compi 29.06.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Na zdjęciu nie widzę dokładnie jak wygląda linia szyby. Ten system możesz spokojnie rozwinąć o dowolną ilość płytek w stronę szafek. Spadek zauważysz na styku podłogi i ściany jednak odpływ masz takiej długości jaki masz i cudów nie będzie, rozpryskaną wodę przy otwartej kabinie zawsze trzeba później ściągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 29.06.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 (edytowane) po raz kolejny da się bez trójkątów i innych takich pomysłów, przecież przy odpływie liniowym robi się jedną płaszczyznę spadku - taki jest jego sens Edytowane 29 Czerwca 2012 przez skat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 29.06.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Ale co Ty porównujesz długa płytkę do krótkiej i to w dodatku w zamkniętej ścianą przestrzeni? Na swoich zdjęciach masz trzy ściany, w omawianym przypadku dwie(trzecia to tafla szkła i jakby jej nie było). Gdyby murek oporowy tam stał to nie byłoby tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 29.06.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 gdzie Ty widzisz 3 ściany? w obydwu pokazanych łazienkach są dwie, na tym zdjęciu nie ma nawet szyby, a płytki mam 60x30 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 29.06.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Kliknąłem na pierwszą fotkę i tam wziąłem szafkę za ściankę. Mój błąd. Płytki szocika to 96cm, przynajmnije te ze zdjęcia. Przy 60 może będzie łatwiej, jednak płaszczyzny bez zębów to raczej nie uzyska. Dalej twierdzę, że jedno cięcie jest lepsze od garbów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 29.06.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 do poogladania http://www.unidrain.pl/inspiracja/galerie/galeria-2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 29.06.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Ładna galeria, ale rozwiązania nie widzę. Szocik albo wyda na dłuuuugi i drogi odpływ, albo przetnie jedną płytkę, albo zgodzi się na garby. Jest jeszcze możliwość wykonania pochyłości do naroża, ale przy tym układzie płytek, ich długości i wymaganym minimalnym spadku będzie wg mnie to widoczne i nieestetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 29.06.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 galerię wrzuciłam ogólnie dla wszystkich, a autorka pytania może tez zrobić jak u mnie odpływ na drugiej ścianie i garbow nie miec i pociętych płytek tez nie projekt bardzo fajny jest i kibelek taki jak mój widzę powodzenia w realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 29.06.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 (edytowane) Wetnę się w Wasza dyskusję odpływ w projekcie jest na dłuiej ścianie - jeśli go dam na krótszej pod prysznicem - to bedzie to mniej problematyczne? Dobrze rozumiem? Edytowane 29 Czerwca 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 29.06.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Wtedy musisz się pogodzić z krawędzią pod szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 29.06.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 moim skromnym zdaniem bedzie łatwiej u mnie "wnęka" prysznicowa ma 90cm i takiej szerokości mam odpływ, spadek jest tam, gdzie jaśniejszy sylikon (fuga jeszcze mokra była, jak robilam zdjęcie) jesli szybę postawisz minimalnie na płytce za spadkiem zadnych krawędzi nie będzie widac, bo i skąd one? dodam jeszcze, że ja na dłuższej ścianie mam drzwi do przedpokoju i nic mi nie wypływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strawberka 03.07.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) wyjaśnijcie mi proszę jako laikowi... mam mieszkanie w bloku, a w nim łazienkę czy mogę tam również zrobić prysznic bezbrodzikowy, taki bez potrzeby robienia go na podwyższeniu? coś mi się wydaje i widzę po forum że tak, ale moi fachmani twierdzą że nie skoro nie ma progu przy wejści do przysznica to jest on przy wejściu do łazienki? Edytowane 3 Lipca 2012 przez strawberka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz_Pr 04.07.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 wyjaśnijcie mi proszę jako laikowi... mam mieszkanie w bloku, a w nim łazienkę czy mogę tam również zrobić prysznic bezbrodzikowy, taki bez potrzeby robienia go na podwyższeniu? coś mi się wydaje i widzę po forum że tak, ale moi fachmani twierdzą że nie skoro nie ma progu przy wejści do przysznica to jest on przy wejściu do łazienki? Wyjście zawsze jakieś jest: 1. Spotkałem się z budownictwem blokowym, gdzie łazienka jest to osobna kabina betonowa (chodzi o całe pomieszczenie łazienkowe) - wstawiana jako gotowy element (razem z podłogą) na strop. W takim rozwiązaniu jest coś w rodzaju jak to można nazwać "podwójnej podłogi" (warstwa betonu z kabiny + pod tym właściwy strop. Tą warstwę batonu z podłoża "betonowej" kabiny można spokojnie skuć do warstwy właściwego stropu - i to powinno wystarczyć aby zmieścić odwodnienie w posadzce. (nie trzeba kuć całej podłogi tylko tam gdzie będzie odwodnienie + szczelina na rurę odprowadzającą. 2. Faktycznie jeśli nie ma progu to można także podwyższyć wylewkę w łazience o wysokość odwodnienia (będzie ono na równo z całą powierzchnią posadzki ale powstanie próg do łazienki - co niektórym może nie odpowiadać. 3. Zrobić cokół tam gdzie będzie kabina prysznicowa i tam zabudować odwodnienie. Możliwości jest wiele i budownictwo blokowe wcale nie neguje możliwości montażu odwodnienia liniowego. Jest to jak najbardziej realne - spotkałem wiele osób, którzy mają odwodnienia liniowe w blokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 14.08.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 A tak wygląda nasza łazienka Mała bo mała ale na razie wystarczająca. Grzegorz, napisz proszę jakie wymiary ma Wasza łazienka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz_Pr 21.08.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Grzegorz, napisz proszę jakie wymiary ma Wasza łazienka? Łazienka ma wymiary 1,65 x 2,85m co daje zaledwie 4,7m2. Mała ale wszystko się mieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 21.08.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 do poogladania http://www.unidrain.pl/inspiracja/galerie/galeria-2/ ...to droga firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 25.08.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 ...to droga firma a no droga, ale mój odpływ uważam za warty każdej duńskiej korony na niego wydanej a z ciekawości, orientuje się ktoś ile on kosztuje w pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adicom23 11.09.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) witajcie, za tydzień odbieram klucze od swojego pierwszego mieszkania i od razu zaczynam w ekspresowym tempie remont. wymarzyłem sobie prysznic bez brodzika, jednak okazuje się, że nie ma szans na zrobienie go na równi z podłogą - na podłodze jest już wylewka [5 cm], do tego odpływ jest zamontowany nad podłogą. to mnie jednak nie zraża i chcę mieć mimo wszystko taki prysznic, chociażby na podeście 10 cm. w związku z tym mam parę pytań do was: - czy znacie jakichś fachowców z łodzi, którzy podjęliby się montażu takiego odpływu? - jak długo trwa montaż? - budynek jest nowy - czy istnieje możliwość, że mój prysznic będzie nieszczelny, przez to, że budynek pracuje? błagam o jak najszybsze odpowiedzi, każda godzina jest na wagę złota. Adrian dołączam również rzut łazienki i zdjęcie odpływu. Edytowane 11 Września 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.09.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 witajcie, - czy znacie jakichś fachowców z łodzi, którzy podjęliby się montażu takiego odpływu? - jak długo trwa montaż? - budynek jest nowy - czy istnieje możliwość, że mój prysznic będzie nieszczelny, przez to, że budynek pracuje? błagam o jak najszybsze odpowiedzi, każda godzina jest na wagę złota. Adrian Spróbuj zadać pytanie w grupie łódzkiej: http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2666 http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2776 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 14.09.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 A ja chciałabym wrócić do otoaczków zamiast brodzika. Bardzo podoba mi sie ten sposób wykończenie i nawet już kupiłam kamienie, ale moi fachowcy od łazienki twerdzą że to nie praktyczne.Jak obrobią te kamienie to będą nie równe, ( bo są róznych kształtów i grubości) i woda nie będzie do końca spływała, zawsze gdzies będzie zalegać pomiędzy. DFrugi problem jaki zasugerowali to sposób obrobienia wokół ścian i wokół odpływu. Przy kaflach nie ma problemu bo wszystko jest proste. A tutaj znowu problem jak wyżej. Stwierdzili, że trzeba byłoby silikonem a to nie będzie ładnie wyglądało. Pomóżcie mi proszę czy tez mieliście takie problemy? Może ja żle otoczaki kupiła? Może są jakies inne, specjalne na podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts