klami 15.01.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Mam problem, gdzyż każdy mówi mi co innego. Jak to ma wyglądać w praktyce.Ubijam slepą wylewkę, czy styropian ma wychodzić juz nad fundament (opierac sie na nim) czy ma byc na równi i na to nastepna wylewka juz nad fundamentem???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 16.01.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Pierwszy raz słyszę o takich rozwiązaniach, więc odpowiem tak: - zrób tak jak w projekcie. Opisz dokładniej, bo nie wiadomo, o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klami 16.01.2008 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 No własnie nie wiem jak to opisac idzie podsypka (piasek) ślepa wylewka na to styropian folia no i wylewka Tylko problem w tym czy styropian ma byc juz nad fundamentem, czy moze byc nizej a tylko wylewka nad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 16.01.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 No własnie nie wiem jak to opisac idzie podsypka (piasek) ślepa wylewka na to styropian folia no i wylewka Tylko problem w tym czy styropian ma byc juz nad fundamentem, czy moze byc nizej a tylko wylewka nad? Ta "ślepa wylewka" jak ją nazywasz to chyba chudziak? On raczej powinien być równo z... fundamentem (ścianą fund). A cała reszta (izolacje i wylewka) już "nad" Odpowiadam tak jak pytasz ps. U mnie tak nie będzie, niestety , ale Ty pytasz jak być powinno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 16.01.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 ja chudziak (ślepą wylewke) zrobiłem 24 cm niżej ściany fundamentowejteraz mam pytanie i problem czy jak będą drzwi balkonowe to czy tam nie będzie szronić i czy nie musze rozkuć otworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliku 16.01.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Ja zawsze robię chudziaka na zero z fundamentami. Potem tylko folia, styropian (zazwyczaj 10 twarda lub grubszy na życzenie klienta) no i znowu folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 17.01.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Mam problem, gdzyż każdy mówi mi co innego. Jak to ma wyglądać w praktyce. Ubijam slepą wylewkę, czy styropian ma wychodzić juz nad fundament (opierac sie na nim) czy ma byc na równi i na to nastepna wylewka juz nad fundamentem???????? witam powinno być jak ponizej ; chudy beton na wysokości fundamentów papa termozgrzewalna folia budowlana styropian folia budowlana jastrych pozdrawiam JZ http://images6.fotosik.pl/113/a5e8d3a26df4a9e3m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 ....Ta "ślepa wylewka" jak ją nazywasz to chyba chudziak? ... nie - beton z małą zawartością cementu (ok. 100 kg na m3, czyli mniej więcej 1/3 tego, co w zwykłym betonie) albo beton o niskiej wytrzymałości to tzw. "chudziak" na posadzki stosuje sie betony o wyższych markach niz "chudziak" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.01.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 nie za dużo tej folii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 nie za dużo tej folii?? niektórzy lubią (podobno jastrych sie po niej lepiej slizga niz po styropianie ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 17.01.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Zastanawiam się nad papą termozgrzewalną. Rozsądek nakazuje ją dać. Z drugiej zaś strony jest kompletnie nie ekologiczna. Wyziewy z papy uwalniają się całymi latami z podłóg. Myślę, że lepiej jednak dać podwójnie folię za pierwszym razem na tzw. "chudziaka". Wszelkiego rodzaju papy ponoć nie mają żadnych dopuszczeń do stosowania wewnątrz budynków. Nie mylić z Deklaracjami Zgodności z Polską Normą. Może ktoś więcej wie na ten temat ??.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 17.01.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 słuchajcie janzara on jest ekspertem od tych spraw.Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.01.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 ja bym uściślił, że ten chudy beton to może i na wysokości fundamentów, tyle że precyzyjniej pisząc na wysokości izolacji poziomej ściany fundamentowej, tak jest najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek2002 17.01.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Zastanawiam się nad papą termozgrzewalną. Rozsądek nakazuje ją dać. Z drugiej zaś strony jest kompletnie nie ekologiczna. Wyziewy z papy uwalniają się całymi latami z podłóg. Myślę, że lepiej jednak dać podwójnie folię za pierwszym razem na tzw. "chudziaka". Wszelkiego rodzaju papy ponoć nie mają żadnych dopuszczeń do stosowania wewnątrz budynków. Nie mylić z Deklaracjami Zgodności z Polską Normą. Może ktoś więcej wie na ten temat ??. pzdr. Witam Ja zrobiłem jak specjaliści z forum mówili, i dzisiaj papy termozgrzewalnej bym nie dał, w pokojach tam gdzie nie ma podłogówki jest jeszcze ok, ale łazienka ,przedpokój , kuchnia ( ogrzewanie podłogowe) czuć po rozgrzaniu woń papki, to co zaobserwowałem to zapach wydostaje sie dyletacją którą mam zrobioną z pianki dylatacyjnej, dzisiaj dałbym ze 3x folie jak najgrubszą i byłoby oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts