (akwariowy) i podobno powinien się go grzyb nie imać . Latem problem na pewien czas zniknie. Zimą twoja wentylacja nie działa dobrze (dlaczego nie robiliście mechanicznej, dlaczego???), przy wyłączonym wentylatorku raczej zasysa powietrze niż je wyrzuca. Niestety, najlepszym sposobem będzie uchylanie okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 24.02.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 mirela, czy Twoja kabina jest od ....firmy z Goczałkowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 26.02.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Nie. Pszczyński szklarz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika76 26.02.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Takie pytanko do użytkujących prysznice z mozaiką na podłodze. Gdzie znaleźliście swoje płytki mozaikowe do prysznica? Nie znaleźliśmy żadnych płytek o szklistym wyglądzie nadających się na podłogę. Wszystkie przeznaczone są na ściany. Czy może zaryzykować i ścienną mozaikę przykleić na podłogę z ogrzewaniem podłogowym. Może wystarczy jakiś super elastyczny klej? Czy może jednak poszukać mozaiki podłogowej i tylko taką brać pod uwagę? Z góry dzięki za wskazówki. Lepiej kupić mozaikę podłogową antypoślizgową ( ezarri, onix) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 26.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Nie. Pszczyński szklarz ... dzięki; trochę mnie zaniepokoiła Twoja historia z zagrzybionym silikonem; moja kabina- z Goczałkowic; ale tu wychodzi na to,że problem nie leży w silikonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 27.02.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 dzięki; trochę mnie zaniepokoiła Twoja historia z zagrzybionym silikonem; moja kabina- z Goczałkowic; ale tu wychodzi na to,że problem nie leży w silikonie problemem na pewno nie jest silikon, tylko wentylacja. w łazience gdzie jest ciepło, ciemno i wilgotno zawsze jakiś grzybek może się wkraść, jeśli brak odpowiedniego wietrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.02.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Muszę pogadać z kierbudem. Nie chce mi się wierzyć, żeby to była wina wentylacji. Jak pisałam wentylatorek idzie zawsze jak się pali światło a jak by tego było mało to okno bardzo często otwieram (takiego mam swira ). Ale chyba wiem w czym problem ... jak skończymy się kąpać to często zamykamy prysznic. I wtedy nie ma tam przewiewu (jest bardzo duszno i wilgotno). Musimy chyba zostawiać prysznic otwarty żeby to schło. Ale pogadam jeszcze z kierownikiem, on miał zawsze świra na punkcie wentylacji (jak mi wyliczył ile mam mieś dachówek wentylacyjnych to myslałam że go zabiję ) więc pewnie coś doradzi. gahan dałam im (tym w Goczałkowicach) do wyceny kabinę i ... niestety 1,5 tysiąca więcej chcieli niż szklarz pszczyński. Dlatego zrezygnowałam. Teraz się zastanawiam, czy warto było .... Ale jakoś nie mam do nich zaufania - mieli przyjechac pomierzyć drzwi szklane przed świętami, dwa razy dzwoniłam i olali mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolab 28.02.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) Witam!Ja hciałbym kupić brodzikhttp://cudnelazienki.pl/384-548-large/brodzik-prostokatny-new-trendy-corrina-modena-100-90-6.jpgjestem ciekawy waszych opinii na temat New Trendy?Czy ktoś może się podzielić swoimi doświadczeniami? Edytowane 19 Marca 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 28.02.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) Hejka! POMOCY! Czy jest tu ktoś, kto ma dosyć ciemną podłogę z kafelek w kabinie? Planowałam drewnopodobną (po wielu, wielu zmianach decyzji stanęło nad woodentic brown) i teraz nie wiem, czy to słuszna decyzja. Chodzi mi o utrzymanie czystości. Kurcze, gdybym wcześniej to przemyślała, dałabym zwykły płytki brodzik - taki jak Rolab pokazuje. Niestety pokazałam to cudo, jakim jest odpływ liniowy, mężowi i on nie chce już słyszeć o zwykłym brodziku. Acha, jeszcze jedna sprawa - zrobiono nam wycenę kabiny, tylko nie wiem, czy 2m wysokości to trochę nie za dużo? Czy 1,90 wystarczy? (mąż ma 1,85 wzrostu). Edytowane 28 Lutego 2012 przez Viga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 28.02.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 2 metry jest ok, biorąc pod uwagę, że jak zamontujesz deszczownicę na wysokości odpowiedniej do wzrostu męża, to musisz mieć jeszcze kilka cm nad nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 28.02.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Viga standardowa wysokość kabiny, to od 185-195 cm. 2 m to tylko na zamówienie i najlepiej wg mnie wyglada. Projektanci też proponuja 2 m ( noo z tymi co rozmawiałam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 28.02.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) Ok. Dziękuję Wam za uwagi. Mnie się to wydawało baardzo dużo, ale ponieważ chcemy drzwi otwierane do środka, więc jest u góry, wzdłuż drzwi, rurka trzymająca do kupy tę kabinę i lepiej nie mieć uczucia, że trzeba się schylić. Hm... to ja mam jeszcze pytanie, w drugą stronę. Wylewka i wszystko jest przygotowane pod odpływ liniowy. Co trzeba by było zrobić, żeby postawić niski brodzik? Nie wiem, czy nie będzie potrzebna dywersja. Edytowane 28 Lutego 2012 przez Viga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 28.02.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 mirela, przyznam,że ja też długo czekałam na pomiary, uznałam nawet,że o mnie zapomnieli; ale mnie się tak bardzo nie śpieszyło...miałam jeszcze zrobioną wycenę u Stalmacha ( chyba w Miedźnej ) i dodatkowo obejrzałam kabiny u Janosza w Instalbudzie ( a tam ceny - kosmos), więc ostatecznie padło na Goczałkowice ( wyszło niepełne 3 tys. ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paola35 29.02.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Witaj Rolab! ja mam kabinę i brodzik tej firmy. Jestem zadowolona, łatwy w montarzu, nie cieknie, drzwi leciutko chodzą Jestem pod dużym wrażeniem:D i oczywiście polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 01.03.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Witaj Rolab! ja mam kabinę i brodzik tej firmy. Jestem zadowolona, łatwy w montarzu, nie cieknie, drzwi leciutko chodzą Jestem pod dużym wrażeniem:D i oczywiście polecam Długo masz już tą kabinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.03.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 mirela, przyznam,że ja też długo czekałam na pomiary, uznałam nawet,że o mnie zapomnieli; ale mnie się tak bardzo nie śpieszyło... miałam jeszcze zrobioną wycenę u Stalmacha ( chyba w Miedźnej ) i dodatkowo obejrzałam kabiny u Janosza w Instalbudzie ( a tam ceny - kosmos), więc ostatecznie padło na Goczałkowice ( wyszło niepełne 3 tys. ). Mi Goczałkowiece wycenili na 3500 a pszczyński (daleki kuzyn) na 1950 . Więc rozumiesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts