schuflada 03.01.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Prysznic we wnęce to chyba nie jest za dobry pomysł. Tym bardziej jeśli ma się brodzik, bo ani tego umyć ani nic. Mam taką sytuację, że pękło mi kolanko od spływu z brodzika i trzeba było to rozebrać, bo woda cały czas z tego cieknie i zaczyna śmierdzieć. Prysznic z kabiną i brodzikiem kosztował krocie i nie rozumiem jako można było dać do tego takie słabe kolanko. Teraz nie mogę go dokupić :/ i co chwila muszę ściągać obudowę z brodzika i z mopem latać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.01.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 ale ktos doradził podłogówke pod prysznicem...no ale to rada dla tych co dopiero budują Podłogówka w prysznicu jest bez sensu. Woda z syfonu paruje i potem śmierdzi w całej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.01.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Joshi masz to u siebie? Skąd takie wnioski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.01.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Joshi masz to u siebie? Skąd takie wnioski? Nie mam tego u siebie, ale pamiętam, ze była jakiś czas temu dyskusja o tym tu na forum i po tym postanowiłam nie robić u siebie. Niby na co dzień wydaje się, że niebezpieczeństwa nie ma bo się ten syfon codziennie zalewa, ale one są naprawdę płytkie. A efekt pojawia się jak się wyjedzie na weekend albo na dłużej zimą. Bo przecież nie wyłącza się zupełnie ogrzewania. No chyba, że ma się możliwość wyłączenia w łazience, ale wtedy to trzeba pamiętać. Jak się zapomni to fetorek jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 03.01.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Prysznic we wnęce to chyba nie jest za dobry pomysł. Tym bardziej jeśli ma się brodzik, bo ani tego umyć ani nic. Mam taką sytuację, że pękło mi kolanko od spływu z brodzika i trzeba było to rozebrać, bo woda cały czas z tego cieknie i zaczyna śmierdzieć. Prysznic z kabiną i brodzikiem kosztował krocie i nie rozumiem jako można było dać do tego takie słabe kolanko. Teraz nie mogę go dokupić :/ i co chwila muszę ściągać obudowę z brodzika i z mopem latać. Mi chodzi o prysznic zrobiony we wnęce, ale bez kabiny... Sam brodzik i jakies szklane drzwi. Dlaczego nie da sie tego umyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.01.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Joshi, podłogówkę w łazience można wyłączyćz tym nie ma problemu. Muszę poszukać na forum czegoś na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.01.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Joshi, podłogówkę w łazience można wyłączyćz tym nie ma problemu. Muszę poszukać na forum czegoś na ten temat. Wodną ? Ja miałabym problem. Musiałabym o tym pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 03.01.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 A jakie drzwi polecacie między murowanymi ściankami? Chciałam kupić Koła Akord Pivot, ale obejrzałam je na żywo i w przeciwieństwie do składanych są OKROPNE Niestety następne jakie znalazłam są prawie 3 razy droższe, ale chyba nie mam wyjścia. Co polecacie? Czy jest coś, za co warto zapłacić więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 03.01.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Hmmm, o tych zimnych nóżkach nie pomyślałam A ja mam podłogówkę pod spodem, więc ciepło w nóżki będzie! Może ktoś widział gdzieś drzwi do kabiny wstawione pod kątem w ścianki z luksfer? mam taki prysznic bez podłogówki, nigdy nie odczułam zimna od podłogi a zimorodek jestem i taki bez brodzika planuje u nas w dmou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamalec 03.01.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Wneka: http://img176.imageshack.us/img176/6659/wnekaui8.jpghttp://img352.imageshack.us/img352/8049/wneka2rb2.jpg P.S. ogrzewanie podlogowe w kabinie jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 03.01.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Może ktoś widział gdzieś drzwi do kabiny wstawione pod kątem w ścianki z luksfer? ja tez chetnie obejrzalabym takie cudo mam takowa obudowe prysznica w planach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 03.01.2007 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 A jakie drzwi polecacie między murowanymi ściankami? Chciałam kupić Koła Akord Pivot, ale obejrzałam je na żywo i w przeciwieństwie do składanych są OKROPNE Niestety następne jakie znalazłam są prawie 3 razy droższe, ale chyba nie mam wyjścia. Co polecacie? Czy jest coś, za co warto zapłacić więcej? Naprawdę nie trzeba przepłacać i kupować "gotowych". Szklane drzwi to nic innego niż kawał hartowanego szkła, a takowy można zamówić u szklarza, do wyboru, do koloru. Za połowę ceny. Tylko oczywiście trzeba zaprojektować prostą wnękę, a nie żadne fiku-miku i wykonać ją równo. Wiem, bo mam sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 04.01.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 ogrzewanie podlogowe w kabinie jest bez sensu. To samo powiedział mi hydraulik zakładający podłogówkę. Tam gdzie będzie kabina i wanna nie ma ogrzewania. Jeżeli będzie brodzik to izolacja (odległość)jest tak duża, że ogrzewanie jest znikome. Na kafelkach też po puszczeniu wody od razu zrobi się ciepło - zresztą zwykle jest i tak na nich jakaś mata antypoślizgowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 07.01.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Ja mam taką prostą murowaną kabinę bez fiku-miku i planujemy własnie zamówić szybę u szklarza - dowiadywaliśmy się już i rzeczywiście ceny są dużo niższe niż przy gotowych drzwiach. No i jeszcze taka prosta szyba bez żadnych profili podoba mi się o niebo bardziej. A co do brodzika jeszcze to my nie mamy żadnego - tzn wszystko na równi z podłogą, tylko za radą forumowiczów właśnie płytki cięte w kopertę i spadek ładny zrobiony - zadna woda nie wylatuje na łazienkę - ja jestem bardzo zadowolona ! Zdjęcia mam ale zapomniałam jak się wkleja - jak znajdę czas i sobie przypomnę to Wam pokażę POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.01.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 ja mam taki: http://www.muratordom.pl/zdjecia/przyjaznie_o_przyjaznym8.jpg Uzytkuję przez 3 lata i mogę powiedziec że: 1. w nozki na poczatku trochę zimno 2. mam matę antypoślizgową, ale rozwiązanie do d..y bo ciągle pod tą matą takie cos czarne i maziste się robi (fuj) 3. spadek okazał się za mały, jak myje tam psa to piasek wcale tak dobrze nie splywa, a ponieważ mam małe ciśnienie w sieci , wiec i spłokac nie jest łatwo teraz można kupic takie kratki liniowe, sa lepsze od punktowej kratki , bo spadek jest w jednym kierunku i łatwiej go zrobić.. 4. duzo miejsca jest i to jest fajne 5. fajnie wygląda Poniewaz będę budować nowy dom, to też podoby zrobię , ale chcę tak zrobić żeby wpuścić w podłogę akrylowy, płytki brodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.01.2007 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 ja mam taki: http://www.muratordom.pl/zdjecia/przyjaznie_o_przyjaznym8.jpg Poniewaz będę budować nowy dom, to też podoby zrobię , ale chcę tak zrobić żeby wpuścić w podłogę akrylowy, płytki brodzik verunia prosze uzasadnij dlaczego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 08.01.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Ja też jestem ciekawa dlaczego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 verunia prosze uzasadnij dlaczego??? Bo tak sobie myślę, ze wtedy będzie w nogi ciepło i łatwiej w czystości utrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 08.01.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Na zimne nóżki jest sposób w takiej kabinie - trzeba zrobić w tym miejscu również ogrzewanie podłogowe.Mam tak zrobione i jest bardzo przyjemnie gdy nie trzeba czekać,aż woda ogrzeje kafle.polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Na zimne nóżki jest sposób w takiej kabinie - trzeba zrobić w tym miejscu również ogrzewanie podłogowe.Mam tak zrobione i jest bardzo przyjemnie gdy nie trzeba czekać,aż woda ogrzeje kafle. polecam. No a co z tym wysychającym syfonem i smrodkiem? Występuje to u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts