Bartłomiey 15.01.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Witam. Mam pytanko. Deweloper zrobił mnie lekko na szaro z drzwiami zewnętrznymi do mieszkania - otwierają się nie na tę stronę, co powinny wg projektu. Niestety musiałem przyjąć mieszkanie, gdyż terminy mnie goniły i podpisałem protokół zdawczo-odbiorczy wiedząc, że drzwi są do wymiany (sam je po prostu wymienię na własny koszt). Mam w związku z tym pytanie - czy są jakiekolwiek przepisy prawne, które mówią, że drzwi zewnętrzne (wejściowe) do mieszkania MUSZĄ otwierać się do wewnątrz mieszkania? Czy jest to po prostu plotka i mogę tak założyć drzwi zewnętrzne, by otwierały się na zewnątrz (w stronę klatki schodowej). Z góry dzięki za odpowiedź. Sprawa pilna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byszek 15.01.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 U mnie w bloku widzę że sąsiedzi też takie drzwi mają więc chyba to nie problem. Jedynie kwestia funkcjonalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klawo 15.01.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 może jakiś strażak się wypowie?Myślę, że względy bezpieczeństwa w ciągach komunikacyjnych mają znacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdkacz 16.01.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 może jakiś strażak się wypowie? Myślę, że względy bezpieczeństwa w ciągach komunikacyjnych mają znacznie. No patrząc na logike to żeby jak najłatwiej "zwiać" z np płonacego mieszkania drzwi powinny się otwierać na klatkę schodową i to tak by po otwarciu nie zasłaniały schodów A może się myle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klawo 17.01.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Mniej więcej tak.Ja tak sobie myślę, że z zamkniętymi oczami z mieszkania to się wyjdzie. Ale dziękuję za tor przeszkód z pootwieranymi drzwiami na korytarz albo klatkę schodową w momencie totalnego zadymienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartłomiey 14.02.2008 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Witam Okazalo sie, ze drzwi moga byc otwierane na zewnatrz, o ile sa w odpowiedniej odleglosci od ciagow komunikacyjnych na klatce, czyli od schodow i poreczy. Odleglosc taka wynosi bodajze 120 lub 140 cm. Pozdr i dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts