Liwko 14.09.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 A ja chciałabym wrócić do otoaczków zamiast brodzika. Bardzo podoba mi sie ten sposób wykończenie i nawet już kupiłam kamienie, ale moi fachowcy od łazienki twerdzą że to nie praktyczne.Jak obrobią te kamienie to będą nie równe, ( bo są róznych kształtów i grubości) i woda nie będzie do końca spływała, zawsze gdzies będzie zalegać pomiędzy. DFrugi problem jaki zasugerowali to sposób obrobienia wokół ścian i wokół odpływu. Przy kaflach nie ma problemu bo wszystko jest proste. A tutaj znowu problem jak wyżej. Stwierdzili, że trzeba byłoby silikonem a to nie będzie ładnie wyglądało. Pomóżcie mi proszę czy tez mieliście takie problemy? Może ja żle otoczaki kupiła? Może są jakies inne, specjalne na podłogę? Głupoty gadają. Ja dzisiaj najchętniej wywalił bym brodzik z drugiej łazienki i dal otoczaki. +Jest zdecydowanie stabilniej niż na płytkach czy brodziku +Mamy przy okazji przyjemny masaż +Bardzo szybko wysychają. Kamienie mają taką właściwość, że się nagrzewają a po zakręceniu kranu, oddając ciepło, szybko wysychają. Woda nie zalega!!! +Są bardzo łatwe w utrzymaniu Pokaż im moje zdjęcia ze stopki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 14.09.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 A masz zaimpregnowane te otoczaki? Jeśli tak to czym i czym są obrobione ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 14.09.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Może ja jednak mam złe te otoczaki. Kupiłam mniej więcej takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 14.09.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Mam pytanie do Was - czy można położyć gres polerowany w takim prysznicu? Taki mam zaplanowany na podłodze w łazience. Nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie, może źle szukam. Gdzieś ktoś pisał, że głowę można rozbić jak ten gres jest mokry, a może ktoś użytkuje i nie jest tak źle..? I nie wiem, czy gres nie "chłonie" wody..? Dajcie znać proszę, o Doświadczeni Łazienkowicze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.09.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 A masz zaimpregnowane te otoczaki? Jeśli tak to czym i czym są obrobione ściany? Niczym nie impregnowałem i po trzech latach wiem, że nie ma takiej potrzeby. Syk ściany z otoczakami mam pociągnięty silikonem. Mój błąd to że wybrałem w kolorze fugi otoczaków. Powinno się wybrać przeźroczysty. Jedna uwaga, mam miękką wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.09.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 [ATTACH=CONFIG]136735[/ATTACH]Może ja jednak mam złe te otoczaki. Kupiłam mniej więcej takie masz zdecydowanie bardziej równe niż moje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 14.09.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 I nie masz problemu ze spływem wody, jeśli sa nierówności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 14.09.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 I jeszcze jedno pytanie: Czy ktoś z Was może rozpoznawał temat żywicy pod prysznicem, ale na gładko, coś jak tu:http://deante.pl/images/pages/metamorfozy/jaguar_podtynkowy_d.jpgChyba Elfir się kiedyś interesowała tematem, może ktoś ma takie rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 14.09.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Liwko i jeszcze jedno. Możesz napisac jakim sposobem zostały u ciebie położone te otoczaki. Czytałam że są różne sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 14.09.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) Mam pytanie do Was - czy można położyć gres polerowany w takim prysznicu? Taki mam zaplanowany na podłodze w łazience. Nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie, może źle szukam. Gdzieś ktoś pisał, że głowę można rozbić jak ten gres jest mokry, a może ktoś użytkuje i nie jest tak źle..? I nie wiem, czy gres nie "chłonie" wody..? Dajcie znać proszę, o Doświadczeni Łazienkowicze! Ja mam taki gres w łazience i pod prysznicem. Gres nie jest bardziej śliski niż mokra wanna. Dla mnie jest super, ale dla osoby starszej warto podłożyć jakiś chodniczek. Mokry gres jest śliski jeśli jest się w butach/kapciach. Goła stopa "przykleja" się do podłoża (tak jak w wannie) Pamiętajcie tylko żeby spadek nie był za mały (2-3 cm/m) bo woda będzie się rozpływać po łazience (dotyczy wszystkich pryszniców bezbrodzikowych) Edytowane 14 Września 2012 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.09.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Liwko i jeszcze jedno. Możesz napisac jakim sposobem zostały u ciebie położone te otoczaki. Czytałam że są różne sposoby Podłoże zostało skute do odpowiedniego spadku. Następnie została położona dwa razy folia w płynie i zabezpieczenie narożnika (fachowcy będą wiedzieć o co chodzi) Później poszły otoczaki na klej elastyczny i elastyczna fuga. Pod nimi mam ogrzewanie podłogowe wodne. Woda nie stoi, a całość szybko wysycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.09.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 I jeszcze jedna bardzo ważna uwaga. Jakie byście piękne prysznice nie porobili, wszystko po czasie popsuje wam twarda woda. Warto pomyśleć o stacji uzdatniania. Oczywiście jeżeli ktoś ma twardą wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 14.09.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ja mam taki gres w łazience i pod prysznicem. Gres nie jest bardziej śliski niż mokra wanna. Dla mnie jest super, ale dla osoby starszej warto podłożyć jakiś chodniczek. Mokry gres jest śliski jeśli jest się w butach/kapciach. Goła stopa "przykleja" się do podłoża (tak jak w wannie) Pamiętajcie tylko żeby spadek nie był za mały (2-3 cm/m) bo woda będzie się rozpływać po łazience (dotyczy wszystkich pryszniców bezbrodzikowych) Dziękuję za odpowiedź Panfotograf - odetchnęłam z ulgą. Twoja stopka również napawa optymizmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 14.09.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Liwko, pomęczę Cię trochę. Przekazałam wszystkie instrukcje moim fachmanom i pokazali mi coś takiego. Do plastra otoczaków przyłozyli linijkę w poziomie ale stojąco i kazali mi spojrzec z boku jakie są nierówności. Upierają się, że woda źle będzie spływała. Ja już zgłupiałam. Tak bardzo chciałabym miec te otoczaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.09.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Liwko, pomęczę Cię trochę. Przekazałam wszystkie instrukcje moim fachmanom i pokazali mi coś takiego. Do plastra otoczaków przyłozyli linijkę w poziomie ale stojąco i kazali mi spojrzec z boku jakie są nierówności. Upierają się, że woda źle będzie spływała. Ja już zgłupiałam. Tak bardzo chciałabym miec te otoczaki. Zapakuj ich w PKS i wyślij ich do mnie:D Między nami to zmień ekipę, bo się g... znają Otoczaki są nierówne i mają być nierówne. O co im do grzyba chodzi? Jak będą je kłaść na klej, to mogą tak dodusić, by górne grzbiety kamieni były na równym poziomie ze skosem. I tyle wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 14.09.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Woda przy odpowiednim spadku spłynie fugami. Nieważny jest najwyższy punkt, a to aby spadek był w miarę równy w stronę kratki lub odpływu liniowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 14.09.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Cały dzień mam zepsuty przez nich, ale właśnie wróciłam i zapowiedziałam że mają kłaść otoczaki (wcześniej mąż stwierdził że skoro tak mówią to niech kłada kafle) Nie wiem co z tego wyjdzie, Zobaczymy już niedługo. Fakt jest faktem, że mąż zamówił nie takie jak chciałam ale już trudno, lepsze te niż płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 17.09.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 czy do murowanych brodzikow sa takie same fugi jak do kafelkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 19.09.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Do podłogi w prysznicach bezbrodzikowych (jak i na całą podłogę - nie tylko w łazience) warto położyć fugę epoksydową. Zwykła fuga chłonie brud jak papier (jest mocno porowata) i później ciężko ja domyć (tzn. doszorować szczoteczką do zębów). Chyba że kładziemy fugę w kolorze "ciemny grafit" i udajemy że brudu tam nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 26.02.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Dzięki Grzegorz za fajny wykład odnośnie Twojej łazienki.Marzy mi się coś takiego, ale żona się na razie nie zgadza, jest za kupnem kompletu (brodzik, kabina syfon itd).Twierdzi, że taka kabina jest łatwiejsza w czyszczeniu i będzie najtaniej i najprościej.Mam nadzieję, że dzięki Twojej łazience w końcu zmieni zdanie.A tak przy okazji jakie wymiary ma Twoja łazieneczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts